דקפריו ורפאלי סיירו הערב ב"יד ושם"

תגידווו?? אריה דה קפריו

- יהודי? חלקית? סבא? סבתא? סבא רבא? משהו???? איך?? איך קרה שלא מתייחסים כלל וכלל לענין שבת ישראל כשרה מצאה לה בן זוג "גוי גומר"?? הא? איך?? אתם רואים אנו מתקדמים בצעדי ענק ..... להיות ככל הגויים..

schlomitsmile

Member
מנהל
שני נושאים נפרדים אין לי מושג (וגם לא ממש מעניין אותי...) מה שושלת היוחסין של האדון, האם הוא יכול להתפאר בזרע עם סגולה, אבל הוא כוכב, אז התקשורת רודפת אחריו. גם אני הקטנה נשואה לגוי (את בטח אומרת עכשיו טפו טפו טפו- ואולי תגידי גרוע מזה כשתשמעי שהוא גרמני, רחמנא לצלן). הוא איש נפלא וטהור-לב, אב ארבעת ילדיי, ואני אוהבת אותו בכל לבי. הוא בחר לקשור חייו בחיי, ויתר על שם משפחתו באמירה "עדיף שיהיה לנו שם יהודי", ובא לחיות במדינת היהודים הלא-קלה, גם ליהודים. יום טוב לך.

deebeebee

New member
קשה לי להתווכח עם אהבה

עם זאת, כמי שעוסקת הרבה בנושא השואה, לא פחות קשה לי לראות איך עמנו הולך ומצטמק ועל ידי כך עומד בפני סכנה של היעלמות. הרי זו היתה מטרת מחוללי השואה- להעלים אותנו מעל פני האדמה.

schlomitsmile

Member
מנהל
אבל למה נישואים של יהודיה עם לא יהודי, מצמקים את העם לדעתך? יש לא מעט יהודים שמתחתנים עם יהודים אבל אינם מרגישים שייכות לעם (בעיקר בחו"ל), זה מצמק את העם הרבה יותר מנישואים כאלה, לדעתי. הילדים שלי גדלים בארץ, ומחוברים לעם לא פחות מילדים ישראלים אחרים.

במקרה שלך אין בכלל בעיה

כל זמן שהאם יהודיה הילדים יהודים לכל דבר. אני בקשר עם נצולי שואה שגרים בארצות הברית הנכדים שלהם לא יהודים, בגלל שהבנים התחתנו עם גויות. לזוג היהודים כואב להם מאוד, בגלל שהנכדים התנתקו מהעם היהודי ולא רוצים לשמוע.

למעלה