דפי - אורז למילוי ,

שרון א77

New member
דפי - אורז למילוי ,

מה דעתכם על שימוש בדפי אורז ?
והאם זה נכון ש- 2 דפי -אורז מכילים ביחד 3 גרם פחמימות ?
 

אבו זקן

New member
בהחלט ייתכן

מאחר ודף אורז שוקל מעט מאד. לא ברור לי למה את שואלת, הרי כמות הפחמימות אמורה להיות מצוינת בתוית.
&nbsp
אורז מעובד הוא בעל ערך גליקמי גבוה, אבל מנה שמכילה 2 דפים לא תעשה יותר מדי נזק.
 

שרון א77

New member
תודה על התשובה המהירה.

למה אני שואלת?
מכיוון שהאורז זו פחמימה המקפיצה את הסוכר במהירות , ושומר נפשו -ירחק ממנו,
ולכן יהיה עדיף לי להכין דפי -אורז ממולאים בירקות.
&nbsp
ראיתי בטלביזיה בישול דפי-אורז בשיטה הסינית:
מקפיצים בווק ,או במחבת עמוקה כמה סוגי ירקות חתוכים לעובי גפרורים, כמו:
רצועות בצל, כרוב חתוך לרצועות דקיקות ,גפרורי-גזר,רצועות קישוא,פטריות ונבטים. ומוסיפים לזה מלח פלפל ג'ינג'ר .
את דפי -האורז טובלים בקערה עם מים חמימים (אך לא רותחים) כ- 5 שניות בלבד,
ומוציאים למשטח עבודה,ומניחים בקצה כול דף חופן מרצועות הירקות.
ומגלגלים כמו עלי-גפן: תחילה קיפול מ-2 הצדדים ולאחר מכן מגלגים לגליל,
&nbsp
ישנם כאלה האוכלים את דפי -האורז,ללא אפייה,שלאחר שהוטבלו והתרככו במים.
יש המעדיפים להניח בדף האורז ירקות טריים שלא הוקפצו ,ולטגן אותם קלות עד להזהבה.(או להבריש את הגלילים במעט שמן לאפות בתנור.)
&nbsp
 

ladybug4NLP

Active member
אכן נהדר ואפשר לעשות מזה גם בורקס ממש עם מילויים שונים

כמו פטריות וכד'
להבריש עם ביצה ולאפות

הטעם ממש בורקס (למי שזה חשוב ומתגעגע)
וגם כל האופציות שכתבת שרון מצויינות בין אם ירקות חיים או מוקפצים
 
למעלה