דרום אמריקה או המזרח?

דרום אמריקה או המזרח?

אני מתכננת טיול למשך 3-4 חודשים. יצטרפו אלי עוד 2 חברות ואולי נפרד במהלך הטיול ונפגש בשלב מאוחר יותר. אנחנו מתלבטות בין המזרח לדרום אמריקה. למישהו יש רעיונות?

AFRICA

New member
לימונדה ...!

לימונדה יקרה , כל אחד ודעתו , כל אחד יכול להמליץ לך על מקום אחר , זה תלוי בראש של המטייל . אני טיילתי חצי שנה בדרום אמריקה וזה היה הטיול של החיים שלי . כפי שכתבתי כאן בעבר הלא רחוק , בדרום אמריקה את יכולה למצוא את כל סוגי הטיולים . אם זה טיולי שטח , טרקים יערות , ג´ונגלים תרבויות כאלה ואחרות , ערים גדולות או חופי ים מדהימים . זה ברור שבמזרח יש המון מקומות מדהימים לראות , גם אני התלבטתי אם לטיל שם או שם . לא הצטערתי בכלל שהגעתי לדרום אמריקה , ואני עוד רוצה לחזור לשם . לסיכום , דרום אמריקה מומלצת , מומלצת בחום . FRICA@

Yo-man

New member
הייתי בשניהם

כתבתי לך כבר 2 הודעות שנעלמו ונמחקו,אז נמאס לי ואני מתמצת לאללה: דרום אמיקה מפחידה לטיול (אני נשדדתי פעמיים, ואני מנוסה וזהיר), הם לא יודעים אנגלית, כמה שזה נשמע מוזר. יותר יקר שם. המרחקים בין מקום למקום ארוכים יותר והדרכים מזעזעות והאוטובוסים לפעמים מזעזעים יותר. האוכל לא טעים. המון זמן נמצאים בגבהים וקשה לנשום וללכת בו זמנית. קר רוב הטיול (לפחות עד שמגיעים לברזיל או לג´ונגלים בכלל). הם חארות של אנשים, עם יוצאים מן הכלל, כמובן, אבל המדינה והמשטרה תומכמות בפשע. במזרח - נעים לטייל בקרב אנשים המאמינים שאם הם יהיו טובים בגלגול הזה יהיה להם טוב יותר בגלגול הבא. כמעט ואין פשיעה, ואם יש, לפחות זה ללא אלימות.בכל אתר תיירות יודעים אנגלית, נסיעות לא תמיד קלות, אבל המרחקים לא כל-כך ארוכים, ויש רכבות נוחות וכיפיות. קיץ כל הזמן (חוץ מבטרקים בנפאל וצפון הודו), וטעים. לכל מדינה מטבח שונה, ולחלק גם מחוזות שונים עם מטבח שונה. בכלל, כל מדינה שונה. שלא כמו בדרום אמריקה, לכל מדינה הסטוריה משלה, מנהגים משלה וההבדלים התרבותיים ניכרים. והמזרח יותר זול מדרום אמריקה. לפני שנסעתי אמרה לי חברה שגם הייתה בשני המקומות שאחרי המזרח היא בכלל לא זוכרת את דרום אמריקה. ההבדל עצום לא בנופים וגם לא באנשים, הוא בתרבויות וכל מה שמאחוריהן. לא השתכנעתי ממנה, ואני מצטער שלא נסעתי בשלישית למזרח במקום לבזבז את כל הכסף הזה... נסיעה טובה. יורם

תודה יורם ושאלה נוספת

אם אני נוסעת למזרח אני לא רוצה להתקע רק בהודו אבל לא יודעת איפה עוד לבקר (חוץ מתאילנד ששם אני אתחיל). יש לך עצות ורעיונות?

