דקומפרסיה למרות הקפדה על כללי הבטיחות

Daniela2017

New member
דקומפרסיה למרות הקפדה על כללי הבטיחות

שלום לכולם!
לאחרונה השתתפתי בקורס צלילה באילת כוכב ראשון ושני. ביום ה6 של הקורס ביצענו 3 צלילות: הראשונה לסטיל עומק 17 מטר, היתה עלייה איטית וחניית בטיחות בעומק 4.5 מטר ל3 דקות לפחות. אחרי חצי שעה מנוחה צללנו לעומק 8 מטר ל25 דקות. לאחר שעתיים וחצי מנוחה צללנו לעומק 6 מטר לכ20 דק. במשך כל ה4 וחצי שעות האלו לא הורדתי מעליי את חליפת הצלילה,גם בהפסקות, כי היה לי מאד קשה ללבוש אותה. לכאורה אין סיבה לדקומפרסיה. ישנתי טוב בלילה לפני, ללא אלכוהול וללא מחלות רקע. במהלך הצלילות הרגשתי נהדר אך במשך כל היום שתיתי מעט מאד מים יחסית כדי להמעיט במתן שתן עם החליפה. כ6 שעות לאחר הצלילה האחרונה מופיעה לי בבטן התחתונה פריחה צפופה ומסיבית לא מגרדת ולאט לאט מופיעה גם בכל אזור היריכיים הפנימיות. המחשבה הראשונה היא שזו פריחה מאלרגיה אך מעולם לא היתה לי פריחה מסיבית כל כך ולכן ניגשת למיון ביוספטל. לאחר ניסיון כושל לטפל בפריחה כמקור אלרגי (זריקה ועירוי לוריד של אנטיהיסטמינים ללא שיפור) רופאת צלילה מחליטה שאכנס לתא לחץ לעומק 18 מטרים ל6 שעות. בסוף הטיפול הפריחה נעלמת כמעט לחלוטין. ב4 ימים שאחרי הטיפול בתא לחץ חוויתי חולשה ועייפות מתמשכת וישנתי המון, הנשימה שלי היתה כבדה מאד בזמן הליכה עם לחץ בחזה, אך ללא סימנים נוספים.

מבחינת רופאי הצלילה- חוויתי דקומפרסיה. מבחינת מועדון הצלילה- הם טוענים שהרבה יותר סביר שזו היתה סתם פריחה בגלל השתן שבחליפת צלילה. שורה תחתונה- מצב הפריחה השתפר בתא הלחץ . אך לקח לי שבועיים להרגיש שלגמרי חזרתי לעצמי.

נאמר לי שכדי לצלול שוב אצטרך אישור מרופא צלילה ובדיקת אקו באבל. אך אני ממש חוששת אם כדאי שבכלל אחזור לצלול אחרי שחוויתי דקומפרסיה ללא סיבה ממשית. אני התאהבתי בעולם התת הימי והייתי רוצה לצלול אך אחרי החוויה הלא נעימה אני ממש חוששת שאקבל שוב דקומפרסיה בקלות ומתלבטת. בעוד חודשיים אני טסה לטיול ארוך מאד במזרח הרחוק וחושבת שיהיה פספוס לא לצלול במדינות כמו הפיליפינים ותאילנד...

האם לדעתכם עדיף לוותר על צלילה בעקבות הסיפור שחוויתי או לתת עוד צ'אנס להשלמת הכוכב השני? האם שמעתם על מקרים של דקומפרסיה למרות הקפדה על כללי בטיחות?

