דקארט היה בנאדם חכם (משהו מעניין)

rshilkrot

New member
דקארט היה בנאדם חכם (משהו מעניין)

"אני חושב משמע אני קיים" (או למעשה "אני מטיל ספק משמע אני קיים") הוא הבין הכל עוד לפני שכולנו התחלנו לכתוב בפורום. ורק התחלתי להבין את זה בימים האחרונים. קחו את המציאות - עכשיו אל תאמינו לה. מה שאתם רואים, מרגישים, מריחים, טועמים, ממששים - שום דבר מאלה לא בהכרח אמיתי! אולי מישהו/משהו שם את זה לפניכם? אולי אתם בכלל לא קיימים כבני אנוש נושמים וחיים? אולי אנחנו חיות קטנות ומוזרות חסרות גפיים שמכילות רק מוח? האם אני עכשיו כותב לחברי הפורום או שאולי הפורום קיים **אך ורק בשבילי** בחלום ההזוי (אך הברור בצורה מפליאה) שלי? וכל העולם הזה מתנהג וחי מנקודת המבט הצרה שלי - ותו לא. תחשבו על זה... האם יש בידיכם הוכחה חותכת לכם שמשהו/מישהו פרט לכם **באמת באמת** קיים? (תזכרו שאתם יכולים להרגיש ולחשוב רק בשביל עצמכ, עדיין לא פיתחנו יכולות פסיכו-קינטיות)

IC4

New member
the doubt must be doubted

אני חושב שעדיף להיות טיפש מאשר פראנואידי אגב דקארט זה לא השם של בלייד ראנר ?

rshilkrot

New member
למעשה הספק הוא הדבר היחיד

שאנחנו לא יכולים להטיל בו ספק.... כי אין מצב/תחושה שהבנאדם לא יכול להטיל בו/בה ספק. לכן ספק תמיד קיים. חוץ ממטמטיקה, שבה אי אפשר להטיל ספק.

RedStorm

New member
אפשר !

כי המתמטיקה הריי מבוססת על משהו ... ...ואת המשהו הזה עוד לא הוכחנו מדעית..

rshilkrot

New member
מטמטיקה באמת קיימת?

או שהיא רק רעיון? היא לא קיימת באמת... תפוח ועוד תפוח שווים שני תפוחים - לא אומר ש 1+1=2! זה הכל רעיון, מחשבה, הבל, הזיה...

RedStorm

New member
אולי אין בכלל תפוח.....

באמת אולי מתמטיקה זה שטויות... למישהו יש טענה?

rshilkrot

New member
אני באמת קיים?

REDSTORM, האם אתה יודע בוודאות שאני כאן וכותב? מה שאתה רואה זה רק את ההודעות שלי בפורום, למעשה מה שאתה רואה/מרגיש זה רק את המקלדת בקצות האצבעות ומסך מולך... אולי כלום מזה לא קיים! רק אתה קיים... אתה והתחושות שלך... שום דבר מעבר לזה. איך אתה יודע שאתה נראה באמת כמו שאתה נראה? אולי זאת הזיה מעותת של המוח שלך?

RedStorm

New member
אני באמת לא יודע!!!!!!!

כפי שדיברנו בעבר.... אני באמת לא יכול לדעת ש מה שאני מרגיש ונוגע בו הוא אמיתי!!! אבל חייב להיות משהו שיוכיח שאתה קיים או לא קיים המחשבה משגעת אותי!

rshilkrot

New member
תפסיק לחשוב על זה

אתה תכנס לסרט לא נורמאלי. אתה קיים, אני קיים, העולם קיים, והמציאות היא באמת באמת המציאות. תשכח מזה. המחשבות על זה יכולות לשגע אותך (דוגרי, להכניס אותך לבית משוגעים, אישפוז וכל-מיני חרטה).

RedStorm

New member
אני אמשיך .....!!!

אני אמשיך ואמשיך ואני מקווה שזאת תהייה אובססיה אצלי לפחות יצא ממני משהו! אני אני לא רוצה...סתם להיות עוד אחד פה

rizla

New member
redstorm , אתה בן-אדם רציני!