Yo-man

New member
בוודאי שיש לי רעיונות

בואי נתחיל מהתחלה: יש לך רק 4 חודשים ואת לא רוצה להיתקע בהודו. לדעתי הודו היא המדינה הכי מעניינת/מדליקה/ממכרת מכל המדינות שטיילתי, אז זה לא נקרא להיתקע, ובהודו עצמה יש כל כך הרבה נופים שונים שאפשר לטייל בה לבד 9 חודשים, אזל לא באתי לשכנע... בויאטנאם אבל זה, לדעתי, הפיספוס הגדול ביותר שלי עד כה. חברים שלי היו, והטיל שם נשמע כמו חוויה מדהימה. זה לוקח חודש בדיוק, יש מסלול אחד לעשות - מצפון לדרום או להפך. נופים, היסטוריה (בעיקר מילחמתית) והמאכלים הכי טובים בכל אסיה. אם העונות מתאימות (על זה נדון בפרק הבא), תמיד אפשר לעלות באוטובוסים או בטיסה מהודו לנפאל, לבחור טרק לפי רמת קושי וכושר אישי, אי אפשר לפספס. גם אם לא עושים טרק, יש מה לעשות בנפאל לפחות 3 שבועות (פירוט יגיע אם יהיה ביקוש), חודש עד חודש וחצי עם טרק/ים. אין בעולם משהו יפה כמו ההרים בנפאל. תאילנד אמורה לקחת חודש וחצי, שבועיים צפון, שבועיים איים (עם אופציות להארכה) שבוע בנגקוק ועוד כמה ימים למקומות נוספים (קנצ´אנאבורי, סוקותאי וכו). אם יש לך עוד זמן, או את מחפשת אופציות קצרות מועד - בורמה, או מה שנקרא היום מיינמאר, שבוע אחד מספיק. שבועיים לקמבודיה... ואם יש לך בטעות דרכון זר, אני אשמח להדריך אותך על אינדונזיה. זו באמת חוויה אחרת. לסיכום, האופציות הן (כשתאילנד חייבת להיכלל): 1. תאילנד, ויאטנאם, קמבודיה ומיינמאר (ואולי לאוס). 2. תאילנד, סינגפור, אינדונזיה (ועוד תלוי בזמן שישאר). 3. תאילנד, הודו ונפאל - המסלול הקלאסי. מה נראה לך ?

noo25

New member
יורם...יורם...יורם....לא חבל??!#

יורם יקירי..... לא חבל ? אני לא יודעת מאיפה להתחיל בכלל..... גם אני מטיילת מנוסה..ואני לעומת לא נשדדתי שם אפילו פעם אחת (אבל כן נשדדתי באמסטרדם??......היית מאמין??!) זה נכון שהם לא יודעים אנגלית.....אז מה? זה כל הקטע ..לנסות להסתדר גם ככה..(בשפת הסימנים), ספרדית היא שפה יפה קלה ונוחה...לא היתה לי בעיה להתחבר אליה . להיפך מצאתי את עצמי מסתדרת שם הרבה יותר טוב מאשר ביפן. והאנשים... איך אתה יכול לצרף באותו המשפט....."חרות של אנשים"..יחד עם ה"פרואנים" או ה"בוליביאנים"..(זה לא מתקבל על הדעת) אוי.. כ"כ חבל לי שלא ידעת לראות את כל היופי וכל העוצמה שיש בדרום אמריקה חבל שאתה "בזבזת" את זמנך שם... נראה כאילו חיפשת מה לא טוב שם...במקום לספוג ,להריח,להנות... לדעתי ,המרחקים שאתה מדבר עליהם לא נוראיים בכלל..... האוכל נהדר...(על מה אתה מדבר בכלל?.....לא חליתי אפילו לא פעם אחת.. כשלעומת זאת במזרח קרה הרבה מאוד פעמים) יורם,יורם,יורם... הרשימה עוד ארוכה...מאוד מאוד ארוכה... אולי אתה הגעת לדרום אמריקה מבלי לדעת את כל הרקע ..כל תרבות האינקה ה מ ד ה י מ ה. אני לא יכולה להבין איך יש אנשים שחזרו מדרום אמריקה,וחושבים כמוך.. אתה בטוח שהיית שם??
נעמה

