דרום איטליה ברכב

mbar30

New member
דרום איטליה ברכב

המסע המתוכנן הוא משישי לראשון - בראשון חוזרים ארצה
מתכננת טיול מנמל התעופה לנפולי דרך כביש אגרה
לינה בנפולי וטיול בה.
פומפי וזוב, סורנטו קאפרי אנה קאפרי
ולמחרת דרך הנוף אמלפי ועצירה בעיירות המיוחדות שלאורכה.
אשמח לתיזמונים (בערך) למקומות כמה זמן זה יקח פומפי ווזוב
הטיול לקאפרי תלוי מזג אויר ביחוד אם המערה הכחולה תהיה זמינה לטיול
אשמח לאינפורמציה פשוטה כמו עלויות בכביש אגרה
וכמובן המלצות של יודעי דבר
המטיילים הם זוג
תודה מראש
מלי

mbar30

New member
טיסה

הלוך יום ה' - ב18:00
חזור יום א מאיטליה טיסת בערך ב2200 (יודעת שזו טיסת לילה לא ממש את השעה)
&nbsp

לטעמי האישי דחיסה רבה במעט זמן

הכביש מסורנטו לאמלפי מדהים אבל לרוב נסיעה איטית
מומלץ לעלות מאמלפי לראבלו
אבל מרומא בהנחה שזה השדה, עד נפולי כשעתיים נסיעה בהנחה שאין עומסים ביציאה מהשדה, ונסיעה מהירה...
קאפרי זה כמעט יום
אישית במידה והטיסה לרומא לזמן כה קצר לוקח רכב ומשנה מסלול במקום דרומה, אומבריה ו/או טוסקנה, כבישים נהדרים.
מה גם ובמידה מדובר כרגע אזי חורף רצועת החוף המלפיטנית מדהימה תמיד אבל בעיקר בשמש ולא במזג אויר אפרפר, טוקנה ולטעמי במיוחד אומבריה במיוחד באפור קסומות כמו באור שמש.

mbar30

New member
שינוי המסלול

לצערי כרגע אין אפשרות לשנות
מאחר והוזמנו כבר 2 מלונות
אבל השמיים הם הגבול ולאיטליה נשוב
עוד הרבה ... ובטח גם הילדים יצטרפו

דרום איטליה ב 3 ימים

בוקר טוב מלי,
מאחר והטיסה שלכם ביום ראשון בערב, לא הייתי לוקח סיכון והייתימשנה אתהסדר כדלהלן:
יום חמישי: נחיתה (לא רשמת מתי בדיוק וזה מאד משנה) ונסיעה עד לנאפולי או לחלופין משיכה עד סורנטו.
יום שישי: יום המוקדש לאי החלומות קאפרי. אחר הצהריים חזרה לסורנטו וזמן חופשי להנות ממנה ומשווקיה.
יום שבת: יום המוקדש לקו החוף האמלפיטאני ולעיירות פוזיטאנו, אמלפי וראוולו. חזרה ללינה באזור סורנטו או סביבותיה.
יום ראשון: יציאה ממקום הלינה צפונה. ביקור בפומפי (חובה) משם לאזור קסטלי רומני וביקור בעיירות נמי וקסטלגנדולפו (חובה !!!!) משם לשדה התעופה (40 דקות)

mbar30

New member
שבת שלום יאיר

ראשית תודה על העזרה הנפלאה
נחיתה ב20:00 בפיומנצינו (לא נראה לי נסיעה לאחר יום עבודה וטיסה)
נקום מוקדם למחרת ונסע לנפולי משם ניקח מעבורת עם הרכב לקאפרי - שם למיטב זכרוני יש את הרכבל ליחיד שעולה מעלה לנקודת התצפית הנפלאה (זכרונות מלפני המון שנים).
טיול בקאפרי וחזרה לנפולי - שאלה לגבי קאפרי - האם לעלות עם הרכב או להשאיר אותו בנפולי? ואיך מתניידים שם ללא רכב
למחרת כפי שכתבת מסע לאורך הדרך האמלפית וביקור בעיירות המופלאות.
ביום השלישי והאחרון פומפי , האם כדאי לעלות לוזוב?
לגבי נמי וקסטלי רומנו - הבנתי שיש שם אאוטלט יוקרתי, ומקום משכנו של האפיפיור ותצפית נוף יפה אם יש עוד אשמח לדעת .
אני בעד קניות אבל מעדיפה נוף..ואוכל מעניין
תודה על זמנך
מלי

דרום איטליה

היי מלי,
אם הנחיתה כל כך מאוחרת אז ברור שהולכים לישון באזור. המלצה שלי - באזור השדה. יש את הילטון גארדן אין. לא יקר. ארוחת בוקר מעולה.

