דרגות ומשך שירות בצבא

sivan 11

New member
דרגות ומשך שירות בצבא

שלום, יש לי שתי שאלות: 1. אני קיבלתי דרגת רב"ט יותר מוקדם (היא הוקדמה לי בחודש)... אז השאלה שלי היא: גם את הדרגת סמלת שלי יקדימו לי ? ובכמה חודשים יכול/ה מפקד/ת בדרגת רס"ן להקדים דרגת סמל/ת ? (אני מתנדבת לקויית שמיעה). 2. האם בנות שהן חיילות מתנדבות יכולות לשרת שנה וחצי בצבא (במקום שנתיים) או שהן חייבות לשרת שנתיים ? מאוד חשוב לי שתענו לי על השאלות הללו הכי מהר שאפשר...
 
../images/Emo13.gif שאלות שטרם נגענו בהן.

1. ברגע שמוקדמת לך דרגה, כלל הדרגות שבאות אחריה מוקדמות. ז"א - אם במקום לקבל רב"ט אחרי 8 חודשים קיבלת אותו אחרי 7, את הסמל תקבלי אחרי שנה ו8 במקום שנה ו9 (נראה לי שאלו הפז"מים עבור בנות בצבא). לי הוקדמה דרגה רטרו-אקטיבית בחצי שנה, ולכן אלמלא הקורס הייתי היום סמ"ר. 2. מפקד בדרגת רס"ן וסא"ל כמדומני רשאים להקדים דרגה עד חודש. מפקד בדרגת אל"מ או תא"ל או ועדת חריגים ביום העצמאות, ראש השנה וכו' - עשויות להקדים דרגה גם בחצי שנה. 3. לאחרונה, כך אומרות השמועות, קוצר השירות עבור כלל החיילים המתנדבים לשנה וחצי - מכאן שאם תפני לתא מתנדבים ותבקשי לקצר גם לך את השירות בחצי שנה - הסבירות שיאשרו לך גבוהה מאוד.
 

sivan 11

New member
תשובה לפרופיל 21

תודה רבה על תשובותיך. אז בנות שהן חיילות מתנדבות (כולל לקויות שמיעה) באמת יכולות לשרת שנה וחצ י במקום שנתיים ? ומה הן צריכות לעשות בשביל לשרת שנה וחצי (במקום שנתיים) ? ומה זו הועדת חריגים הזו שאמרת שיש ביום העצמאות וראש השנה ? מה צריך לעשות בשביל לקבל סמלת בועדת חריגים הזו ? תודה רבה...ומקווה לתשובות...
 
כעקרון, כולם עושים שנה וחצי.

אין הבדל בין בנים לבנות. חיילים מתנדבים מהמחזור האחרון (015) עושים שנה וחצי במקום שנתיים. מי שהתגייס במחזורים שלפני צריך לבקש קיצור שירות. תוכלי לפנות לתא מתנדבים או למנהל הגיוס או למי שמטפל בימנו אנו במתנדבים ולבקש קיצור שירות של חצי שנה, בטוענה כי המחזורים הנוכחיים כבר קיבלו אותו. כנראה שיקצרו לך אם תבקשי. אין הבדל בין חייל מתנדב עם בעייה X לחייל מתנדב עם ליקוי שמיעה. ועדות חריגים אלו הן ועדות שבודקות מקרים חריגים (מן הסתם). בכל תחום יש ועדות חריג. ועדות חריג בנושאי קיצורי פז"מ לפני יום העצמאות, ראש השנה וכו' באות לצ'פר חיילים מצטיינים ביחידות ע"י קיצור הפז"מ לדרגה הבאה. הדבר מקובל יותר אצל קצינים ופחות אצלי חוגרים, שכן לחוגרים יש פחות משמעות בין הדרגות.
 
בעניין הפז"מ בין הדרגות...

מה הפז"מ בין כל דרגה לדרגה? (כן, אשמח לקבל אתר אינטרנט בו זה כתוב במידה ויש במקום תשובה
) האם הפז"מ אינו מפסיק להוות גורם בדרגה מסויימת? את הקיצור צריך לבקש? אתה אמור לבוא לתא"ל למשל ולהגיד לו "המפקד, אני חושב שאני מצטיין, אפשר לקבל דרגה?"
קיצור רטרואקטיבי? הודיעו לך בעצם שאמנם קבלת את הדרגה בזמן אבל אנחנו מניחים שקבלת אותה חצי שנה קודם?
 
