היי rash (פריחה ../images/Emo35.gif)
אם את מתחילה בינואר, אני מניח שתתחילי בברזיל כדי לתפוס את הקרנבל. הייתי בקרנבל האחרון ונהנתי מאוד, אבל בדרך פגשתי מטיילים (אירופאים בעיקר) שמראש לא הגבילו את לוח הזמנים שלהם בגלל הקרנבל, וגם אותם אני מבין. אם כן תהיי אז בברזיל, את יכולה להיות בזמן הקרנבל בסלבדור, שם אני הייתי, בריו דה ז´ינרו או רסיפה (או 1,000 כפרים ועירות אחרות). בסלבדור יש 3 מוקדים לריקודים ומסיבות: העיר העתיקה, לשם באות משפחות, יש תזמורות מסורתיות של כלי נגינה ברזילאים וכלי נשיפה, והאווירה כיפית ונעימה. יש את החוף, שם האווירה הכי קרנבלית (משאיות, פה ושם תחפושות והמון מוזיקה) והמון המון אלימות. כיוסים, מכות, בחורים מקומיים משתכרים ומרביצים ראנדומאלית למי שלידם וכיוצא בזאת. כל זה קורה בצפיפות מאוד גדולה כך שאי אפשר פשוט לברוח או להמנע מזה. מה שכן אפשר, זה להיות במלון של מרקו, ישראלי נצלן ולא כזה סימפטי, אבל אז כשמגיעה משאית ואיתה מאות פושעים נכנסים לרחבת המלון (עם כל הישראלים האחרים) ומחכים כי יעבור זעם. לאיזור השלישי לא הגענו, למי יש כח. בריו הקרנבל יותר צבעוני, יותר תיירותי, ובהתאם למציאות העולמית החדשם - עלול להיות מאובטח יותר בכל ברזיל. שני יתרונות שיש לקרנבל בריו הם מצעד המנצחות (שאני מאוד מצטער שלא השקעתי בלהגיע אליו) שתמיד יש אליו כרטיסים ולא יקרים, ומשחק הגמר של אלפיות ברזיל בהאיצטדיון המראקאנה, שמתרחש כמה ימים לפני/אחרי הקרנבל. גם אישתי, שאינה חובבת כדורגל, נהנתה מהאווירה והאנרגיה באיצטדיון הזה. חוץ מזה ברזיל הייתה, לטעמנו, הכי חברותית, חמה (מכל הבחינות) וכיפית ! וזה העיקר, הכיף. פשוט כל יום בברזיל היה תענוג. מדובר בטעם אישי, אבל אם את מתחילה בברזיל ומוצאת שממש כיף לך - אל תמהרי להמשיך. העולם יחכה עד שתהיי מוכנה להמשיך לטייל. אני מבטיח. כל מה שאנחנו תמיד אומרים לעצמנו "הייתי רוצה רק שבוע על איזה אי חם, טרופי, זול ויפה בשביל לא לעשות כלום..." זה שם. וזה לפני שאני מספר לך על מפלי האיגואסו, האמזונס, כמה ריו יפה או כמה קר יכול להיות בארגנטינה, צ´ילה, פרו ובוליביה גם בינואר... אם תרצי ארחיב קצת גם על המדינות האחרות, אבל לא באותה אהבה.