עכשו הייתי משנה לכם את המסלול.
חובה להיות בסורנטו. לפי התוכנית שלכםאתם לא אמרוים להגיע לשם וחבל.
נאפולי צריכה לקבל אתהכבוד שלה ולא לכמה דקות רק בשביל לשוט לקפרי.

לכן:
יוצא בשישי בבוקר מוקדם. נוסע דרומה לכיוון סורנטו. אם תאצו לקראת 0800 תגיעו לקראת 11:30
כאן יש לכם 2 אופציות:
שישי - שייט לקאפרי וחזרה ללינה בסורנטו.
שבת - קו החוף
או להפך.
אני הייתי בוחר באופציה השנייה.
שישי- קו החוף האמלפיטאני. פוסיטאנו, אמלפי וראוולו. חזרה מואחרת לסורנטו ולינה
שבת - שייט לקפרי, אחר הצהריים סורנטו ושווקיה - חובה !!.
ראשון - פומפיי. אפשר לעלות לוזוב רק אם יש מזג אוויר טוב. קחו בחשבון שיש לעלות כשעה בתוך טופ געשי שחור. לשיקולכם.
בכל מקרה אם גם פומפיי וגם וזוב אין מצב לקניות וקסטלי רומני.
קסטלי רומני חובה !!!. עיירת הגורמה נמי חובה !!
משם לשדה.

ואז יום שישי - נסיעה לנאפולי, שייט לקפארי. חשוב להשאיר את הרכב במקום בטוח - רק בחניה מקורה ומוסדרת. משם שייט לאי קפרי. ךא חכם להגיע לשם עם הרכב. ממש מיותר. חזרה

mbar30

New member
אחלה

הולכת על המסלול שהתוות
בכל מקרה הכל נתון לגחמות מזג האויר
המון תודה על העזרה
אריודרה....

mbar30

New member
טיול באיזור קמפניה רשמים

אז חזרנו כמובן, ורציתי להגיד תודה ליאיר
התחלנו בירידה על האוטוסטרדה מפיומצינו לנאפולי הדרך כייפית עם מוסיקה מקסימה ברדיו האיטלקי.
לקחת בחשבון שלקחת רכב גדול יכול להתברר כטעות אם אתם לא נהגים מעולים.
מנפולי לקחנו מעבורת לקאפרי - היה נפלא להיות במקום ההומה הזה כשאין כמעט תיירים נדחפים מזג אויר כייפי טיפה קריר אבל נפלא.
מעבורת עם מקומיים ואולי עוד 2 זוגות תיירים.
נפולי היא עיר מופלאה צרה ומתפתלת הים המצודה המזרקות המלון היה ממוקם במרכז (יש חנויות לאוהבי הקניות) והיה נפלא. לנפולי צריך כמה ימים כדי לנשום אותה באמת ובתמים.
למחרת סורנטו , הנפלאה המהממת דרך אחת מהיפות שיש הנחנו את המזוודות במלון ומיד עשינו את הקוסטיירה אמלפיטנה הדרך המתפתלת המצוקים הגשרים הנוף אחד מהנפלאים שעשיתי שובה את הלב תעשו עצירות, תנשמו את הנוף תריחו את הים למזלנו הכביש היה יחסית ריק ולכןן עשינו את אמלפי פוזיטנו ורוולו בנשימה אחת לעלות לרוולו לוילה לראות את היופי תאכלו עוגת לימון תאכלו גלידה תעצרו באמלפי תנשנשו צהריים תטיילו לאורך הרצועה הצרה תראו את התושבים משחקים משחקי כדור בים, ותחזרו לסורנטו שמחים וזהירים.
בסורנטו יש מה לראות והרבה יש בעיות חניה קשות ויש כמה חניות תחפשו את הקרובה למלון ותחנו את המכונית.
סורנטו פומפי כשכל הזמן הווזוב מעלינו שומר , מאיים , מחפה ... אם אין לכם שלוש שעות אל תעצרו בפומפי - אבל היא שווה כל דקה
התכנון המקורי היה להגיע לקאסטלי רומני ולצערי לא צלח - בדרך לנמל התעופה צדה עייני המיומנת את איזור הקניות המעולה של קמפניה - ושם ביליתי 3 שעות ונגררתי על ידי בעלי החוצה לאוטו ולטיסה המיוחלת הביתה לילדים...
בקיצקץ - נפולי סורנטו בפברואר זה זמן מעולה לטיול זוגי אין תיירות מעיקה החום נסבל והכי חשוב האיטלקים מסבירי הפנים ומחוסרי התיירים מאירי פנים כמו לימונצלו מלימוני אמלפי
טיול מהנה
מלי

למעלה