דקלון בתוכנית מיוחדת ברשת ג הערב

גרי רשף

New member
דקלון בתוכנית מיוחדת ברשת ג הערב../images/Emo22.gif

הערב (שבת 19/01/2002 בשעה 20:30 אם אינני טועה) תוגש תוכנית מיוחדת ברשת גימל בשידור חי עם הזמר דקלון. אם אפשר להביע עמדה אישית- דקלון הוא המלך האמיתי של המוסיקה המזרחית ולא אותו זמר מסומם שהתחיל וסיים דרכו בכלא.. לדקלון קריירה בת עשרות שנים עם הופעות והקלטות של מאות שירים עבריים עם כל הניחוחות היפים של ארץ ישראל. יחד עם הגיטריסט בן-מוש (צלילי הכרם) הוא היה בין הראשונים שגיבשו את הסגנון המוסיקלי הזה. כל זה בלי הרבה פוזות מיותרות. דקלון סבל יותר מכל זמר אחר מהקיפוח המרושע של המוסיקה המזרחית ששרר ברשות השידור במשך שנים, וטוב שכל זה כבר מאחורינו ושהוא זוכה היום מרשת גימל למעט מהכבוד הרב שהוא ראוי לו.

יש לו שיר פצצה שאני חולה עליו ../images/Emo79.gif

שהוא לקח את הלחן הצרפתי וחיבר לו מילים בעברית. קוראים לשיר: "בנתיב מעופל" ! איזה שיר זה - להיט! אם מישהו יודע איך קוראים לשיר בצרפתית אני אשמח.

גרי רשף

New member
אני חושב שאני יודע../images/Emo22.gif

אם זה השיר שעליו אני חושב אז הוא נקרא בצרפתית ´היא היתה כה יפה´ Elle etait si jollie והוא שיר משנות השישים של אלן בַּרְיֶיר. השיר תורגם לעברית על ידי נעמי שמר, אבל היא החליטה לבסוף להלחין את המילים בעצמה ולוותר על הלחן המקורי וכך נולד השיר ´העיר באפור´ (אם תרצי שאראה לך, את העיר באפור, בואי ונטיילה על אבני מדרכות, דום נישא את עיננו ליונים שעפות, אם תרצי שאראה לך את העיר באפור). אם השיר עליו אתה מדבר הוא השיר עליו אני חושב- אז תצליח לשיר עם המנגינה שלו את העיר באפור (וחסר לך אם אתה לא מכיר את המילים..).

למעלה