Yo-man

New member
חבל על הרבה דברים

על הניקון F601 שלי עם שתי העדשות, למשל, אבל רשימות "חבל" נעשה פעם אחרת. כמה שאלות לי אליך: כשהיית בבוליביה לא סיפרו לך על צ´ולות שמשפריצות עליך חרדל, או גרוע מזה יורקות עליך ובזמן שאת עסוקה בלנקות ולהיגעל מישהו מוריד ממך את הארנק ? לא סיפרו לך איך בלה-פז יבוא איש נחמד, יספר לך שיש לך לכלוך על התיק, וגם יציע לך חתיכת בד לנקות את הליכלוך, וכשתורידי את התיק הקטן כדי להוריד את הגדול זו העצם תהיה הפרידה שלך ממנו ? לא סיפרו לך על בדיקות הסמים "השגרתיות" שעורכים אזרחים המתחזים לשוטרים, ותוך כדי הבדיקה (שעלתה לחברים שלנו 3,500$) יקחו מכל הבא ליד ? לא סיפרו לך שחובה לנעול את התיק באוטובוסים ומוניות (!!!) שלא ייעלמו (כמה ישראלים ששכחו את זה אני פגשתי...) ? אמרו לך לא ליסוע מלימה ישירות לקוסקו כי שודדים אוטובוסים בכביש הזה ושצריך לסוע דרך ארקיפה (תוספת של איזה 20 ל-36 שמקוריות) ? אמרו לך שבדרך לגאלאפאגוס אל תחסכי 15 שעות נסיעה ע"י ירידה בגוואיאקיל כי בטוח ישדדו אותך שם ? אמרו לך לא לרדת לחופים בריו אחרי רדת החשיכה, ואם שודדים אותך שם לא להתנגד כי ירצחו אותך ? בגלל זה אני אומר "חארות". על מה את מדברת ??? מי מקסימים ? כן, הנופים ממש יפים. השפה לא קשה, אבל אם את מתכננת טיול של 3-4 חודשים לא תספיקי לקלוט מספיק מהשפה. אולי תוכלי, כמו שכתבת, "להסתדר", אבל זה הבדל תהומי בין זה לבין שיחה עם בחור הודי על האל שהוא סוגד לו, הטוב והרע שבדת ההודית... אם לא שוחחת עם מקומיים הפסדת, לדעתי, כל כך הרבה מהתרבות. ולמה ההשוואה ליפן ? נכון, ביפן יותר קשה עם השפה. התרבות שם שונה לגמרי מתרבות המערב. כולם מופנמים שם, גם דוברי האנגלית מצטנעים בביישנות. על האוכל לא אמרתי שהוא הגייני, רק שבמזרח הוא הרבה יותר טעים ומגוון. ולגבי מרבות האינקה המדהימה, ידעת שכשבנו את יצירת הפאר - המאצ´ו פיצ´ו סיים מיכאלאנג´לו את הקפלה הסיסטנית בואתיקן ואת ציור יום הדין שלו ? 100 שנה אח"כ בנו את הטאג´ מאהל, שעדין עומד, ובני האינקה בנו בתים מאבן על צלע הר... האמת שאני סתם מלכלך עכשיו, כי המקום יפה ושווה ביקור, אבל עדין, בהשוואה לשאר העולם הם לא היו כאלה מדהימים. היו להם הברקות, כמו העברת הודעות בקשרים (שמעת על זה?), אבל הסיכום הוא שעדין זה מרדף אחרי היסטוריה שנשתמרה בספרים יותר מאשר שם. חוץ מזה, לא אמרתי שלא נהנתי בטיול. עברתי חוויות מדהימות, ראיתי מקומות מזעזעים ביופיים ופגשנו הרבה אנשים טובים. אני בכלל לא שולל את רעיון הטיול בדרום אמריקה, רק שלדעתי המזרח הרבה יותר קסום, חברותי, עשיר בתרבויות, מראות, טעמים וריחות. חברה שפגשתי בהודו, מספרת היום שאחרי הטיול במזרח כל הזכרונות מדרום אמריקה מתגמדים אצלה ונעלמים. אין ספק שכל אחד חווה אחרת את הטיול שלו, שיש הבדל בין אהבה ראשונה לשניה וששותפים משפיעים על החוויה הכללית. אני ניסיתי להביא רשימה של תנאים אויקטיביים (שפה, טמפרטורה, מרחקים, תרבות, הסטוריה וכו´) כדי לתת למי שלא מכיר לא את זה ולא את זה כלים לשקול מה קולע לטעמו. אולי הייתי מגמתי קצת, אני לא חף מדעה. נעמה, אני שמח לפחות שהיה לך כיף. יורם

