דק-מכל-דק, דק-על-דק-עד-אין-נבדק

מוגג

New member
דק-מכל-דק, דק-על-דק-עד-אין-נבדק

יש להפסיק את הברדק כך טוען (בערך) הנשיא ברק לא כל השופטים מומחים למשפט ופסק דין לא אמור להיות מפוייט. שפטו בעצמכם.
 

עתליה*

New member
אבוי לנו

שהפכו את ארי שמאי למדד לרמת המשפט ו/או רמת הפיוט בו צריך ללקות פסק דין.
 

גרי רשף

New member
תלוי

1. ניסוחים מסורבלים ובלתי מובנים- מיותרים בהחלט. פסק הדין צריך להיות ברור וחד משמעי. 2. עברית גבוהה ונכונה מתבקשת במקרה זה. יכול להיות שאפשר לעשות צדק גם עם עברית עילגת ושפת רחוב, כשם שאפשר לנהל משפט כשכבוד השופט במכנסיים קצרים ומחטט באף, אבל מטעמים של נורמות אסתטיות ראוי שהמשפט יהיה מכובד. הביטוי "דא עקא" מוזכר כדוגמה נפוצה למונח ארמי לא ברור.. זה קצת מסתרי, שכן אם הביטוי נפוץ- יש לשער שמכירים אותו משימוש ומשמיעה. 3. אם השופט חשין משבץ פה ושם משפט ציורי שבא לקשט את פסק הדין ואין חובה להבינו לעומקו (לתפארת המליצה)- זה סביר לחלוטין. ברור שאם כל פסק הדין שאמור להיות טכני ומנוסח במדוייק גדוש ב-"קישוטים" כנ"ל- ריווחנו יוצא בהפסדנו.
 

ת י א ה

New member
"מי הוא זה שיבדיל בין...

תכלת לכרתי...." כרתי זה צבע ? גוון של כחול ?
 

נֵץ

New member
כן, כרתי זה צבע

למיטב זכרוני זה סוג של טורקיז כהה, ואילו תכלת כאן הוא כצבע התכלת של בית המקדש (שהיום משערים שהוא משהו כזה). והנה המקור (ברכות א', ד') לביטוי "להבדיל בין תכלת לכרתי" (על-אף שהוא משובש פה משום מה (או שמא גרסתנו היא היא המשובשת)).
 

ת י א ה

New member
טוב, בררתי בעצמי...

קראתי דפי גמרא, תנ"ך, מישנה וגלשתי למילונים מוזרים ברשת. כרתי - צבע, קשור איכשהוא לטלית או לציצית. לא התעמקתי, אבל כמו תכלת) כרתי (בניקוד אחר) - לכרות ברית (מה לעשות, תוצאות החיפוש הובילו גם לזה...) כרתי - כרישה - מסימני ראש השנה, ירק שנהוג לאכלו בערב החג. בפעם הבאה אני לא אסבך את עצמי עם שאלות...
 

מוגג

New member
לא הכרתי

אותו.
מיקרוב.
 
למעלה