על פז"מ, חולדות ושאר ירקות ../images/Emo78.gif

הפז"מ בין דרגה לדרגה לחוגרים משתנה בין נשים לגברים. נשים, היות ושירותן במקור קצר יותר - מקבלות את דרגת הסמ"ל לפני בנים. לגבי הרב"ט הפז"מ זהה. קבלת הדרגה משתנה בהתאם לקורסים אותם עוברים החיילים. אחרי קורס, בד"כ ניתנת דרגת הרב"ט מיידית. לעובד כללי אשר לא עבר קורסים, כנראה קבלת הדרגות תראה כך: 1. טור' - מיום 0. 2. רב"ט - אחרי 10 חודשי שירות. 3. סמ"ל - שנה אחרי רב"ט, קרי 22 חודשי שירות. 4. סמ"ר - שנה אחרי סמ"ל, קרי אחרי 32 חודשי שירות (4 חודשים לפני שחרור). אצל בנות זה ייראה כך: 1. טור' - מיום 0. 2. רב"ט - אחרי 10 חודשי שירות. 3. סמ"ל - 10 חודשים אחרי רב"ט = 20 חודשים (4 חודשים לפני שחרור). הפז"מ תמיד נלקח בחשבון בקבלת דרגות. גם בדרגות של תתי-אלופים ואלופים. מי שיש לו פז"מ גבוה יותר בדרגה - הסיכוי שהוא יקודם גבוה יותר. עם זאת, החל מדרגת רס"ן הקידום הוא לא אוטומטי בגלל פז"מ (בניגוד לסג"מ, סגן וסרן אשר אותם ניתן לקבל אוטומטית אחרי פרק זמן מינימלי). אצל נגדים גם כן עניין הפז"מ לוקח חלק. בדומה לקצינים, נגד יכול להתקדם עד דרגת רס"מ רק על-סמך פז"מ. דרגת רס"ב ורנ"ג נתנות עפ"י תקן. בדרגות הגבוהות נוטים לבחור אנשים עפ"י הכישורים שלהם. הפז"מ הוא מרכיב מאוד קטן במערכת השיקולים. לגבי קיצורים - חלק מהמפקדים מודעים לנושאי הקיצורים והחשיבות של הדרגות בעיני הפקודים שלהם, ולכן הם תמיד דואגים לצ'פר. אלו מפקדים שעובדים עפ"י שיטת המקל והגזר בד"כ. עם זאת, חלק מהמפקדים לא מודעים לדברים האלו - ולכן עליך ליידע אותם. זה מעט פחות נעים, אבל.. זה מקובל. לגבי הצטיינות - אתה לא יכול לבוא ולהגיד שאתה חושב שאתה מצטיין. זה משהו שהמפקד שלך צריך להחליט בעצמו - ביוזמתו. מדי שנה מחולקים ביחידות טפסים לבחירת חיילים מצטיינים. בד"כ לקראת חודש פברואר-מרץ (לפני יום העצמאות). כל מפקד צריך לבחור חייל אחד, קצין אחד ונגד אחד ולהמליץ עליהם. דבר דומה קורה לקראת ראש השנה - אלא ששם לא קיימת הצטיינות אצל הרמטכ"ל ואצל נשיא המדינה לחוגרים. לגבי קיצורים רטרואקטיביים - אלו קיצורים שאתה יכול לבקש שיוזנו לך רטרו-אקטיבית. לדוגמא - נבחרת בתור מצטיין אצל נשיא המדינה. עם זאת, כבר קיבלת דרגה לא מזמן ואתה ממילא הולך להשתחרר. כאן תוכל לבקש שיזינו לך את הדרגה רטרו-אקטיבית במחשב - חצי שנה קודם לכן. כך תוכל לקבל את תוספת השכר שמגיעה לך על התקופה של הדרגה (מסתכם בד"כ ב6-8 ש"ח לחוגרים בדרגת סמ"ל - תפנק את עצמך עם אגוזי או סתם ירקות
). זהו בגדול
... עניתי לך על נושאי פז"מ, ירקות וג'אנק פוד- לגבי חולדות... את אלו אתה מוזמן לפגוש בחדר אוכל בקריה כשתבוא לממש את עיקרי הגסטרונומיה שהוזכרו דלעיל.
 
תודה אבל

אמרו לי שזה משתנה בין החילות גם שלמשל יש חילות שמקבלים שם רב"ט אחריי 8 או 9 חודשים. יש מצב?
 
בקרבי הפז"מ מתקצר בד"כ.

אחרי קורס מ"כים, קורסי מפקדים למניהם וכו' - בד"כ מקבלים דרגה. לגבי החילות הרגילים - לא נראה לי שיש הבדל חילי, למרות שייתכן. אני יודע שהייתה שמועה לגבי פז"מ לרב"ט בחיה"א - אבל עד כמה שידוע לי, זה זהה שם למה שכתבתי.
 
תודה על ההמלצה...

אני חושב שאוותר על חדר האוכל בקריה... בעיות מים חומרה 7 אתה יודע, לא מומלץ לבקר בחדרי אוכל צבאיים
בכל מקרה, רק תהיתי לעצמי מה הפז"מ בין דרגות הקצינים... (בין סג"מ לסגן ובין סגן לסרן). הבנתי שאם אני עובר קק"צ כקמ"א אני הופך ישר לסגן, הפז"מ בין סגן זה לסרן נשאר זהה? והאם למען היותך סרן לא חייבים להיות בקבע (מדים כחולים). כתבת שצריך ליידע את המפקד אבל... זה נשמע לי קצת מוזר. האם אתה מתכוון שנודע לך שאתה המצטיין ואז אתה הולך למפקד ומבקש שיקצר לך את הפז"מ? כלומר, מתי הוא זמן לבוא למפקד להזכיר לו? הרי שאתה בעצם רומז לו שהכוונה שיקצרו לך את הזמן לקבלת הדרגה לא?
 
למעלה