דרגה במילואים

הרפתן

New member
דרגה במילואים

שלום חברים, מזה שנתיים מגיעה לי דרגת סרן - אך היא אינה מוענקת לי בהעדר תקן. לקישור ולמנהל הסגל בשל"ר פניתי. מי אתם ממליצים ? תודה

מה שקובע הוא מספר ימי המילואים

אם עשית את מספר ימי המילואים הדרוש לדרגת סרן, גם העדר תקן לא יכול לעצור את קבלת דרגתך. פנה לשליש הגדוד ואם הוא יאמר לך שמגיעה לך הדרגה, גש ורכוש אותה וענוד אותה בגאווה ולא חשש.

שזדסגב

New member
דרגה

בשביל לקבל דרגה צריך מס' ימי מילואים מסויים בדרגה הנוכחית, פז"מ בדרגה וגם אתה צריך להיות בתפקיד שדרגת התקן שלו זהה לדרגה אותה אתה אמור לקבל (נגיד אם אתה סרן אז כדי לקבל רס"ן אתה צריך לשבת על תקן רס"ן.) מובן?

binon

New member
אם אין לך תקן כפי שאמר קודמי

אתה יכול לחתום שאתה מוכן להיות בתפקיד בו התקן שלך נמוך מדרגתך ואז אתה יכול לקבל את הדרגה. מה שמעכב אותך כרגע אם אכן יש לך ימ"מ ופז"מ הוא המלצת מפקד היחידה. עליך לפנות אליו ולהזכיר לו את עצם קיומך. דרגות מילואים מוענקות פעמיים בשנה, בראש השנה וביום העצמאות. לדעתי הרשימה לראש השנה כבר סגורה אבל הבהר לו כי ליום העצמאות הקרוב אתה רוצה לנפנף מעל המנגל כשאתה ענוד בדרגות רס"ן. בהצלחה ותזמין אותי לטקס, יש לי חומר מה זה מסריח שאני שופך על מקבלי דרגות בד"כ...

T a n g o

New member
תשובה מתוך אתר הקמל"ר

26/8/2002 העלאת דרגות חוגרים במילואים בעקבות פניות רבות של אנשי מילואים, בשאלה מה הם הקריטריונים להעלאת דרגה לחוגרים, בדקנו את הנושא עם השלישות הראשית ולהלן תשובתם: בהרחבה: קידום בדרגות של חוגרים בשירות מילואים מותנה בתנאים אלה: 1.פרק זמן מינימלי בדרגה. 2.שירות מילואים פעיל. 3.התמחות מקצועית 4.המלצת מפקד להעלאה בדרגה. להלן טבלה, שבה מפורט פרק הזמן המינימלי בדרגה ותקופת השמ"פ (שירות מילואים פעיל) המזערית, אותם ייבצע החייל לשם העלאת הדרגה: רב"ט - 16 חודשים בדרגה נוכחית + 40 יום תקופת שמ"פ מזערית בדרגה סמל - 24 חודשים בדרגה נוכחית + 60 יום תקופת שמ"פ מזערית בדרגה סמ"ר - 24 חודשים בדרגה נוכחית + 60 יום תקופת שמ"פ מזערית בדרגה רס"ל - 48 חודשים בדרגה נוכחית + 120 יום תקופת שמ"פ מזערית בדרגה רס"ר - 60 חודשים בדרגה נוכחית + 150 יום תקופת שמ"פ מזערית בדרגה רס"מ - 96 חודשים בדרגה נוכחית + 240 יום תקופת שמ"פ מזערית בדרגה רס"ב - 120 חודשים בדרגה נוכחית + 300 יום תקופת שמ"פ מזערית בדרגה לצורך חישוב פרק הזמן המינימלי בדרגה יובאו בחשבון תקופות אלו: א.כל תקופות השירות של החייל בשירות מילואים בדרגה הנדונה. ב.כל שנת שירות סדיר של חייל בדרגה תיחשב כתקופה של שנתיים בשירות מילואים. תקופה קצרה משנה תחושב אף היא כתקופה של שנתיים בשירות מילואים, אם תעלה על שישה חודשים רצופים. לצורך חישוב ימי השמ"פ, ילקחו בחשבון תקופות אלו: א.כל הימים בהם שירת החייל, בפועל, בשירות מילואים פעיל. ב.כל שנת שירות סדיר של חייל בדרגה תיחשב כתקופת שמ"פ של שלושים ימים. תקופה קצרה משנה תחושב גם היא כתקופת שמ"פ של שלושים ימים אם תעלה על שישה חודשים רצופים.

T a n g o

New member
ולקצינים... המשך מאותו אתר

30/6/2002 העלאה בדרגה לקציני מילואים בעקבות פניות רבות של חיילי מילואים בנושא קריטריונים להעלאת דרגות קצונה במילואים, להלן תשובת אגף כוח האדם בצה"ל. בהרחבה: ראשית יש לשאת מינוי הגבוה מהדרגה הנוכחית. הפז"ם (פרק זמן מזערי) הנדרש בכל דרגה הוא: סג"ם – שנה סגן / קמ"א – חמש שנים סרן – חמש שנים רס"ן – חמש שנים סא"ל – שש שנים אל"ם ומעלה – לפי החלטת הרמטכ"ל. חובה על כל קצין לצבור בדרגתו מספר ימי שמ"פ (שירות מילואים פעיל) מזערי בתקופת הפז"ם לדרגה. להלן טבלת ימי השמ"פ המזערי לכל דרגה: סג"ם – 18 יום סגן / קמ"א – 80 יום סרן – 80 יום רס"ן – 80 יום סא"ל - 100יום אל"ם ומעלה – לפי החלטת הרמטכ"ל. בנוסף יש לקבל את המלצתו של המפקד לכל העלאת דרגה ולשאת סיווג ביטחוני מתאים.

הרפתן

New member
אני משרת ביחידה "עדינה"

מכירים אותי היטב: מפקד, קישור, שלישות, וכו', אבל תקן לא קיים. יש לי הן פז"ם והן ימ"מ לדרגת סרן. מחר אפנה לקמל"ר, חטיבת הסגל וראש אכ"א. תודה רבה על עזרתכם. אעדכן אתכן.

למעלה