דרום אמריקה 2008, על רגל אחת... חלק א'

lala land

New member
דרום אמריקה 2008, על רגל אחת... חלק א'

תקציר טיול דרא"מ 2008 (4 חודשים) פרו > בוליביה > ארגנטינה מאת רן (lala land) עזבתי את הארץ ב24 לאפריל ללימה, פרו (דרך אמסטרדם - AIR FRANCE - KLM ) שם חברתי ל2 חבריי שהגיעו יומיים לפני, וכבר קנו לנו כרטיסי אוטובוס להוארז. את הלילה בלימה העברנו באכסניה - בית סבבה, שם קיבלנו יחס חם משמואל הבעלים ! באוטובוס להוארז הכרנו את עידן ועינב, זוג צעיר ומדהים מבאר שבע! שאיתם העברנו את השבועיים בהוארז, ועינב, שמוצאה ארגנטינאי, סייעה לנו רבות בהתמודדות עם השפה בהתחלה! יומיים ראשונים בהוארז עשינו טרק אופניים ואת לגונה 69 זאת על מנת להתרגל לגובה, שני הטרקים היו מדהימים! ותמונות אפרסם בהמשך... לאחר מכן, יצאנו לטרק הוואיוואש (8 ימים) עם אותו הזוג, עוד זוג בנות שפגשנו ב"קאסה חיימס" - מאיפה שיצאנו לטרק, ועוד רופא בן 31 שהצטרף אלינו ברגע האחרון. כולנו הסתדרנו כ"כ טוב מה שהפך את הטרק הזה לתקופה הכי טובה בטיול! טרק הוואיוואש היה מדהים, שמעתי מאחרים שהוא דורג כטרק ה-2 הכי יפה בעולם, עפ"י הנשיונל ג'אוגרפיק. האלמנט המעצבן היחידי בטרק היה תשלום הפרוטקשן למקומיים. אחרי סיפורים רבים על רציחות ושודים שם, כנראה שהמקומיים החליטו למסד את הפשע ובמקום זאת פשוט לגבות "PROTECTION". ניחמנו והרגענו את עצמינו על ידי השוואה לכנרת, שהרי גם שם צריך לשלם בשביל להיכנס... היה מאוד מצחיק להיות בטרק, באמצע שום מקום, ולגלות שמטיילות 3 קבוצות של ישראלים במקביל! סה"כ היינו כ25 ישראלים. הטרק נגמר, כולם חזרו בשלום, וחגגנו את פיצול הקבוצה במסעדת EL FUGON, המסעדה הכי טובה שמצאנו, עד שגילינו את BRASA ROJA ושם העברו את שאר סעודותינו. לאחר מכן יצאנו לטיפוס צוקי קרח, וסנפלינג מפלים. בהחלט 2 אטרקציות שחובה על כל חובבי הספורט לעשות ! תיכננו לצאת לקורס טיפוס צוקים של 3 ימים, אבל בעקבות חום חזק שתקף אותי ל-3 ימים החלטנו לדחות את זה לפעם אחרת, ( בהוארז לנו בהוסטל לה קבניה, בהחלט אירוח נפלא ומחיר משתלם! ) והמשכנו את דרכנו דרומה לאיקה! באיקה לא העברנו יותר מדיי זמן, ביום הראשון התחפשנו על שפת הבריכה ובערב יצאנו למועדון הריקודים היחיד בעיר, שגם לדעתי היה המועדון שהכי נהנינו בו בכל היבשת! למחורת יצאנו לסקי חולות, מתחילים בנסיעה דיי מפחידה במדבר החול הענק על גבי סוגשל ג'יפ ומסיימים בסקי החולות, למרות כל האנשים הפצועים שפגשנו שרועים ברחבי העיר בעקבות תאונות סקי, והפצרות שאר המטיילים לעשות את זה בשכיבה על הבטן, החלטנו שיותר כיף בעמידה ובהחלט אחרי כמה נפילות כואבות גילינו שהרבה יותר כיף ככה :) מאיקה המשכנו לבירת הישראלים, הלוא היא קוסקו ! בקוסקו בהתחלה הגענו להוסטל קילומבו, ולאחר שגילינו שאנחנו משלמים