דפוס חוזר- קושי לחתוך

דפוס חוזר- קושי לחתוך

היי חברים רציתי להתייעץ התחלתי לצאת עם מישהו... בהתחלה לא ידעתי אם אני רוצה או לא, אמרתי שנתן צ׳אנס הגעתי למסקנה שהקשר לא מתאים לי- בערך חודש יוצאים אבל הבן אדם נקשר אליי, הוא קצת בדיכאון כרגע בשלב הזה של חייו, ואני מעודדת אותו, וכל כך לא נעים לי לחתוך את זה. הגעתי למסקנה זו ב100 אחוז וזה כבר לא הוגן בשבילו שאני מושכת אותו ככה ניסיתי לרמוז לו בהמון מיני דרכים , אבל הוא מסרה לוותר, מצב שבו רבים אחרים כבר היו בורחים הוא חסר ביטחון ונורא לא בא לי לפגוע בו אין ברירה ואני כבר סוחבת אותו וזה לא פייר בשבילו אני יודעת שצריכה לעבוד על האסרטיביות אין אנ פשוט חייבת לעשות את זה אבל מעבר לכך גם עם ידיד שרצה מהעבר- נמנעתי מלתת תשובה חד משמעית, כל כך לא רציתי לפגוע בו, אז אמרתי לו שכרגע אני בוחרת לא גם אם זה במחיר של להפסיד את האופציה הזו שהוא קרא לזה ״משחקת משחקים.״ ידעתי בוודאות שלא רוצה לרגע התבלבלתי אז איתו בכל אופן לא יודעת איך לעשות זאת עם כל אחד- יש לי קושי ,תמיד לא נעים והצד השני נפגע יותר מה זו הפחדנות הזו? שה כבר גובה ממני מחיר נפשי והתמודדות בצורות לא בריאות עם עצמי, כדי להתחמק מלשים גבולות ולהגיד לא ולקחת בחשבון שזה חלק מהחיים וכמו שאנשים אומרים לי לא .... אני לא אהיה איתו כי לא נעים, מה שקרה גם מבחינה מינית לא מזמן זה נורא איך משפרת את זה? בכוח להכריח עצמי לעמוד על שלי? במקום להקשיב לרצונות שלי ולשים גבולות יש לי תמיד מועקה סביב הנושא שאין לי כוח להתמודד עם זה אני יודעת שזו נשמעת הגזמה למה אני ככה? ותמיד עושים לי מניפולציות רגישיות- אני יודעת שאני מאפשרת זאת תודה לעוזרים

supersonic777

New member
פרידות זה גם חלק מהחיים,שיתמודד...!

את לא צריכה להרגיש "לא נעים" רק בגלל שהוא בדיכי...
יפה שאת מתחשבת בו,אבל "סה לה וי"...
חייבת להיות אסרטיבית!הרי,מה הטעם למשוך ולתת לו תקוות שווא?!
גם לומר "לא" צריך לדעת...

DogsPCI

New member
סופר-סוניק, הפכת להיות "קצב" לאחרונה... :)))

&nbsp
ואני לא מתייחס תוכן, אלא לצורה... :)
&nbsp
אם כי הלוואי והיה ניתן תמיד פשוט לבצע את הדבר הנכון בקלות...
&nbsp
שבת שלום :).

supersonic777

New member
כך או אחרת תודה,גבר!

מאד מבינה אותך

זה לא נעים לפגוע באנשים .

אבל אין ברירה כי בסופו של דבר מניסיוני כאשר גוררים משהו שהוא לא מתאים מתוך רצון לחוס על רגשותיו של מישהו בסוף זה מתפוצץ בפנים .
אגב רק אנשים עם רגשות כמוך וכמוני מסוגלים להבין את זה .יש אנשים שהם רובוטים חסרי רגשות אז קשה להם .לדעתי תחתכי איתו אם יש לך בעייה פנים מול פנים אפילו בוואטסאפ או בטלפון .
אם הוא בדיכאון שייקח איזה כדור .

* מדהים גם איך אנשים שאין להם מושג בזוגיות נותנים עצות לאנשים אחרים .

אני מזדהה "לשעבר"

גם אני הייתי ככה בעבר. הייתי מרגיש שלא נעים לי לומר לאנשים את האמת כדי לא לפגוע בהם. אבל באיזשהו שלב הבנתי שעדיף לכל הצדדים להתמודד, לעבור משבר קל ולעבור הלאה.
תחשבי שבזמן שאת עם הבחור הזה את רק פוגעת בו - אם היית נפרדת ממנו הוא אמנם היה עצוב. אבל גם היה מתגבר עליך ומוצא מישהי שמתאימה לו יותר, ושמעוניינת בו באותה מידה שהוא מעוניין בה.
כל הזמן הזה שאת מושכת אותו, את בעצם דוחה את הרגע הזה שהוא מוצא מישהי אחרת שמעוניינת בו ותעשה לו טוב.
אולי אם תסתכלי על זה ככה זה יהיה לך יותר קל. יותר פייר בשבילו שתיפרדי ממנו..
לגבי איך להכריח את עצמך לעמוד על שלך.. לדעתי זה משהו שיבוא מעצמו מהניסיון שלך (אני לא חושב שזה עמוק באישיות). כשתראי שכלום לא קורא כשנותנים למישהו.י בשורה שהם לא מעוניינים בה, לא לך ולא לצד השני, אז תביני שהרבה יותר טוב עבורך לעמוד על שלך. מקסימום יגידו לא.

A לוןA

New member
ככל שאת מושכת את זה יותר

את "חוטאת" בכמה מובנים-
1. את חוטאת לעצמך, בכך שאת נשארת במקום שאת לא רוצה להיות בו
2. את חוטאת לבחור, בכך שמנקודת מבטו- את מוליכה אותו שולל (ז"א- הוא חושב שאת רוצה להיות איתו, ואת לא)
3. את חוטאת לקשר בינכם, שנגמר- ואת כורמת לזה להיראות כאילו הוא חי
&nbsp
מניסיון- כשיש משהו ש"לא נעים" לעשות- או שמוותרים על העשיה שלו בכלל או שעושים בהקדם. אם דוחים- זה רק מתנפח ומתנפח וכשזה מתפוצץ זה תמיד בצורה הכי מגעילה ובעיתוי הכי לא נכון.
לא עדיף לעשות את זה בעיתוי מתוכנן ובצורה מבוקרת, ולא לחכות שלא תוכלי יותר וזה יתפוצץ בארוחת שישי מול ההורים שלו?
&nbsp
&nbsp
&nbsp
בקשר לאיך להיות חזקה יותר- פשוט להחליט שאת נמצאת במקום מספיק חשוב בשבילך כדי לא לסבול מניפולציות ו"ריגשי" מאחרים שמשאירים אותך במקום רע.

למעלה