דרום אמריקה- עוד 3 חודשים

rash

New member
דרום אמריקה- עוד 3 חודשים ../images/Emo13.gif

אני סופרת את הימים לטיסה- רק עוד שלושה חודשים ואז חצי שנה... אם למישהו ישנה המלצה לגבי מסלול טיול (מינואר עד יולי), טיפים והמלצות- יתקבלו בחום.

Yo-man

New member
היי rash (פריחה ../images/Emo35.gif)

אם את מתחילה בינואר, אני מניח שתתחילי בברזיל כדי לתפוס את הקרנבל. הייתי בקרנבל האחרון ונהנתי מאוד, אבל בדרך פגשתי מטיילים (אירופאים בעיקר) שמראש לא הגבילו את לוח הזמנים שלהם בגלל הקרנבל, וגם אותם אני מבין. אם כן תהיי אז בברזיל, את יכולה להיות בזמן הקרנבל בסלבדור, שם אני הייתי, בריו דה ז´ינרו או רסיפה (או 1,000 כפרים ועירות אחרות). בסלבדור יש 3 מוקדים לריקודים ומסיבות: העיר העתיקה, לשם באות משפחות, יש תזמורות מסורתיות של כלי נגינה ברזילאים וכלי נשיפה, והאווירה כיפית ונעימה. יש את החוף, שם האווירה הכי קרנבלית (משאיות, פה ושם תחפושות והמון מוזיקה) והמון המון אלימות. כיוסים, מכות, בחורים מקומיים משתכרים ומרביצים ראנדומאלית למי שלידם וכיוצא בזאת. כל זה קורה בצפיפות מאוד גדולה כך שאי אפשר פשוט לברוח או להמנע מזה. מה שכן אפשר, זה להיות במלון של מרקו, ישראלי נצלן ולא כזה סימפטי, אבל אז כשמגיעה משאית ואיתה מאות פושעים נכנסים לרחבת המלון (עם כל הישראלים האחרים) ומחכים כי יעבור זעם. לאיזור השלישי לא הגענו, למי יש כח. בריו הקרנבל יותר צבעוני, יותר תיירותי, ובהתאם למציאות העולמית החדשם - עלול להיות מאובטח יותר בכל ברזיל. שני יתרונות שיש לקרנבל בריו הם מצעד המנצחות (שאני מאוד מצטער שלא השקעתי בלהגיע אליו) שתמיד יש אליו כרטיסים ולא יקרים, ומשחק הגמר של אלפיות ברזיל בהאיצטדיון המראקאנה, שמתרחש כמה ימים לפני/אחרי הקרנבל. גם אישתי, שאינה חובבת כדורגל, נהנתה מהאווירה והאנרגיה באיצטדיון הזה. חוץ מזה ברזיל הייתה, לטעמנו, הכי חברותית, חמה (מכל הבחינות) וכיפית ! וזה העיקר, הכיף. פשוט כל יום בברזיל היה תענוג. מדובר בטעם אישי, אבל אם את מתחילה בברזיל ומוצאת שממש כיף לך - אל תמהרי להמשיך. העולם יחכה עד שתהיי מוכנה להמשיך לטייל. אני מבטיח. כל מה שאנחנו תמיד אומרים לעצמנו "הייתי רוצה רק שבוע על איזה אי חם, טרופי, זול ויפה בשביל לא לעשות כלום..." זה שם. וזה לפני שאני מספר לך על מפלי האיגואסו, האמזונס, כמה ריו יפה או כמה קר יכול להיות בארגנטינה, צ´ילה, פרו ובוליביה גם בינואר... אם תרצי ארחיב קצת גם על המדינות האחרות, אבל לא באותה אהבה.

noo25

New member
איזה כייף לך....

