דרום אמריקה באוקטובר

Gal175

New member
דרום אמריקה באוקטובר

שלום! אם אני מתכננת להתחיל את הטיול הגדול בדרום אמריקה באוקטובר, איפה הכי כדאי לי להתחיל? אני מתכננת לטייל בין חצי שנה לשמונה חודשים... תודה :)

natyh

New member
שאלת תפר קלאסית

אפריל מאי יוני המקום להתחיל הוא האנדיות אקודור פירו בוליביה לאו דוקא בסדר הזה . אמצע נובמבר התחלה קלאסית לצילה ארגנטינה . אוקטובר נופל בדיוק בתפר , גשום בפירו חוץ מקו החוף זו מדינה מדהימה אך כל מטייל רציני לא יברח בקו החוף של פירו כנקודת התחלה בשל ההסתברות הגדולה לשוד. השודים יקרו תמיד למטיילים הפחות מנוסים שעדיין לא מכירים ןלא יודעים מי נגד מי ואיך מסתדרים ביבשת. לכן זו בעיה , ההמלצה שלי תקדימי את הנסיעה בחודש תתחילי בספטמבר מחצי האי ואלדז בדרום ארגנטינה וראי קצת לויתנים. לא בטוח שזה הזמן הטוב להתחלה בודאי לא הטוב ביותר אך גם זו נקודת התחלה מסוימת.

natyh

New member
מזג אויר או בטיחות אישית

כדאי לבחור יעד התחלה כך שיתאים מבחינת בטיחות אישית: ליפול ליבשת לא מוכרת וכבר בתחילת הטיול להישדד זו חוויה לא נעימה ולפעמים הורסת טיול לכן טוב להתחיל ביעד רגוע ובטוח יחסית . היעד הבטוח לא תמיד מתאים מבחינת מזג אויר . היעדים הרגועים יחסית ביבשת נקודות התחלה קלאסיות הם צילה ארגנטינה ואקודור. לגבי אוגוסט ספטמבר עניתי בתחילת השירשור , כי נראה לי עדיף להתחיל טיול בצילה ארגנטינה בעונת הסקי שלהן , ולהנות מכל העולמות וכך להתרגל ליבשת . המקום הנכון להיות בו מבחינת מזג האויר הואדוקא קולומביה שהיא לא מומלצת כיעד ראשון .

bananaboy8

New member
בספרייה

שלום גל התחילי בספרייה. חפשי ספרים, אנציקלופדיות ומגזינים סטייל נשיונאל ג'יאוגראפיק. חפשי מפות, חפשי חומר באתרי אינטרנט ובערוצי טלוויזיה שעוסקים בנושא. אחרי ההתחלה היפה הזו, אני מניח שכבר תביני פחות או יותר לאן את רוצה להגיע, איפה לטייל, פחות או יותר לכמה זמן, ומה בדיוק (או בערך) בא לך לעשות שם ושם. לאחר איפוס כזה השאלות שלך יהפכו לספציפיות הרבה יותר, ולאלה שישמחו לעזור לך יהיה הרבה יותר פשוט לעשות כן. מן הסתם גם תגלי שהרבה יותר מספק ונחמד לתכנן את הטיול שלך בעצמך ולפי הבחירות שלך שיבואו מתוך מידע שתשיגי את, ולא לפי ה"זה שווה" וה"זה לא שווה" של קודמייך ביבשת. אשמח לעזור, בהצלחה ולהתראות, יותם

Gal175

New member
תודה!

קודם כל, תודה על ההתייחסות המהירה! אין ספק שיש לי עוד הרבה מה ללמוד! ואני מבטיחה לחזור בפעם הבאה עם שאלות ספציפיות יותר! שבת שלום :)

bananaboy8

New member
חברת "מקורות" מודיעה...

באינטרנט אמנם קיימים מספר מקורות, אך לא זכור לי שנתקלתי באינטרנט בספר מטיילים או במגאזין כלשהו שבהם ניתן לדפדף, ובטח שלא במפות נורמאליות אליהן אפשר להכנס ולהבין טוב יותר לאן הולכים. לעומת זאת נתקלתי במספר אתרים ופורומים (כמובן הפופולאריים ביותר) שמבלבלים את המח פשוטו כמשמעו ומנציחים את תופעת העדר הישראלית. אני חושב שהאינטרנט הוא בהחלט כלי מצויין לחיפוש מקורות מידע, אבל אני בהחלט לא חושב שזהו המקור היחיד, וודאי שלא הטוב ביותר. לכן אני חוזר על המלצתי לגיברת: חפשי לך ובדקי במספר המקורות הרב ביותר אותו את יכולה למצוא. את תצאי נשכרת ביותר מנקודת השקפה אחת ובזו חשיבותו המכרעת של העניין. אולי גם תמצאי בספרייה כמה ספרי קריאה טובים לדרך ! בהצלחה ולהתראות יותם

s f a r a d i t

New member
הכי טוב מארגנטינה ומשם לעלות...נסיעה טובה

אולי כדי שתתחיל לגשש כמה מילים בספרדית

natyh

New member
יעד ראשון ביבשת

צריך להיות ידידותי למשתמש מענין מזג אויר נאה הרכה אטרקציות ולהגיע בתקופה הנכונה אחרת יהיה משעמם. אורגנטינה עונה לרוב הקריטריונים צילה יותר ידידותית מארגנטינה ובטוחה יותר , אוקטובר אינו הזמן האידיאלי לא התקופה עדיין לא החופשה תפגשי פחות מטילים בפרקים ואני לא משוכנע שעדיין ישארו הלויתנים בחצי האי ואלדז . האפשרויות הן או להקדים בחודש ולהתחיל מואלדז או לדחות בחודש ואז תיכנסי לתקופה הטובה ותפגשי הרבה מקומיים בפרקים ואיתם תנועות רכבים ציבוריים הדרכות במקומות מסוימים חינם וכולי. לא טוב להתחיל טיול בזמן תפר וכמעט חודש לטייל כמעט לבד .

למעלה