דראל, זה בשבילך
הפסוק היומי

דראל, זה בשבילך ../images/Emo9.gif הפסוק היומי ../images/Emo63.gif

מרקוס 11:22-26 ; מתי 7: 7-8 فأَجابَ يسوعُ وقال لهم. ليكُن لكُم إِيمانٌ بالله * الحقَّ أَقولُ لكُم. إِنَّ من قالَ لهذا الجبَلِ ٱنتَقِلْ وٱهبِطْ في البَحر. وهو لا يشُكُّ في قلبِهِ بل يُؤْمنُ بأَنَّ ما يَقولُهُ يَكون. فإِنه يَكونُ لهُ مَهْما قال * فلأَجلِ ذلك أَقولُ لكُم. كلُّ ما تَسأَلونَهُ في الصَّلاةِ آمِنوا بأَنَّكُم تنالونَهُ فيكونَ لكُم * ومتى قُمتُم تُصَلُّون. فإِن كان لكُم على أَحدٍ شَيئٌ ﻓﭑغفِروا لهُ. ليَغفِرَ لكُم أَيضاً أَبوكُمُ الذي في السَّمـاواتِ زَلاَّتِكُم * وإِن لم تَغفِروا فأَبُوكُمُ الذي في السَّماواتِ أَيضاً لا يَغفِرُ لكُم زَلاَّتِكُم * إِسأَلُوا فتُعطَوا. أُطلُبوا فتَجِدوا. إِقرَعُوا فيُفتَحَ لكُم * لأَنَّ كلَّ مَنْ يَسأَلُ يُعطى. ومَنْ يَطلُبُ يَجِد. ومَن يَقرَعُ يُفتَحُ لهُ וַיַּעַן יֵשׁוּעַ וַיֹּאמֶר אֲלֵיהֶם תְּהִי־נָא בָכֶם אֱמוּנַת אֱלֹהִים׃ 23 כִּי־אָמֵן אֹמֵר אֲנִי לָכֶם כָּל־אֲשֶׁר יֹאמַר אֶל־הָהָר הַזֶּה הִנָּשֵׂא וְהֵעָתֵק אֶל־תּוֹךְ הַיָּם וְאֵין סָפֵק בִּלְבָבוֹ כִּי אִם־יַאֲמִין כִּי יֵעָשֶׂה דְבָרוֹ כֵּן־יִהְיֶה־לּוֹ כַּאֲשֶׁר אָמָר׃ 24 עַל־כֵּן אֲנִי אֹמֵר לָכֶם כֹּל אֲשֶׁר תִּשְׁאֲלוּ בִתְפִלַּתְכֶם הַאֲמִינוּ כִּי תִקָּחוּ וִיהִי לָכֶם׃ 25 וְכִי תַעַמְדוּ לְהִתְפַּלֵּל תִּמְחֲלוּ לְכָל־אִישׁ אֵת אֲשֶׁר בִּלְבַבְכֶם עָלָיו לְמַעַן יִסְלַח אֲבִיכֶם שֶׁבַּשָּׁמַיִם גַּם־הוּא לְפִשְׁעֵיכֶם׃ 26 וְאַתֶּם אִם־לֹא תִמְחֲלוּ אַף־אֲבִיכֶם שֶׁבַּשָּׁמַיִם לֹא־יִסְלַח לְפִשְׁעֵיכֶם׃ שַׁאֲלוּ וְיִנָּתֵן לָכֶם דִּרְשׁוּ וְתִמְצָאוּ דִּפְקוּ וְיִפָּתַח לָכֶם׃ 8 כִּי כָּל־הַשֹׁאֵל יְקַבֵּל וְהַדֹּרֵשׁ יִמְצָא וְהַדֹּפֵק יִפָּתַח לוֹ

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifפסוק מקסים-ללכת מעבר למלים!מה הוא ההר שלך