noo25

New member
קטונתי...

ראשית ...אני חייבת לציין שלמרות כל הדברים ה"נפלאים " שיש לך לומר על דרום אמריקה,ניחנת בכושר כתיבה יוצא מן הכלל (סחטיין) ולענינינו... גם אני הוזהרתי מפני כל הסכנות שממתינות לי בדרום אמריקה. וגם אני "בלעתי" את כל "סיפורי המעשיות ".. עוד לפני שחשבתי לנסוע לשם בכלל ..שמעתי את אותם אנשים שחזרו מעברים חוויות ובין לבין זורקים משפטים כמו "מה אתה דפוק? נסעת דרך כביש החוף בפרו?..איך אתה עושה דבר כזה?" אז ככה... או ש"נפלתי טוב" (כמו שאומרים..."שיחק לי המזל")או ש.....? לא יצא לי להתקל באף אחד שאכן "שיחק" ב"סרט" מהסוג הזה.. אני לא צריכה לספר לך כמה אנשים יוצא לך לפגוש הטיולים מהסוג הזה ("הגל העולה" ו"הגל היורד"....לא נדבר על זה עכשיו) בכל אופן..פשוט לא נתקלתי באף אחד שנגרם לו נזק , ברור שיש פה ושם כייסים (ואיפה אין??) אבל נזק מהותי כמו שאתה מתאר בסיפור שלך...לא נתקלתי. ואם אתה חווית זאת? ...קטונתי. לא רק שלא נתקלתי בבעיה של גניבת חפצים אבל אני כן נסעתי דרך כביש החוף בפרו (למרות השודדים) לא קשרתי את המוצ´ילה אפילו פעם אחת... ונסעתי לגלפגוס דרך גואיאקיל (אני עדיין חיה ונושמת..) ואפילו כשהיתי בבוליביה אכלתי תפוחים מדוכן בשוק (בלי לשתוף וכל החרטא) נסכם... כנראה שהיה לי מזל...
הכי חשוב ..תמשיך לטייל והפעם תנסה להנות מהמקום בו אתה מטייל (אם תסתכל על כל ה"מגרעות" שלו...לא יהיה לך מקום ליתרונות ולכל היופי..) נעמה

noo25

New member
דרום אמריקה...ללא ספק!!!

אין מה להתלבט בכלל...... הייתי גם במזרח וגם בדרום אמריקה ואני מרגישה פשוט חובה לומר ש..... אין אין אין.מקום שישווה לדרום אמריקה לא מבחינת תרבויות ,אנשים,וכל המגוון הרחב של האטרקציות הנפלאות שיש לדרום אמריקה להציע. אז מבלי לחשוב..... קחו את המוצ´ילה.....וצאו לדרך.
נ.ב לו רק יכולתי... הייתי עוזבת הכל ונוסעת לשם שוב (אין לי ספק שרגלי תדרוך שם שוב) נעמה

ליאור א.

New member
אני נדלקתי על המזרח

בתור מי שהיה בהודו ונפאל ומתכנן על תאילנד (אבל לא היה בדרום אמריקה) אני מודיע שהמזרח נכנס לך לראש ולא יוצא. זמן קצר לאחר שאתה חוזר אתה כבר מתכנן את הטיול הבא למזרח.

