דרוזים

alli1ali

New member
דרוזים

רציתי להגיב על ההודעה הזאת למעלה שאומרת שדרוזים לא יודעים כלום על דתם, אדון נכבד רציתי שתדע שדרוזים בכל הארץ ובכל העולם הם העם הכי מאמין והכי יזכה בסוף בעולם משתי עובדות : 1-הדרוזים מאמינם בדתת הדרוזית מבלי שידעו אותה וזה רק מחזק את האמונה. 2-הדרוזים הטועים מבחינת דת הם באופן אוטומתי כבר לא דרוזים מה ששומר על גזע טהור . ותדע לך שהדרוזים כן מכבדים ואכפת להם מהדת יותר מכולם והם מקיימים את עקרונותיה בלי כל היסוס

מספר שאלות

קודם כל, ולמען הסר ספק, לא כתבתי שהדרוזים אינם מכבדים את דתם. שנית, ומאחר ועושה רושם שאתה כן יודע משהו, הייתי רוצה לשאול: מהי התפיסה הדרוזית של אחרית הימים? מה מגדיר טעיה מבחינת הדת אצל דרוזים? בנוגע לתפיסת הגזע הטהור - זה די דומה ליהדות, לא? היכן החל הגזע הזה להתהוות? אני כבר מזמן אומרת שהיהדות היא שילוב מעניין של גזע ודת.

alli1ali

New member
עונה לשאלות

התפיסה הדרוזית של אחרית הימים נובעת מספר הקוראן , שאומר שאחרי מוחמד כל האסלאם התחלק ל 72 קבוצות ורק קבוצה אחת מכל אלה היא זאת שתשמור על מהותה של דת סגורה ...... יותר מזה כבר אי אפשר. וטעיה הוא כל דבר שבן אדם עושה כשהוא יודע שאסור לעשות . תפיסת הגזע הטהור היא כן די דומה אבל לא דומה כי אצלנו מי שמתחתן עם מישהיא שלא דרוזית הוא כבר לא דרוזי והוא לא יהיה לעולם דרוזי. אצלכם אפשר להתגייר אצלנו אי אפשר להיות דרוזי. הגזע החל להתהוות מתחילת העולם , מאז הבריאה.

masorti

New member
לא מדויק...

הדת הדרוזית נוצרה לפני כ-1000 שנה במצרים. (למיטב זכרוני במאה ה-11) היתה תקופה של 27 שנה (נדמה לי) שבה היה ניתן להצטרף לדת הדרוזית, ולאחריה נסגרה הדלת לצמיתות. התפישה הדרוזית מניחה שכל דרוזי הינו גלגול של נשמת דרוזי אחר. ולכן, לא יתכן לקלוט מומרים שהרי נשמתם לא שייכת למאגר ההתחלתי.

shlomits

New member
אם כך, ממש לא דומה ליהדות

היות וביהדות בדיוק להיפך- יהודי שסרח, גם אם המיר בפומבי את דתו, עדיין נחשב יהודי

masorti

New member
הם דיברו על אספקט מסוים...

וגם שם הטיעונים לא מדויקים.

L e s t a t

New member
לא ממש

יהודי שהפך לפגני, יוצא מ"מעגל היהודים" והופך למה שנקרא בעיני היהדות - עכו"ם.

masorti

New member
לא ממש...

יהודי שהשתמד פסול לטקסים דתיים (החל מהשתתפות במנין וכלה בקבורה יהודית), אבל נשאר טכנית יהודי. העובדה היא שכאשר משומד רוצה לשוב ליהדות הוא אינו חייב גיור אלא רק טקס מקוצר שנקרא למיטב ידיעתי "חידוש הברית" (שעיקרו הצהרה בפני בי"ד + טבילה במקווה). אגב, באתיופיה נהגו לשלוח את המשומד (פלאשמורה) שחזר ליהדות (כלומר: לקהילת "ביתא ישראל") לבקתה מבודדת והיה עליו לאכול שבוע רק גרגרי חומוס. זה לפחות מה ששמעתי פעם בטלויזיה.

למעלה