מחיר מופקע בשביל חממת סמים עם פלייסטיישן ושולחן ביליארד עברנו לפאיטיטי, הוסטל נהדר, אחלה יחס ואחלה מחיר ! בקוסקו התחלנו עם קורס ספרדית של 5 ימים, שנתן לנו בסיס טוב להמשך הטיול, אך לא מעבר. בשביל להפיג את מתח הלימודים, יצאנו לבאנג'י! קפיצה מגובה 125 מטר, פחד איימים! לאחר מכן יצאנו לראפטינג, בהחלט האטרקציה הכי מהנה שעשינו ! כל האדרנלין והאוכל הטוב במשך 3 ימים, ממליץ בחום לכולם! למרות הסכנות. לאחר הראפטינג חבר שלי חטף 2 סלמונלות, 2 נגיפים, וסבל מעוד משהו שכבר פרח מזכרוני, ובלית ברירה אולץ להתאשפז ל-3 ימים בבית חולים פרטי, בחדר פרטי עם כבלים, אוכל טוב ומקלחת חמה... וחבר טוב שכמותי לא יכולתי לתת לו להינות מכל זה לבד והתלוויתי אליו בבי"ח. בזמן הזה הלכתי עם החבר האחר לטיול טרקטרונים, גם אחת האטרקציות עם הרבה נפצעים, אבל אם עושים את זה כמו שצריך, ועם הרבה ביטחון נהנים מאוד! המון רמפות קפיצות ושטח! סה"כ שעתיים-שלוש. לאחר שהחבר יצא מבית החולים כבר התחיל להימאס לנו מקוסקו ורצינו לעזוב מהר לפני שנתחיל להירקב שם כמו רבים אחרים. אז ויתרנו על טרק הסלקנטאי למאצ'ו פיצ'ו ובמקום זאת שכרנו רכב, מה שגם יצא לנו הרבה יותר זול (ביחד עם עוד 2 בנות)! אז מעמיסים את האוכל והתיקים על הלאנד קרוזר, ויוצאים לנסיעה של 8 שעות לכיוון המאצ'ו פיצ'ו. סה"כ היה יפה, אבל בהחלט יותר מהאטרקציות שמסמנים "וי" ליד. אז שכבנו בצורת V והצטלמנו עם העיר ברקע. לאחר מכן שוב שכרנו רכב (טויוטה היילקס) קנינו 3 קילו בשרים, ונסענו ללארס, צפונית לקוסקו למעיינות החמים שם. לאחר כשעתיים של התבשלות במעיינות החלטנו שהגיע שעת אוכל, התחלנו את דרכנו חזרה עד שמצאנו מקום הולם לעשות על האש, פרקנו את המנגל וטרפנו אסאדו ועוד... את קוסקו קינחנו באזנגטה - "טרק סוסים" מה שיותר היה כמו פרדים... הטרק היה יפה, אבל מאוד שיעמם אותנו לשבת על הפרדים עד היום השלישי כבר כולם ירדו מהפרדים וסיימו את הטרק רגלי. לאחר קוסקו ירדנו דרומה לאריקיפה לטובת טרק אחד שבסופו הולכים לתצפית על הקונדורים, הטרק היה מדהים וכיף, את הלילה העברנו באואזיס, עיירה חביבה באמצע טרק הקולקה קניון, ובקרוז דל קונדור שעה כולנו ניסינו לתפוס תמונות טובות של הקונדורים שלא הפסיקו לרחף מעלינו. אריקיפה עיר ענקית ונראה שיש המון לעשות שם, אולי בפעם הבאה... המשכנו לכיוון פונו, על גדת אגם הטיטיקאקא, שהשם אגם טיפה מטעה, שכן גודל ה"אגם" כמעט כמחצית מדינת ישראל! בפונו לקחנו שיט לאיים הצפים, ופגשנו באחד הנשיאים, מתוך 44 נשיאים, כמספר האיים שהוא הציג בפנינו את שיטת בניית האיים איך מונעים מהם לצוף לצדו השני של האגם בבוליביה, והדהים אותנו בשירה ארצישראלית "לכובע שלי 3 פינות..." היה חביב אבל אובר-מתוייר. תמיד כשהגענו לאיזורים היותר מדיי מתויירים פחות נהנינו.