giladshay

New member
תודה על השיתוף. אתן לאישתי להגיב

Hi. My husband just translated your experience with decompression ilnness. I believe what you had was the skin bends which I experienced twice now. The first time, after diving 2 dives in Taiwan, about an hour after my second dive, I got an incredible burning on my stomach, thighs and my chest. Thought it was a rash. I also started having problems with breathing and could barely raise my arms up. I did not bring it in connection with diving and decided to give it a couple of hours before alerting my dive buddy since he was showing me around the area and I did not want to miss the sightseeing. After about 3 hours, the burning disappeared and breathing became easier again. When I returned to my hotel that night and looked at my stomach, I had purple spots all over. I called my husband and he right away told me to go to the hospital. Since I was so exhausted I decided to go to sleep instead. When I woke up, the pain was completely gone and I continued to work that day (I was a trainer so on my feet all day). During lunch, I checked my email and my husband had sent me an article on the skin bends which showed symptoms very similar to what I had. It also said that if you did not go to a decompresson chamber within two hours, going there later was of no use. I called DAN medical (Diving association in the US) and they told me to just be on the safe side and check with a neurologist. So that evening I went to the ER and had a neurologist look at what was left of the symptoms. He told me this had been a very light form of decompression illness and to not dive for a week. I tried to figure out why could have gotten it and of course like you was very worried because I love diving. One thing for sure is that I drink too little so dehydration could be a big part of it. After this experience I dove quite a bit without any problems until this past March after two dives in Malaysia (again in a weekend during a business trip) I started to feel some sharp burning in my stomach and chest. I right away decided that this could be an early sign of the skin bends again and called DAN once more to see what to do. They recommended to ask for oxygen and not continue diving the remaining weekend. I got oxygen from a little tank for about one hour and the symptoms went away. Felt fine the remainder of the weekend other than that I was pretty upset that I could not dive anymore. So I snorkeled when the rest of the group went diving, so was still able to do something.
I was told by DAN to make sure that I dive with reputable diveshops that have oxygen just in case I have a recurrence. Again, I had very little to drink. Since then I did my Rescue Diving course and am currently in Hawaii where I just did 4 dives yesterday with no problem at all. I had to have a doctor's note for the Rescue Diving course and he said it was fine to continue diving. My recommendation to you is to maybe call DAN medical and get their opinion. They are extremely helpful and knowledgeable. I would try to dive again and make sure you drink plenty of water the day before you dive and the day off. It's a pain to have to go in your wetsuit but better than have to stop diving. Also, when you talk to DAN, ask the person you talk to if you can email them your story in English and they can give you their opinion if staying in a wet suit all day could have been a factor as well. Good luck and I hope you continue diving and get your Advance Open Water.

חול1

New member
הי גלעעדשי

קודם כל תודה על השיתוף לצוללת. ממליץ לך שלא לסגור בפנייך את העולם המדהים הזה. ממליץ להבא לפשוט את חליפת הצלילה בין הצלילות. לנסות שוב. בפרופילי הצלילה שציינת, לט נראה לי שקיבלת דקו. יחד עם זאת לא שתית מספיק וחבל. להערכתי מקדם של נייטרוקס בעומקים אלו מאוד לא משמעותי. גלעד, ממליץ שתתאמץ ותתרגם לעברית את מה שכתבה זוגתך. חשוב שיקראו זאת ויש לא מעט שידלגו כי זה לא כתוב בעברית וחבל.

צריך להפסיק עם השטויות!

אני ראיתי מקרים ברורים ומוכחים של דקו, אז צריך להפסיק להגיד שזה "סתם פריחה".
שני רופאי צלילה (כולל הלפרין, רופא הצלילה הבכיר ביותר בארץ) אמרו לה שזה דקו, מי אנחנו שנגיד שזה לא?
אני מדריך צלילה כבר 6 שנים ברציפות, וראיתי לא קצת מקרים של דקו מפרופילים רגועים יותר משלה, היא רשמה שהיא בקושי שתתה מים... זה אחד מהגורמים היותר גדולים לדקומפרסיה!

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
התחושה שלי מהסיפור

נתחיל בזה שאפשר לחטוף מחלת דקומפרסיה גם אם צוללים על פי כל הכללים ועם תכנון צלילה נכון.
&nbsp
למרות זאת קשה לי להניח שאכן מדובר בתופעות הנובעות מדקו' הן בגלל פרופיל הצלילות והן בגלל הסימפטומים.
&nbsp
ידוע כי ידם של רופאי יוספטל קלה על הדק תא הלחץ ואני מכיר כבר מישהו שעבר שם טיפול בתא הלחץ בגלל עקיצה ביד.
&nbsp
מאחר וישנם בארץ כמה מומחים בקנה מידה עולמי למחלות צלילה ולדקומפרסיה ממליץ לך להיוועץ באחד מהם (למשל ד"ר יהודה מלמד או פרופ' פיני הלפרין) על מנת לקבל חוות דעת קצת יותר רצינית מהערכות של גולשי הפורום.
&nbsp
רק בריאות.

