דרגות לצופי אש

fireman

New member
דרגות לצופי אש

שמעתי וראיתי שבחלק מתחנות הכיבוי מקבלים גם צופי האש והמתנדבים דרגות... עפ"י מה נקבעות הדרגות וההעלאה בדרגות ומדוע זה לא מונהג בכל התחנות בארץ? ד"א מה הדרגה הכי גבוהה אליה יכול להגיע צופה אש?

דרגות צופי אש

נוהל מתן דרגות לצופי אש מעוגן בהוראות מפקח כבאות ראשי. הדרגות ניתנות על פי המלצת אחראי צופי האש ובאישור מפקד השרות. אצלנו מידי ערב יום העצמאות ניתנות הדרגות במיסדר חגיגי מול רחבת הדגל ובנוכחות כל הכבאים. לאחר שמוענקות הדרגות לכבאים עוברים להענקת דרגות צופי האש על ידי מפקד השרות ואחראי צופי האש בצורה מכובדת ביותר . דרך הענקת הדרגות מעידה על רצינות שבה אנו מתיחסים לדרגה ולנושא אותה. הדרגה הגבוהה ביותר הניתנת באיגוד היא דרגת רס"ר והיא ניתנת לצופה הבכיר ביותר. ידוע לי על שני מיקרים בהם ניתנו דרגות קצונה לצופי אש ,בבני ברק וברמת גן. צופי האש הם ניתבך חשוב בבנין הכוח בשרותי הכבאות וברצינות זו יש להיתיחס אליהם. לדעתי ניתן להקים מיסגרות מיתנדבים מבוגרים יותר ועל כך אדבר בהיזדמנות אחרת

DJNYC

New member
מסגרת מתנדבים מבוגרת

היתה קיימת (ואולי עדיין) בתחנת כיבוי תל-אביב.. צופי אש בוגרים (לאחר צבא) שעשו משמרות עם הכבאים.. אני בטוח שליאור יוכל לספר אם המנהג עדיין קיים.

מסגגרת כבאים מבוגרים - התנדבות

בשירותי כיבוי תל אביב הייתה קיימת קבוצת מתנדבים בוגרי צבא מסגרת זו כרגע לא ממש פעילה בתחילת השנה הקרובה אנו ננסה בשירותי כבאות תל אביב להרים שוב את הפרוייקט. במסגרת זו ישנם צופי אש לשעבר שרובם עברו קורס בסיסי נוסף הם לא נוהגים ברכב הכיבוי מוצמד אליהם כבאי מהצוותים הפעילות שלהם בדרך כלל פעם בשבוע בשעות הלילה ובמקרים חריגים הם מוזעקים לתחנה

T bgu

New member
היו זמנים

ליאור יש לי מספר תמונות מהתקופה שלך
וכאן כשמדברים על מתנדבים, אז כבר...

DJNYC

New member
ליאור שני...

לא פחות ולא יותר.. יש לי תמונה של שנינו ביחד.. לסרוק? חחח קטעים עם הפורום הזה... מעלה זכרונות..

fireman

New member
אם זה מעוגן בהוראת מ"כ ראשי

למה אצלנו באיגוד לא מיושם הנוהל ולא מנופקות תעודות תמנדבים למתנדבי האיגוד? האם אני יכול לדרוש את אותם דברים ממפקד השריות שלנו?

ram9

New member
לפי מה שידוע לי

אצלנו בתחנה חילקו לכמה צופי אש בנהם אבנר כרטיסי מתנדב אני עדיין לא קיבלתי ואני מחכה ליום שאני יקבל אחד כזה אני מתנדב מכיתה י אני בכיתה יב עכשיו אבל אני אופטימי

דרגות צופים

הדרגת קצונה נתנה למתנדב מרמת-גן שהוא הרבה שנים בתחנה (לפחות 10 שנים )ואילו הדרגה שנתנת לצופה היא סמל בסוף ההתנדבות לפני הצבא ואם הוא משקיע אז הוא מקבל רס"ל.

ליאור 17

New member
אבי אני מעריץ של התחנה שלך

אבי אם זה באמתמ כמו שאתה מספר אז זה משמח שלפחות במקום אחד יש הערכה כמו ששצריך לאנשים שנותנים עצמם בלי לקבל תמורה ישר כח

דרגות הצופים והמתנדבים

לכל מי שמתעניין קיים נוהל צופי אש ארצי שיצא בשנה האחרונה וחולק לכל התחנות בראץ על ידי הנציבות (בני וינרמן הוציא נוהל זה) במקביל קיים נוהל צופי אש ארצי שנכתב על ידי ועדת צופי אש ועדיין לא הופץ צופי אש מקבלים דרגות על פי המלצת הממונה הישיר וקצין הצופים לפי פז"מ. מתנדבים אחרי צבא נשארים בדרגתם האחרונה שהיתה להם בצופים דרגות קצונה רק אם קצין הצופים ובאישור המפקד ממליצים ואישור הנציב.

fireman

New member
ליאור שני....

אם זה לפי פז"מ כל המתנדבים של באר שבע צריכים לקבל דרגות קצונה...
כולם שם ענתיקות... יש לנו מתנדב אחד כבר 12 שנה מתנדב בתחנה...ותאמין או לא....הוא עוד מגיע והמון!! אפילו יותר ממני

ZelKo

New member
דרישת שלום מאיתן כהן

דרישת שלום לכל החברים מאיתן כהן (סגן מפקד (מיל) ת"א)

למעלה