יקירתי.... הייתי מתחלפת איתך בשמחה רבה אין לך מושג עד כמה היבשת מדהימה האנשים מקסימים וחמימים , התרבות מדהימה...יש המון מה ללמוד והרבה לראות ולחוות ישנם המון אטרקציות שמתמקדות באיזורים מסויימים (שבדר"כ ממוסחרים). אני טיילתי בדרום אמריקה בתאריכים שעליהם את מדברת זו אחלה תקופה את תספיקי לראות את הקרנבל (זה תלוי במסלול אבל אני לא הייתי פוסחת עליו) אני מקווה שתספיקי לראות את החגיגות שנערכות ב"קוסקו"..(בירת האינקה)זו עיר מאוד מאוד יפה אך גם מאוד מאוד ממוסחרת יש המון אטרקציות ובדר"כ "נתקעים " שם חודש וחצי (אם לא יותר) החגים העיקריים נערכים בחודש יוני יולי.....(וחבל לפספס) אני לא ממש סגורה על התאריכים המדוייקים אבל אם אני לא טועה 2.6-"חג כל הקדושים" ומיד לאחר מכן יש את ה"אנטי ריימי" חגים מאוד מאוד ססגוניים ומדהים לראות עד כמה המנהגים נשמרים. כמה טיפים: 1.תלמדי מעט ספרדית לפני הטיול (זה לא ממש הכרחי אבל זה יכול להקל ,לפחות בהתחלה) 2.אל תוותרי על "ראפטינג" בנהר האפורימק (יוצאים בקבוצות מ"קוסקו") 3.ישנה נטייה ל"התקע" במקומות מסויימים (כמו ב"קוסקו") אם זמנך קצוב אל תתקעי...תזרמי (ואם אין לך תאריך חזרה...תתקעי כמה שאפשר) הכי חשוב:לא לקבל המלצות וטיפים כברירות מחדל,כל "טיפ" שתקבלי יתגמד וישכח כאשר תגיעי לשם. את תמצאי את המסלול שלך ותנדדי עם אנשים שאת תכירי (והאנשים שאיתם תבלי יהוו חלק בלתי נפרד מהחויה הכוללת ) לכן,כל אחד שנוסע לטיול ,וכמוך לדרום אמריקה רואה את הדברים אחרת. אני יכולה לספר לך שלאחר המון שנים של נדודים העולם הגדול (יפן,סין,סינגפור,פיליפינים,הונק-קונג,תאילנד,לאוס,בורמה,אינדונזיה אפריקה,אירופה,ארה"ב......וכו´...) המקום שאני חולמת עליו,שהותיר בי זכרונות מדהימים,חויות נפלאות יומן מסע "מפוצץ"... המקום שאליו אני עוד אחזור (ללא ספק) זה דרום אמריקה. ואני יודעת שישנם אנשים שטיילו שם ולא אהבו,שלא הסתדרו שלא הבינו מה יש שם בכלל , וזה בסדר ,לגיטימי (כמו שאמרתי כל אחד חווה את ה"מסע" שלו ,את ה"טיול" שלו אחרת ) כמו בכל דבר תמצאי את ההיפך. יקירתי, קחי את המוצ´ילה וצאי לדרך.. תעשי חיים ,תנסי,תתנסי,תבלי ותחווי והכי חשוב...תחזרי אלינו בריאה ושלמה עם "טיפים" משלך מקווה שעזרתי נעמה (אם תרצי לשאול שאלות אני אשמח לענות)

rash

New member
,תודה על ההמלצות, מה עם הכנות לפני?

תודה על ההמלצות החמות- yoo man ונעמה אני אשמח לטיפים של לפני הטיסה. בדרום אמריקה כבר ניזרום ונסתדר (אני מתחילה בברזיל והקרנבל) יותר חשוב לי מבחינת דברים לקחת שחשובים, אם יש חברת נסיעות שהייתם ממליצים וכו´... תודה רבה, ההודעות שלכם רק גורמות לי לדגדוג בידיים, בא לי לעזוב הכל וכבר לנסוע אבל... פסיכומטרי וכו´ כנראה שנצטרך לחכות את השלושה חודשים הקרובים. נ.ב. yoo man - השם rash זה לא מ"פריחה" אלא חיבור תחילת השם ושם המשפחה...

Yo-man

New member
לקראת הטיסה

כשיהיה לך יותר מידע תספרי לנו איפה את נוחתת ונוכל לעזור לך לעשות את הנחיתה לרכה; לאן ללכת, איזה איזור ממולץ לשינה, ומידע שכזה. לגבי חברות תעופה, אני טסתי עם קונטיננטל בעיקר כי אז הם הציעו את המחיר הנמוך ביותר, אבל מעבר לכך שהטיסות עברו בכיף נרשמתי גם למועדון OnePass שלהם (הרשמה חינם), שמקנה טיסה חינם לארה"ב אחרי שטסת איתם 50,000 מייל (לא בשיא עונת התיירות) או טיסת פנים חינם בקילומטראג´ נמוך יותר. כשתרשמי תקבלי בדואר חוברת שמגלה לך כמה מייל את צריכה לטיסות, או שתבדקי באינטרנט. בכל מקרה, הטיסה לאקוודור (דרך ניו-יורק) וחזרה מריו (שוב דרך ניו יורק) הכניסה לנו 25,000 מייל. בניגוד לחברות אחרות המיילים האלה נזקפים לזכותינו לכל החיים, כך שאם נטוס עוד פעמיים לארה"ב (מה שלא דמיוני בכלל) נזכה לטיסה נוספת חינם. נקודה למחשבה.

למעלה