? מה הוא ההר שמולך? הרי ישוע לא שלח אותנו ליישר את גבעותה עולם.. אלא ליישר את ההרים הרוחנים שיש בחיינו..איפה שניצב ההר..לדעת במילת אלוהים ובמונתנו והשלטון שניתן לנו להתייצב מול האוייב ולהפיל אותו בשם ישוע המשיח. זה מדבר אליכם..? אתם מזהים את ההר בחייכם? אותו הרגל מעצבן שבתוכנו יודעים שמכעיס את רוחה קודש... אותו חטא ישן שעוזב וחוזר מדי פעם.. המצוקה הכלכלית שעוברים.. הכאב הפיזי מהגבלה כלשהי..מחלה.. הבעייה שנקלענו אליה.. זה ההר..שנעמד מולנו מנסה לשבור את רוחנו..לפקפק באלוהינו.. להסיט את עיננו מאדון התהילה.. להטביע אותנו בבעיות שלנו..ולשכוח שבעת צרה אלוהים אמר : תעמדו בצד ותסתכלו איך אלוהים נלחם במקומכם!! הללוייה.. אל תשכחו.. אל תפקפקו.. אל תתנו לשטן את הסיפוק בלבלבל את ילדי אלוהים.. כי אלוהים לא נתן לנו את רוח הכשלון אלא הניצחון..והבטיח כי הכל נעשה בכוחו ובשמו..לא בכוחנו.. דוד נעמד מול המוות.. מול השטן עצמו.. מול ההר הכי ענק שאדם יתאר לעצמו.. מול גוליית שיכל למעוך אותו כמו זבוב.. כל הצבא של שאול ישב בצד רועד.. למה? כי שכחו מי הוא הכל יכול..ולצד מי הוא.. שכחו איך יצאו ממצריים..ואיך אלוהים האכיל אותם והאיר להם בלילה והדריך אותם ביום 40 שנה.. שכחו איך החומות של יריחו נפלו.. שכחו מי באמת בעימות עם ההר..ידו על העליונה.. ובא דוד הקטן.. הרועה הפשוט.. עם לב גדול ואמונה עצומה.. וידע דבר אחד.. אם העולם יעמוד מולו.. אז הוא לא ינוצח..כי מי שברא את העולם הזה עומד לצידו.. ורץ אל ההר הענק (גולייאת) וצעק את המשפט שהוא המוטו שלי בחיים: 1 صم 17: 45 فقال داود للفلسطيني انت تاتي اليّ بسيف وبرمح وبترس.وانا آتي اليك باسم رب الجنود اله صفوف اسرائيل الذين عيّرتهم. מה וַיֹּאמֶר דָּוִד אֶל-הַפְּלִשְׁתִּי אַתָּה בָּא אֵלַי בְּחֶרֶב וּבַחֲנִית וּבְכִידוֹן וְאָנֹכִי בָא-אֵלֶיךָ בְּשֵׁם יְהוָה צְבָאוֹת אֱלֹהֵי מַעַרְכוֹת יִשְׂרָאֵל אֲשֶׁר חֵרַפְתָּ׃ וימשיך: 47 وتعلم هذه الجماعة كلها انه ليس بسيف ولا برمح يخلّص الرب لان الحرب للرب وهو يدفعكم ليدنا. מז וְיֵדְעוּ כָּל-הַקָּהָל הַזֶּה כִּי-לֹא בְּחֶרֶב וּבַחֲנִית יְהוֹשִׁיעַ יְהוָה כִּי לַיהוָה הַמִּלְחָמָה וְנָתַן אֶתְכֶם בְּיָדֵנוּ׃ ס הרבה מה ללמוד מתקרית זו..מעבר לשורות..ומעבר למקרה המלחמתי עצמו..יש המון מה ללמוד.. והרבה אמונה לשאוף לה.. ותמיד.. לצוות על ההר ליפול בשם אלוהינו יהוה צבאות
הללוייה!

ההר שבעיני

חוץ מקצת מיסיונריות שהצלחת להשחיל, ההר שבעיני ,היא הנצרות האירופית האנטי שמית על כל גוניה.כמו בלילה אפל ושחור יש נצנוצי כוכבים פה ושם, יש לפרקים נשמעים קולות עיתונאים שמתנגדים לקו הכללי להתקפה על ישראל במסוה התקפה על היהדות. העיורון האירופי על התפשטות האיסלם על אירופה, הוא הר בעיני. לא ההר מפריע לי כי אם הקיסם שמול עיניך. אני בטוח שאתה מכיר את הפסוק "טול-קורה". כל זמן שהקיסם הזה קיים בעיני הנצרים למיניהם וזרמיהם, זה מה שמפריע לי ולא ההר.

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifאם נתחיל בהכללות אז לא נסיים יגאל יקר../images/Emo20.gif

ועל כן..אני רק אבהיר שישוע כשירד אלינו, ופתח את ידיו על הצלב למעננו, מת וקם בכדי לתת לנו ניצחון והחיים חדשים לצד האב.. לא ציווה על הזרמים שנוצרו בכניסייה.. כמו שמימי משה רבנו אף אחד לא לימד ליצור זרמים ביהדות.. וקהילות שונות שכל אחת לפי המקום שהיא נמצאת בו חושבת ומתנהגת ומפרשנת.. מה שאני מנסה להגיד זה שמעשי יד אדם, תמיד יהיו מלווים באינטרסים ובהשפעות סביבתיות, וקשה למצוא מי שיכל להתנקות מכל השפעה ולימוד קודם וסטיריוטיפ שהוטבל בו מילדות וכו'.. ולהיו נטו לפי מילת אלוהים (הלווי עלינו) כך שאין מושלמים.. ואני האחרונה שתחשוב שאין בי שום פגם! יש הרבה.. אני גם אנושית.. יו נו
אז בשביל שנתקדם בזה, צריך קבלה והכלה ולא התקפה ושיפוטיות, כי ככל שתרד על אדם וא יתבצר יותר בעמדתו, לפעמים אפילו שוהא יודע שהוא טועה, אך כש"תרד" לבוץ שהוא נמצא בו כעת..ו"תרים" אותו.. הוא יתרכך וירצה לפחות לשמוע אותך..

new2008

New member
הפסוקים שהכי מבאסים אותי..