Daniela2017

New member
התיעצתי עם 2 רופאי צלילה....

הרופאה שבדקה אותי ביוספטל, שאמרה אין לשלול דקומפרסיה, ושבוע לאחר המקרה עוד חשתי קושי בנשימה ולחץ בחזה ולכן נבדקתי ע״י פרופ׳ הלפרין, שראה את תמונות הפריחה המשונה שהיתה לי (ממש כמו מיליון בועות קטנות על העור) ואמר שזה נראה באמת כמו פריחה של דקומפרסיה...

כל כך מתסכל שאין דרך לדעת חד משמעית אם מדובר בדקומפרסיה או לא...באמת חבל לי לותר על תחביב מדהים כל כך בגלל הפחד לחוות את זה שוב

ReefDiver

New member
לא חטפת מחלת דקומפרסיה

אם הפרופיל שתארת נכון, אין שום סיכוי שהפריחה נובעת ממחלת דיקומפרסיה.
יותר סביר רגישות לניאופרן (החומר ממנו עשויה החליפה), או פיפי בחליפה כמו שאמרו לך במועדון.
בעקרון, ניתן לחטוף דקומפרסיה גם אם צוללים בגבולות הטבלה, אבל את היית מאוד מאוד רחוקה מהגבול (אני מניח שהצלילה הראשונה היתה לא ארוכה מחצי שעה, וב-17 מטר בטח לא הייתם יותר מרבע שעה).

מחלת הדקומפרסיה

קודם כל, כמו שהשייח אמר, אפשר לחטוף דקומפרסיה גם אם הולכים לפי כל הכללים.
מה שאת מתארת, שלא שתית כמעט נוזלים כדי לא להשתין, זה אחד הגורמים המקדמים למחלת הדקומפרסיה.
יכול להיות שיש לך בעיות רפואיות נוספות, (שלחו אותך לבצע בדיקת בועות), אי אפשר לדעת לפני שבודקים את זה.

קודם כל, תעשי את הבדיקה, קחי את התוצאה לרופא צלילה בכיר (יש רשימה באתר של רשות הצלילה), תני לו להחליט אם בכלל יש לך מגבלות בצלילה ומהן.
גם אם את לא חושבת שתמשיכי לצלול, כדאי שתעשי את הבדיקה כדי לדעת מה קורה בגוף שלך.

אחרי שהוא ייתן אישור, קודם כל תעשי נייטרוקס ותמשיכי לצלול ולהנות, אבל תתרחקי מהמועדון הלא מקצועי שאמר לך שזה כנראה פריחה!
היו לי שתי חניכות שבצלילות הרבה יותר רגועות ובטיחותיות משלך חטפו דקומפרסיה, ובבדיקה שאת צריכה לעשות גילו שיש להן בעיה רפואית שהיא הייתה הגורם לדקומפרסיה.

נ.ב.
באחד המועדונים יש מדריכת צלילה שיש לה את הבעיה הזאת ומותר לה לצלול בהתאם למגבלות שרופא צלילה נתן לה, ככה שאל תפחדי שהעולם הזה נסגר בפנייך.

אחרי כל מה שאמרו החברים המלומדים , יש לי עוד 65 מילים להוסיף

כמובן דבר ראשון לשתות לשתות ולשתות , עדיין לא נולד הצולל שמת מעודף מים .
ושנית , מחשבי הצלילה חכמים ומתוחכמים , ואין עליהם , אבל זה לא מדע מדוייק.
לכן אני מתעקש לעשות את חניות הבטיחות שלי לפחות 10 דקות עד לרבע שעה .
גם מזה עדיין אף צולל לא מת (או אולי כן מת משיעמום ) .
וחוץ מזה ,עופי לצלול כבר, מקנא בך על גילוי העולם המופלא הזה

yoe66

New member
לא מדוייק

גם על שתיית מים יש הגבלה
חפש הרעלת מים אם אינך מכיר

חי בר

New member
נו באמת, הרעלת מים זה נדיר ורוב האנשים לא מצליחים לדחוף

20 ליטר שתיה ביום (לא כולל בריטים וגרמנים במהלך אוקטוברפסט
)

