דפוסי גדילה ואמונה

רותי 11

New member
דפוסי גדילה ואמונה

לאורך שנות הגדילה שלנו ההורים שלנו די
השרישו בנו אמונות ודפוסי חשיבה והתנהגות
"ככה לא עושים" ככה לא חושבים" תעשה ככה
או ככה" אל תעשה כן תעשה ועוד...
הרבה מהם לקחנו איתנו פנימה ואפילו בלי לשים
לב הם קועקעו והושרשו בנו הן לטובה והן לא
מה זכור לכם מכל אותם אימרות שאתם היום
חיים על פי זה אפילו שזה לא ברמה המודעת
ושוב זה יכול להיות משהו מצמיח ומשהו מעכב

elar84

New member
דפוסי התנהגות שהושרשו בי לחלוטין

נימוסים
אימא שלי ממש חינכה אותנו לנימוסים.
אדיבות למבוגרים, כיבוד הזולת, להסתכל על האחר, לדעת לראות אותו ולכבד אותו.
וזה משהו שהולך איתי וטהושרש בי מאוד.

אני זוכרת שכש "יצאתי אל העולם" (צבא) היו המון אנשים מאוד שונים ממני וממה שספגתי בבית.
נניח אם יש אוכל על השולחן ישר מסתערים. ואצלנו תמיד אתה ממתין וגם כשאתה לוקח אתה לא רק חושב על עצמך, אלא דואג שכולם קיבלו וכו'...
תמיד היה נורא מפתיע אותי לראות אנשים מתנפלים על אוכל מבלי לדאוג לשאר.

אני חושבת שגם באותו עניין היא הייתה מאוד ביקורתית לאיך אתה מתנהג בחוץ, מה שהפך אותי גם לפחות אני בחוץ. כלומר פחות משוחררת כי היא מאוד ביקרה את ההתנהגות שלי.

היום אני מצאתי את האמצע, בין להיות אני שאני בן אדם מנומס כי זה באמת חלק ממני (חלק שאני מאוד אוהבת.) ויחד עם זאת להרגיש משוחררת ולא להחביא את "אני האמיתית" רק בבית.

MTFNK

New member
אני מאוד מזדהה עם זה

גם אותי חינכו להיות מנומסת, ובאמת גם אותי הפתיע שכולם מתנפלים על האוכל בלי לחשוב שאולי אין מספיק לכולם וזה שמתחילים לאכול לפני שכולם יושבים ועוד ועוד.
&nbsp
הנימוסים האלה ליד החוצפה הישראלית הטיפוסית היו בעוכרי ודרכו עלי לא מעט בגלל זה.
לדוגמה כשהייתי צריכה לחכות בתור מאולתר איפשהו, כולם עטו כדי לקבל את מה שזה לא יהיה ואני הייתי מאחור...
&nbsp
אני נוסעת ממש הרבה באוטובוסים והרבה פעמים אנשים שמים רגליים על המושבים. כשזה ילדים ונוער אני לא מתרגשת, זה כבר בהרגל, אבל היום ראיתי אבא לילד בסביבות ה35-45, שם רגליים על המושבים וזה מאוד צרם לי. רציתי לשאול אותו אם ככה הוא מחנך את הילד, והילד דווקא לא שם את הרגליים.
&nbsp
היום הרבה מההורים לא שמים גבולות לילדים שלהם והם חושבים שמותר להם הכל ומתנהגים בהתאם.

lana244

New member
לגמרי

אמא שלי בחים לא אמרה לי מה לעשות
אבל אם יש משהו שהיא אמרה לי בחיים זה "אני לא מאמינה באלוהים" ומאז גיל מוקדם יחסית זה אחד המשפטים שאני הכי זוכרת
למזלי, אלוהים החליט לפתוח לי את העיניים לעולם הזה :)
*feeling lucky*

למעלה