בהנחה כמובן, שאתה בן-אדם

ivtzan

New member
חברים קצת סדר...

מ"ת קיימת אין שום ספק בכך אך מה חשיבותה? תהליכים נפשיים או רוחניים לא ניתן למספר או לשים במטריצה.. אם כן אוכל לומר שאין חיבור בניהם כלל אפילו אוסיף ואומר שהמ"ת גורמת לאדם הצמדות מסויימת ומניעת היכולת הגלומה בו להתפתחות רוחנית על פיזיקלית או מטאפיזיקה למי שרוצה או לעם היכולת לכופף חלק מהחוקים או לשבור אותם הם הם החוקים המ"ת שחלים על רוב מי שמאמין בהם לא די לומר שהמ"ת לא משרתת אותנו להתעלות זו אלא מונעת מבעדנו ודוחקת אותנו לביסוס חזק יותר במטריקס ולגבי התפוח שנפל.. חשבתם איל הוא הגיע בכלל למעלה? חפשו ערך "על קלות" (דארוין) באהבה איבצן

time to fly

New member
תחשבו על זה

הנחה מאוד מטקריקסאית: תחשבו שכל האנשים בעולם, כוווווווולם, הרעים והטובים, מוארים!!! כוולם כאן כדי לגרום לכם להתעורר לצאת מהמטריקס שלכם כל ניעור שעובר עליכם, מטרתו חיובית הם יודים שזה מה שיוציא אתכם מהשינה בה אתם שוהים WAKE UP NEO

dansha

New member
תפוח ועוד תפוח שווה תפוח ועוד תפוח

זה שבתור בני אדם אנחנו מסתכלים על שני תפוחים ואומרים "שניהם תפוח" לא מבטל את העובדה ששני התפוחים הם שני עצמים שונים לגמרי. מכאן שלהגיד שאתה יודע כמה זה תפוח ועוד תפוח זה כמו להגיד "אני יודע כמה זה תפוח ועוד גזר"

IC4

New member
מתמטיקה מבוססת על מה שקיים

כלומר מה שקיים, מתמטיקה מנסה להגדיר/לנסח/לשטט (לעשות אותו שיטתי אני לא יודע מה המילה :)) ) אותו המתמטיקה קיימת מעצמה, אנחנו רק גילינו איך להתיחס אליה אחרי הרבה מאד זמן

rshilkrot

New member
האם אתה יכול ליצור מעגל מושלם?

או משולש מושלם? או להראות לי (במציאות) קו ישר? או אפילו נקודה? מתמטיקה היא לא המציאות, היא כלי לתיאור המציאות. מתמטיקה היא מחשבה, וע"פ דקארט, המחשבה היא הדרך היחידה (או הטובה ביותר) להגיע לאמת, מפני שהיא אינה מסתמכת על המציאות (שברוב הפעמים מטעה אותך).

time to fly

New member
קראו לו שם דאקרט, עם הדגש על "ד"

ופה הדגש הוא על "ק" הייתי פעם בסדרת הרצאות במוזיאון ת"א על בלייד ראנר דיברו שם על משחקי המילים שקיימים בסרט אני שכחתי הכל
((

RedStorm

New member
מההההה ייש הרצאותת???

על הסרט... אממ שמעתי שיש אוניברסיטה בקליפורניה שעמעבירה קורס על הפילוסופיה...של המאטריקס

dino_din

New member
בטח שיש !

יש הרצאות. יש אתרים אלפי אתרים !). יש קבוצות דיון. ויש פורומים. אגב, מאמר מרתק שאני קראתי (והיה סיכום של איזו הרצאה) היה על שמו של ניאו ומספר השמות בהם הוא נקרא (ניאו, האחד, מיסטר אנדרסון וגם השם המלא שלו שאני לא ממש זוכר כרגע [ אולי "ריצ´ארד" ???]). בברכה, דינו_דין.

למעלה