דפנה המסכנה - והשבת שהיתה

דפנה המסכנה - והשבת שהיתה ../images/Emo122.gif

זה התחיל משני הורים עליזים ומאושרים שהחליטו לקחת את הילדים לחברים שהעלו שם קטורת וגם לא עלינו מגדלים חתולים. היינו שם בערך 5 שעות במהלכן הילדה לא נרדמה אפילו לשניה. לא יכולנו לעזוב מקודם מפאת העובדה שבעלי מנהל החוג (מעין פסיכו-דרמה) מעט משתתפים ונורא נורא כיף. בשבוע הבא אצלנו בבית - מזל. חזרנו בערך בשעה 8.30 בערב והילדה הלכה לישון בלי בעיות והיתה מקסימה באוכל והכל. בסביבות השעה 3 בבוקר היא התעוררה עם כמעט 40 מעלות חום, צבע גובה היה אדום (הכי זוועתי שאפשר היא נראתה כמו עגבניה צלויה). סמרטוט רצפה כבר היה יותר טוב ממנה. צרחות איימים במשך 4.5 שעות - במהלכן קיבלה 2 אמבטיות של 25 דקות כל אחת להורדת החום, אקמול, ידיים, הרבה ציצי (אני חטפתי המון נשיכות כואבות ומחרידות - בכלל נס שנשאר לי ציצי), טיג´ל (כי אבא שלה חשב שאולי שיניים) וכמובן טלפון בהול למד"א ולבית החולים שיגיעו אם לנסוע או לא. אחרי 4.5 שעות שאני לא מאחלת אפילו לשונאים שלי. הילדה נרדמה למשהו כמו 8 שעות - זה לא הגזמה. כנראה שהאקמול התחיל לפעול. כשהיא התעוררה כמובן שוב החום בשמיים כמעט 40 ואנחנו כבר רוצים לבית החולים - חמותי וגם אמא שלי המליצו שוב על אמבטיה ואקמול והחום ירד חזרה ל37.5 (לא סיבה שהם יקבלו אותי בבית החולים). כמובן שנשארנו בסוף בבית. בלילה אתמול אחרי שהלכה לישון לילה בשעה 7.30 בערב היא התעוררה ב-1 ורצתה לשחק. היא כבר בהחלט נראתה הרבה יותר טוב, חזרה לדבר, לאכול, למלא חיתולים רטובים והכל נראה חלום. הבוקר (יום ראשון) הגיע והילדה שלי חזרה אלי. עכשיו היא ישנה את שנת היופי שלה של הבוקר . למישהי יש הסבר אולי לתופעה - כי זה לא שיניים לדעתי למרות ש-4 פעמים היא קיבלה טיג´ל וזה הרגיע אותה (יכול להיות בשילוב עם האקמול). אני חושבת שזה יכול להיות מהחתולים או מהקטורת (כי הם סגרו חלונות ותריסים כשהדליקו אותה לאווירה וגם הודלקו המון נרות שעושים ריח). האם אני צודקת, האם לא לבוא לשם יותר, יש לנו שוב מפגש באותו הבית (אמור להיות בעוד שבועיים - לנסוע, לקחת אותה, לתת לזה שוב צ´אנס?). מה דעתכן - או שאולי אני פרנואידית? תודה. וסליחה שזה ארוך. איריס.

ותוספת קטנה

אין לי אפשרות להשאיר אותה לבייביסיטר ביום שישי כשאנחנו יוצאים - כי אף אחד לא מסוגל עליה (חמותי נשברה) וזה היה האופציה היחידה באזורנו. כרגע אנחנו מחפשים מישהי בתשלום לשעות האלה? מכירות, אני בקראון. יש לי חיילת שבעלי פגש והיא תבוא לפעם ראשונה ביום שישי הזה - נראה איך יהיה ואם לא תהיה כימיה אני עדיין מחפשת, ואודה לכן על כל עזרה בנושא. איריס.