lala land

New member
חלק ב'

לאחר פונו המשכנו לקופקבנה - המקבילה של פונו בצד הבוליביאני של הטיטיקאקא, שם לקחנו סירה לאיסלה דל סול - אי השמש, אח"כ סירה לימפופטה ומשם טרק של כ20 ק"מ חזרה לקופקבנה. משם המשכנו ללה פז, הגענו להוסטל סגרנגה, כשם הרחוב, ההוסטל הכי משתלם וטוב שמצאנו, חבל מאוד שהיחס היה מאכזב. בלה פז גם נתקענו זמן מה, בשל הכמות הרבה של דברים לעשות ! * וואינאפוטוסי - הר בגובה של 6,088 מטרים, ביום הראשון מתאמנים בטיפוס קרח, שיטות טיפוס בזויות שונות, איך עולים, איך יורדים וכמובן - איך נופלים. ב0200 בלילה החלנו את דרכינו לפסגה, מתוך 7 אנשים רק אני ובחורה דנית שטיילה איתנו הגענו לפסגה. היה מאוד קשה אך הנוף היה שווה הכל! ממש להרגיש בפסגת העולם... בדרך חזרה כשכבר נמאס ללכת התחלנו פשוט להתגלש עם הבטן על השלג, בהחלט סיום מהנה לטרק מענה ! * לאגונה גלאסיאל - לגונה למרגלות קרחון ענק, לטרק יוצאים מעיירה חביבה בשם סורטה, שם אכלנו במסעדה של פיט, אוכל מטורף! הטרק הוא 3 ימים, ובדרך עוברים בלגונה צ'יליאטה, שלדעתי הייתה יותר יפה מהלגונה גלסיאל ! * עמק הירח - מסתבר שעמק הירח יש לכל מדינה! אז גם פה עשינו מסלול טרקטרונים, שהיה מאוד מאכזב יחסית לקוסקו! הייתי צריך להתענג על הבאמפרים בכביש בשביל להנות מקפיצה הגונה, וכמובן הידידה שזכתה לשבת מאחוריי קיללה אותי על כל אחד ואחד. למרות מסלול הטרקטרונים המאכזב, הנוף היה מדהים וכמובן ששווה את זה! לאחר מכן הלכנו לגן החיות בעמק הירח, והחיות פשוט נראו כ"כ מסכנות! לכל מי שכואב לראות חיות מסכנות אני ממליץ שלא ללכת! * טיפוס צוקים - בעקבות הכרות עם זוג שנוהג לטפס בארץ שוכנענו ללכת ליום טיפוס צוקים. סה"כ היה חביב מאוד, נוף שצולח על כל לה פז, הטיפוס היה נחמד, אבל בכל זאת לא התחברתי יותר מדיי לספורט הזה... בכל אופן לחובבי הספורט בהחלט שווה להתנסות! * דרך המוות - דרך מדהימה שעושים על גבי אופניים! כ-60 קילומטרים, חלקם על כביש, הרוב על דרך אפר עקלקלית ומשובשת! חוץ מהטרק אופניים שעשיתי בתחילת הטיול בהוארז, לא רכבתי על אופניים מאז יום כיפור של גיל 10 אולי, ובכל זאת הסתדרדתי. בסוף הדרך סועדים ארוחת צהריים באיזה מלון וטובלים בבריכה, בהחלט סיום סבבה! גם ממליץ בחום לעשות, לא רק לחובבי האופניים! * ג'ונגלים\ פמפס - נסיעה של 20 שעות צפונית מלה פז לרורנבקה, עיירה ממש חביבה, עם צרפתי שמוכר כל בוקר קוראסונים, בני 12 שמפעילים שירותי מוניות על גבי אופנועים, ושמש מטורפת ! למי שיכול להרשות לעצמו, אפשר לחסוך את הנסיעה הזוועתית ע"י טיסה שעולה כ500 בוליביאן לכל כיוון (כנגד 65 בוליביאן באוטובוס...) יצאנו בהתחלה לפמפס דרך חברת FLECHA, היא יותר יקרה, ואפשר לדבר שם עם ישראלי. אני הרגשתי שזה היה מאוד מיותר ושכל החברות זהות והיה אפשר לעשות את זה בפחות כסף. בכל אופן השירות היה מצויין, מדריך היה סבבה והאוכל היה נהדר! הפמפס זהו שייט בנהר על גבי קנו, ובדרך רואים כ"כ הרבה חיות - תנינים, קופים, עופות שונים, דולפינים ועוד ועוד ! חובה חובה חובה לעשות! לאחר מכן יצאנו לג'ונגלים - 5 ימים, שבמילה אחת היו אכזבה.. זהו הטרק היחיד שאני לא ממליץ לאנשים לעשות! עד כמה שאני חובב טבע, הליכות, חיות וכיו"ב, פשוט לא התחברתי לזה. בקושי חיות רואים, מה שבפמפס נשענים אחורה ונהנים מכל כך הרבה, בג'ונגלים צריך ללכת שעות לספוג מלא עקיצות ולאכול חרקים, בשביל לראות כמה קופים. אולי אם מישהו זכה לראות יגואר הוא יגיד אחרת... ברורנבקה בילינו עוד יום במירדור - בריכה, כדורעף, בר ומוסיקה, אם יש יום ספייר שווה לנוח שם קצת, בהחלט מקום חביב! וליד יש קנופי - מעין סנפלינג של כ150 מטר, ממקום יותר גבוה עד למירדור, עלה לנו 20 בוליביאן אחרי הנחה שקיבלנו מההוסטל - לובו (ישראלי) שגם ממולץ! בכל אופן הכי חשוב ברורה למצוא את הצרפתי עם הקוראסונים !!! מרורה ללה פז, ומלה פז לקוצ'במבה ! עיר מאוד נחמדה, ומערבית! שם ישנו בהוסטל פלורידה, מהלונלי פלנט, ובכל זאת היה משתלם ! בקוצ'במבה נהנינו מזמן מנוחה! הלכנו לקולנוע וראינו בטמן באנגלית, שיחקנו באולינג, עשינו מצנחי רחיפה (אני לא עשיתי, לדעתי לא שווה את הכסף) ואכלנו בקאסה בלנקה מנות ענקיות וטעימות !!!