כי כל פעם הם מראים לי כמה אמונה קטנה יש לי...למרות שאני מאמין

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifאז תנסה גישה אחרת../images/Emo13.gif

כי מילת אלוהים לא נועדה לדכא אותנו או לגרום לנו להרגיש קטני אמונה.. אלא לדרבן את הקנאה שיש בנו לאלוהים..ולשאוף ליותר אמונה וכמובן להפסיק לשאוף לזה בכוחותינו..אלא להתפלל להגדלת האמונה הזו בתוכנו! כי בכוחותינו הפיזיים מנטלים אנו מוגבלים.. רק רוח הקודש יודע ויכול ורוצה..לתת לנו את הכלים האלו להתעצמות רוחית ויכולות שהן מעבר לגבולות האדם.
זה אמיץ ואמיתי מצידך להגיד את המשפט הזה.. ניו2008 אגב איך נקרא לך?

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifנעים מאוד דביר../images/Emo45.gif

אני מקווה שלא נשמעתי מטיפה או שיפוטית חלילה, הרי מה שעובר עליך עובר ועבר גם עליי.. אז אני עניתי לך מהמקום שבו הייתי.. עם אותו תסכול וחששות.. וחוסר יכולת להתעלות על הגלים הגבוהים של ים חיי העולם מסביב.. ותודה לישוע..שמשה אותי משם, ושבו אני מחזיקה חזק בכל פעם שמרגישה שהספינה שלי שוב נקלעת לאזור של סערה
. כי אפילו לאוקינוס הכי גדול, אלוהים שם גבולות, ובזמן הסערה ישוע אמר מילה אחת..והים מיד- נרגע!

ד ר א ל

New member
שלום לייט ערב טוב

אמן ונהיה ראויים לחסד אלהים שיגרום לנו שנדרוש, נדפוק על הדלת, ונשאל. ללא חסד אלהים זה, לא נגיע. למרות כל ה"רצון" שלנו. כי לאדם אין כוח רצון ממשי, והוא מצליח בזכות תמיכה מאסיבית מלמעלה. כ ך אני רואה את הדברים. אם נרצה באלהים תוך שניה נכיר ונדע אותו. אבל מעטים מגיעים, וגם סביר להניח שגם להם זה לקח הרבה מאד זמן (למרות שבנצרות לא ממש מאמינים בגלגולי נשמות. אבל ניחא). לא נערב שמחה בשמחה :)

1ysrat

New member
../images/Emo63.gifהפסק של היום מתי ט 15-16

וַיֹּאמֶר אֲלֵיהֶם יֵשׁוּעַ אֵיךְ יוּכְלוּ בְּנֵי הַחֻפָּה לְהִתְאַבֵּל בְּעוֹד הֶחָתָן עִמָּהֶם הִנֵּה יָמִים בָּאִים וְלֻקַּח מֵאִתָּם הֶחָתָן וְאָז יָצוּמוּ׃ 16 אֵין אָדָם מֵשִׂים טְלַאי חָדָשׁ עַל־שִׁמְלָה בָלָה כִּי יִנָּתֵק הַטְּלַאי מִן־הַשִּׂמְלָה וְיִתְרַחֵב הַקֶּרַע׃

1ysrat

New member
סליחה זה מתי ט 14-15

14 וַיִּגְּשׁוּ אֵלָיו תַּלְמִידֵי יוֹחָנָן וַיֹּאמְרוּ מַדּוּעַ אֲנַחְנוּ וְהַפְּרוּשִׁים צָמִים הַרְבֵּה וְתַלְמִידֶיךָ אֵינָם צָמִים׃ 15 וַיֹּאמֶר אֲלֵיהֶם יֵשׁוּעַ אֵיךְ יוּכְלוּ בְּנֵי הַחֻפָּה לְהִתְאַבֵּל בְּעוֹד הֶחָתָן עִמָּהֶם הִנֵּה יָמִים בָּאִים וְלֻקַּח מֵאִתָּם הֶחָתָן וְאָז יָצוּמוּ׃

למעלה