דק/פרקט למטבח, מה אתם אומרים?

adigier

New member
דק/פרקט למטבח, מה אתם אומרים?

כדאי? לא כדאי? הדעיון הוא להגביה בכ- 10 ס"מ את החלק של המטבח+פינת האוכל ובמקום ריצוף רגיל לעשות פרקט או דק.

איריסג

New member
אוי, ממש לא!

זה נורא יפה. אין ספק בכלל. אבל זה מאד לא פרקטי. אם המטבח הוא מטבח "חי ונושם" , שמבשלים בו באמת והוא לא רק מטבח ייצוגי שמחממים בו אוכל במיקרו - אז פרקט זה לא דבר מי יודע מה מומלץ. נכון שיש עכשיו פרקטים שאמורים להיות עמידים אפילו בחדרי אמבטיה, אבל איכשהוא אני לא ממש "קונה" את זה... מטבח הוא מה שמוגדר "שטח רטוב" - זאת אומרת שטח שיש בו עבודה עם מים, וגרוע מצה במקרה של פרקט - עם שמן, ועם סכינים. יש למשל טרנד דומה - של משטח עבודה מ"בוצ'ר בלוק" במקום שייש או אבן קיסר. גם זה מאד מאד יפה בעיני. אבל זה טוב למטבח ייצוגי - לא למטבח שעובדים בו כל הזמן. ושלא יספרו לך אחרת.... גם מעצבות פנים לא מעטות שפגשתי - יגידו לך את אותו דבר. הייתי אצל מישהיא בבית שסיפרה לי שהיא פגשה בבעלים של אחד מהמפעלים שמייצרים את הבוצ'ר בלוק למטבחים - ואפילו הוא אמר שאצלו בבית יש... אבן קיסר. אני מתכוונת לעשות פרקט בכל הבית - חוץ מהאמבטיות, המטבח וחדר השירות. במטבח ובאמבטיות יהיה גרניט פורצלן. אגב - גם אבן טבעית במטבח מאד לא מומלצת - היא סופגת ותתמלא כתמי עגביות ושמן וכו' הרבה יותר מהר ממה שאת מתארת לעצמך.

אם פי 3

New member
ומה לגבי בוצר בלוק, למשטח לא-עבודה

במטבח? לדלפק שמיועד לשהות יבשה בעקרון (לא אוכל, לעיתים רחוקות הכנת עוגות-יומולדת-מורכבות-כאלו)?

איריסג

New member
רק על עצמי לספר ידעתי...

אז ככה: אצלנו במטבח יהיה משטח עבודה אחד מעל ארונות המטבח התחתונים - שיהיה כמובן אבן קיסר. בנוסף, יש לנו אי גדול, שיחולק לחלק אחד משטח עבודה (ועליו כיריים וכיור קטן) וחלק אחד, מונמך - דלפק אכילה. הדלפק יהיה מעץ. משטח העבודה על האי יהיה אבן קיסר. אבל, אם באמת מדובר על משהו שהוא רק לעבודה יבשה, ולא יהיו בקרבתו דברים רטובים, אולי זה יכול לעבוד. רק להזהר לא להפיל עליו סכינים חדות או דברים אחרים שעלולים "לפצוע" אותו.

ממש ממש לא

אפילו באנגליה ששם הרצפות הן קורות עץ, מדביקים מעל פיויסי או לחלופין בבתים היותר חדישים יוצקים רצפת בטון ומרצפים את איזור המטבח צריך לקחת בחשבון שהרצפה במטבח מתלכלכת המון, ובמטבח עובד אין מקום לזהירות יתר מבחינת מוצרים שישפכו בטעות על הרצפה, בין אם זה מים שמן או רוטב של פסטה, מה גם שדריסת הרגל באיזורים הצמודים לארונות הם גבוהים מאוד ולכן תוך זמן מאוד קצר תוכל לראות את בלאי השחיקה רק באיזורים מסויימים (בצמוד לכיור או לכיריים) מה שלא נותן צבע אחיד לכל הרצפה. בקיצור, לדעתי, רד מזה

adigier

New member
תודה רבה../images/Emo13.gif, הצלחתן לשכנע אותי../images/Emo140.gif

ירדנו מזה...

למעלה