אבל מלשתות 2-3 ליטר בקיץ האילתי אף אחד לא מת (אלה עם המים האלה נכנסו לריאות אבל זה כבר סיפור אחר)

yoe66

New member
זה לא עשרים אלא הרבה פחות ומכיר אישית יותר מאחד

שהצליחו
אדם בעל תפקוד כליות תקין המוגבל לדיאטה דלת נתרן יסבול מהרעלת מים חמורה אם ישתה יותר מ-1.8 ליטר מים.
&nbsp
https://he.wikipedia.org/wiki/הרעלת_מים

niry26

New member
מצטרף לכולם - את צעירה מידי מכדי להגביל את עצמך

צלילה זה ספורט בעיקר בגלל שצריך להכיר את הגוף שלנו כדי לעסוק בו.
לפעמים אנחנו מחוץ לסטנדרט. זה לא אומר שאנחנו לא יכולים. זה רק אומר שאנחנו צריכים קצת יותר להתאמץ כדי להכיר את עצמנו.
רבים וטובים חטפו דקו במגבלות הטבלא, למדו איך להסתדר עם זה והמשיכו לצלול.
לגבי השתייה - את לא הראשונה שאני שומע אומרת את זה - לא שותה כדי לא לעשות פיפי.
את צריכה לשתות ואת צריכה לעשות פיפי.
מספיק שאחד משניהם לא קורה ואת בבעיה.
ולא רק בצלילה.

Daniela2017

New member
תודה לכולם על התגובות והתובנות המעניינות...

אני בהחלט רוצה לחזור לצלול וכמובן שיש עוד בירוקרטיה ובדיקות לפניי...מקווה שהכל יסתדר ויהיה לי אומץ לחזור לאילת בקרוב להשלים את הקורס...אחרי החוויה המפחידה זה מרגיש מוזר לבחור לעשות שוב את מה שגרם לי לבעיה...מצד שני יש הרבה מה להרוויח ולחוות בתחביב הזה. תודה על העידוד והתמיכה(=

giladshay

New member
תשתי ותשתיני כאוות נפשך. כול המרבה- הרי זה משובח!

אם החליפה קטנה מדי- שימי מידה גדולה יותר. כשאת יוצאת מהמים- תורידי את החליפה ולכי קצת למקלחת. אני מאמין שכול הבעיות ייעלמו. וכמובן, כמו ששי הראל רמז, אם את חושבת ששתית מספיק- לכי לשתות עוד!

niry26

New member
מה הדבר הכי נכון לעשות כשיש טראומה מלהיתקע במעלית?

את לא בוחרת לעשות שוב את הדבר שגרם לך לבעיה.
את חוזרת על מה שעשית ולא כל כך הצליח, אבל הפעם יותר חכמה

חי בר

New member
אני מכיר מישהי שסבלה מדקומפרסיה של העור ("skin bends")

במהלך צלילות קורס טכני מתקדם (וממשיכה לצלול ולהנות מצלילות רבות וטובות הרבה מאוד שנים אחרי).

לא הייתי מקל ראש וממהר לפסול את זה בתור תגובה לשתן בחליפה. פשוט צריך לבדוק ולפסול כל אחת מהאפשרויות.

bkeilat

New member
עוד שני סנטים

1. ידוע ש-skin bends לא מצריך תא חלץ. כמו שכתבה גב' שי, מספיק לנשום חמצן. מכיר את זה ממקרים שקרו וגם מהמלצות של דאן. אבל זה מכניס המון כסף לקופה של יוספטל, ואני המום שחשבו לנסות טיפול נגד אלרגיות קודם להכנסתך לתא לחץ. הרופאה הזאת תקבל נזיפה מאגף הכספים בקופ"ח כללית.
2. חליפה צמודה מדי יכולה להיות פקטור גורם ל-skin bends כי הרקמות בעור לא יכולות לשחרר חנקן באופן שוטף. אם החליפה מגבילה את הנשימה העמוקה או את התנועה החופשית, סימן שהיא צמודה מדי ויכולה לתרום לתופעה.

למעלה