../images/Emo51.gif לכולם ושאלה ליו-מאן

התכתובת הזו השאירה אותי מבולבלת בערך כמו קודם, אבל נראה לי שהמזרח מפתה יותר. יו-מאן: שמעתי שאפשר להכנס לאינדונזיה גם עם דרכון ישראלי. אתה יודע משהו על זה? חוץ מזה - מה לגבי יפן? אני יודעת שהיא לא נכללת במסלולי המוצ´ילרים למזרח אבל נראה לי ששווה ביקור, לא?

Yo-man

New member
ובכן:

לאינדונזיה אפשר להיכנס עם טיול מאורגן (שיעלה כ-4000$ לא מוצדקים ל-25 יום) עם החברות הגדולות. הבעיה היא קודם כל המחיר, ודבר שני התאריכים. בדר"כ יוצא טיול אחד כזה בשנה, כי זה טיול יקר ויעד לא מוכר למטייל הישראלי. בזמנו (96´) אפשר היה להוציא ויזה בשוק האפור, שזה אמר שאת משלמת 200$ לויזה + דמי טיפול לנתור, והם שולחים את הדרכון שלך עם הדרכון של הקבוצה המאורגנת, הרבה לפני שהטיול יוצא, ואת מקבלת את הדרכון בחזרה עם אישור כניסה לאינדונזיה ל-28 יום, לשימוש תוך 3 חודשים. אני חושב שזו הויזה הכי יקרה בעולם, אבל זה היה אחד מהמקומות הכי מעניינים שביקרתי. גם טעם "הפרי האסור" תרם לכך, וגם היעדר הישראליות. אבל בלי קשר, מדינה נפלאה. אני מקווה שבמעמדינו החברתי בעולם יש עוד מי שמסכים להכניס ישראלים לשם, אם כן, אלא ה-200$ הכי משתלמים שתוציאו, ואני אשמח לעזור לכם לבנות מסלול, ובכלל לתת טיפים על המדינה. לגבי יפן נעמה תוכל לעזור לך יותר, אני לא הייתי שם. מה שאני כן יודע הוא שיפן היא המדינה הכי יקרה בעולם למטיילים, אבל לישראלים יש שם את "עמותת שלום"; אלה יפנים נוצריים שמציעים לינות חינם ללילה אחד או שניים בבתים פרטיים תמורת שיחה קלה על ישראל ועל דת. עוד אני יודע שיפן מלאה בנופים של אגמים, הרים, פגודות וצמחיה (לוטוסים, פריחת הדובדבן וכו´). אבל יקר...

einnor

New member
ולמה לא סין ???

את יכולה לעשות איזה חודש בסין ותאמיני לי ( זה אמנם אתגרי לחלוטין ) את תהני מההתחלה ועד הסוף ( מקווה שלפחות כמוני ) . נקודה נוספת בקשר ליפן - אני מצטערת לשבור את המיתוס של "המדינה הכי יקרה לטיולים " שנוצר לה . נכון יפן לא זולה כמו תאילנד או לאוס או הפיליפינים וכו.... אבל ישראל הרבה יותר יקרה !! ובכל מה שקשור לטיולים עצמם : חוץ מנסיעות ( transportation יענו שבאמת יקר ומי שרוצה לטייל ביפן מוטב שיעשה בשכל ויסדר את התחבורה לפני כניסתו למדינה ) שאר ההכרחים ממש לא נורא - אוכל לא יקר , כניסה לאתרים הרבה יותר זולה מאשר באירופה לדוגמא , גנים , מקדשים וכו.... יש בכל מקום בהמוניהם , ביגוד ומתנות גם לא יקר ( ומצאנו אפילו מקומות יותר זולים מבתאילנד באיכות הרבה יותר גבוהה ) . ולסיום - גם את הוצאות התחבורה אפשר לעקןף , אבל זה כבר למי שבאמת מתעניין

למעלה