דפוס

• פותח הנושא TK
  • פורסם בתאריך

TK

New member
דפוס

כמו רבים, גם אני מתקשה (בלשום המעטה) להתחיל את דרכי בעולם הדפוס. קניתי ספרים, קראתי מאמרים וכו´, ורק הסתבכתי יותר. הייתי מאוד רוצה להתחיל באיזשהו ניסיון. מה אני צריך בשביל להדפיס פלייר פשוט? עותק אחד? מאיפה להתחיל - הבסיס שבבסיס. כל המאמרים מדברים בשפה גבוהה מדי בשבילי (אני לא בקיא במושגים). אשמח למי שיוכל לעזור. תודה.

yossi_maoz

New member
טכנית

כדי להדפיס פלייר בעותק אחד אתה יכול לעשות זאת במדפסת ביתית. העינינים מסתבכים כאשר אתה צריך להדפיס בגדלים שחורגים מגודל הנייר, סוג נייר אחר, כמות ועוד. פה אתה נזקק לשירותי הדפסה מסחרית. השאלה כמה עותקים, צבעים ובאיזה שיטת הדפסה תלויה במשתנים רבים. בזמנו קראתי ספר בעברית שנקרא "מהמחשב אל בית הדפוס" אני לא זוכר בדיוק את שם ההוצאה. הספר מתאר בעברית פשוטה יחסית את תהליכי ההכנה לדפוס והדפוס עצמו והוא מומלץ לדעתי לחסרי רקע בתחום.

TK

New member
את הספר הזה בדיוק קניתי

יש בו כל כך הרבה מידע... אני לא יודע מאיפה להתחיל. הייתי מעוניין להשתמש בשירותי הדפסה מסחרית, ולו רק על מנת לצבור ניסיון בסיסי. בוא נחליף את הפלייר בפוסטר בגודל של 70 על 100 ס"מ. אני לא מצפה מכם לשיעורים פרטיים. אני מבין שזה לא ריאלי, אבל היה טוב לו הייתי מקבל כיוון כללי להתחלה. שוב תודה.

yossi_maoz

New member
ככלל

הדבר הטוב ביותר הוא להתקשר למקום בו אתה צריך להדפיס ופשוט לבקש הנחיות באיזה פורמט לשמור את הקובץ, באיזו רזולוציות להשתמש ובאיזה גודל להכין את העבודה. חלק מהמקומות עשויים לבקש ממך להכין את העבודה בגודל יחסי פרופוצינלי מול הגודל הסופי- למשל 25% מגודל העבודה ואז הם עושים את ההגדלה אצלם במכונה. בדרך כלל מקובל להדפיס פוסטרים כאלה במדפסת דיגיטלית המכונה פלוטר, שזה בעצם מן מדפסת הזרקת דיו ענקית ברוחב גדול שמדפיסה על נייר רציף לאחר מכן פשוט חותכים את הקצוות בסכין חיתוך, עושים פעולות גימור כמו הדבקה על קרטון ביצוע ולמינציה (מין ציפוי שקוף לשמירת העבודה) ושולחים לך אותה. היתרונות של השיטה היא באיכות צבעונית טובה מאוד. החסרונות הם שהיא איטית מאוד ולכן לא מתאימה להפקה של מאות ואלפי עותקים. התסריט השני יכול להיות מצב שבו אתה צריך הדפסה המונית של הפוסטר בכמה עשרות עותקים. במקרה הזה תוכל להעזר במכונות הדפסה דיגיטליות (כמו של אינדיגו למשל) היתרונות- מהירות הדפסה גבוהה יחסית- חסרונות יקר מאוד פר יחידה. יכול להיות שתצטרך הדפסה המונית (אלפי עותקים) ואז תתבקש להכין קובץ עבור הפרדת צבעים על מנת שיוכלו להכין מהם גלופות (פלטות) ואז ידפיסו בעזרתם את העבודה. היתרונות ברורים -הפקה המונית, אך גם יש עלויות של חומרים נוספים בתהליך ההפקה (פילמים, פלטות, שעות עבודה של אנשי דפוס). מאחר וכל תוכנה גרפית מתיחסת בצורה קצת שונה להפרדת צבעים- תאם עמדות עם לשכת השירות שלך.

TK

New member
טוב, אני אנסה ../images/Emo13.gif

תודה רבה על העיצות. מישהו מכיר לשכת שירות באיזור מודיעין?

טיפ מנסיון

חפני שלוש חדשים בערך היתי בדיוק במצב שלך, הגעתי למסקנה שאני חייב "נסיון על אמת בדפוס" מה שאני עשיתי זה הדבר הבא: סתובב באזור המרכז וביחוד בתחנת רכבת מרכז ביום ראשון וחמישי ותאסוף לך כמה פליארים של מעדונים שונים. לאחר שהזזת הצידה את TLV האומן ושפיים (
) תראה שלשאר המעדונים יש מעצבים על הפנים. תקשר לאחד היחצנים (כמעט על כל הזמנה יש טלפון) ופשוט תציא את שירותך הטובים. בזול / חינם. פרט לצבירת נסיון בעיצוב פרופר (זה נורא כיף לעצב הזמנה בראש שלך, אבל שיש לך דד לין, נושא ספציפי להזמנה ועוד המון טקסט שחייב להיכנס גם עם ממש אין לך מקום עליו, זה לא פשוט) אתה לאט לאט תצבור הרבה נסיון בהגשה לדפוס. בין עם זה פסי חיכוך, התאמות של רשתות הדפסה, הגהת צבעים בחירת סוג הנייר וסוג הלכה שיתאים לרעיון העיצובי וכל זה לפי התקציב שהלקוח צריך. בקיצור...זה מה שאני עשיתי. ובסוף זה עסק כלכלי לא רע.

genotip

New member
פליירים, דפוס ומה שביינהם ../images/Emo13.gif

היי טל, במקרה התחלתי השבוע לעצב בשביל מועדון באר שבעי בשם the city (מועדון מוביל אם מותר לציין). כללים בסיסיים שחייבים לשמור עליהם: 1. תמיד לעבוד בCMYK 2. 300DPI ועבודה בסנטימטרים. 3. להשאיר בערך 3 מ"מ שוליים, לא לשים דברים חשובים קרוב לקצה, זה עלול להיחתך (במידה ולא תעבוד נכון..) 4. הממממ........ זהו? אני בטוח שהיה עוד משהו... המ... שטנץ לא צריך בשביל התחלה (שזה דבר ממש פשוט, אם תרצה אסביר לך), הממממ.. זהו נראה לי
תקנו אותי אם אני טועה... ואני מאוד מאוד מאוד מאוד מקווה שלא. אריאל

תלתן3

New member
לדעתי

את צריכה הנחיה מקצועית לא תמיד אפשר ללמוד מספרים בייחוד במקצוע הדפוס ,בכוונה אני אומר מקצוע משום שרק בשנים האחרונות המקצוע נהיה לנחלת הכלל בגלל כניסת המחשב באופן מסיבי גם למקצועות הדפוס. בעבר היו גרפיקאים מסוימים שהיו מומחים לדפוס. לדעתי הבאה לדפוס ( זה המינוח המדוייק) ניתןוצריך ללמוד במסגרת מתאימה. בברכה ראובן

למעלה