נשמע ממש מלחיץ

איריס, גם לנו קרו מקרי חום גבוה בעבר שלא לוו בשום תופעות נלוות. הרופא שנלו אומר שבשנה הראשונה עד 10 מופעי חום זה נורמלי, ללא שום תופעות לוואי שמסבירות את החום. אני מבינה את הלחץ שלך. אולי אכן ישנה שריגות לחומרים שהביא נשמה שם. אולי כדאי בפעם הבאה להוציא אותה מידי פעם לשאוף אוויר נקי בחוץ. אולי זה היה מרוכז מידי. בכל מקרה תרגישו טוב

_גלית_

New member
איריס, האם רופא ראה אותה?

לא נראה לי שזה מהחתולים..
רגישות לחתולים יכולה לבוא לידי ביטוי בפריחה ואולי קשיי נשימה, (עד כמה שידוע לי באופן לא מקצועי...) וגם לא נראה לי שזה קשור לקטורת. אולי הגוף נלחם באיזו "התקפה" פתאומית של משהו וזה מה שגרם לחום.... בכל מקרה אני מקווה שדפנה תרגיש טוב...

odeia

New member
אמא של דפנה, בתור אחת שמדליקה בבית

ריחות, אסור בכל תחליט האיסור לסגור הכל, נירות מחסלים חמצן. מסכנה הילדה, זה בכלל לא מתאים לגילה, ואם לא מרווררים אז אל תקחי אותה לשם, גם אם זה אומר שאת או בעלך תשארו איתה בבית. זה מסוכן ואפילו יכול להיות רעיל, וחום הוא בהחלט סימן להתייבשות.

אולי זה קצת far fetched, אבל

אולי זה אבעבועות רוח. אבעבועות רוח מתחילות עם יומיים של חום גבוה מאוד, ממקור בלתי מוסבר, ואז יורד החום ויום לאחר מכן יוצאת הפריחה. לא נראה לי שזה מהקטורת ואלרגיה לחתולים לא מתבטאת, למיטב ידיעתי, בחום. ולמען הסר ספק, אני לא רופאה, פשוט ליובל היה חום גבוה כמו שאת מתארת וזה מה שהסבירו לי, ובאמת חיכיתי עוד יום ויצאה פריחה. תרגישו טוב.

תודה לכולכן ומצבנו נכון לעכשיו.

אז כבר אין חום יומיים בינהם היה לילה אחד טוב שדפנה חזרה לישון מלא את כל ה-9 שעות שלה, אומנם קצת היו קולות אבל הכל היה מתוך שינה והיא המשיכה לישון. בנוסף היום בבוקר גם התאבון חזר כמו שצריך (אומנם היא עדיין מתנגדת לציצי ואני שואבת) אבל היא אוכלת את השאוב שלי מבקבוק, אז לא אכפת לי להמשיך לשאוב עוד כמה ימים ובסוף היא תחזור אליו. שיניים לא יצאו לנו, אין נפיחות, לא היו ולא נצפו שלשולים (אם כי הקקי שלה היציאה מאד מוזרה וגם הצבע - אבל זה לא שלשול אלא נראה כמו ממרח של חמאה או משהו כזה - סליחה על התאור הבוטה). אתמול היה פחות תאבון אבל היא חזרה גם למוצקים - נראה מה יהיה היום. נכון לעכשיו - לרגע זה בדיוק, כבר כמעט שלוש שעות מההתעוררות שלה היא נראית בסדר גמור ואני כבר עובדת על המנה הבאה של השאוב לתת לה. אז תודה שוב - ולא הלכנו לרופא כי היא אמרה שאין לנו מה לבוא אם אין פריחה או חום. אני לא רוצה לטלטל סתם ילדה לקופת חולים ושיחזירו אותי הביתה עם אמירה שאני אמא היסטרית. אז שוב תודה לכל המגיבות והדואגות לנו ואנחנו מחלימים כנראה. איריס.

למעלה