lala land

New member
חלק ג' ואחרון

ומשם... לסלאר! נסיעה לאויוני - הגענו לפנות בוקר וקפאו לנו הביצים. לא היה לנו מושג שיהיה כ"כ קר... לקחת ביגוד חם עוד על האוטובוס ! שם כל הסוכנויות אותו הדבר, כל המחירים וכל המדריכים. בכל אופן שווה לעשות את מסלול ה-3 ימים ולא את היום האחד. ביום האחרון ישבנו איזה 3 שעות במעיינות החמים, שהיו היחידים שהשתוו למעיינות החמים בוואיוואש! טיפים: ביגוד חם, להכין אלמנטים לתמונות מבעוד מועד כולל מצלמה עם פוקוס טוב..., לאכול בדוכן המבורגרים ברחוב הסוכנויות הראשי וללכת ל אקטרים פאן פאב! חובבי האלכוהול ייהנו מגימיק נחמד שכולל המוןןןן אלכוהול, ובחינם (למי שמצליח לסיים!) מאויוני המשכתי לוילזון - עיר הגבול עם ארגנטינה, משם ללה קוואיקה - עיר הגבול בצד הארגנטינאי, ומשם לסלטה, ארגנטינה! בסלטה ישנו בהוסטל ISKAY HUSAY, מחירים טובים ותנאים מצויינים! בסלטה, כמו בקוצ'במבה הלכנו לקולנוע, לקניון שם שיחקנו שעות בארקייד ענק, ונהנינו לראשונה מבשר איכותי בדרום אמריקה! תתחילו להתרגל ל "ביף דה צ'וריזו" או "ביף דה לומו" ! שוב הלכתי לעשות באנג'י! עכשיו סה"כ 30 מטר, ולתוך נהר! ובכל זאת זה לא נהיה פחות מפחיד! בכל אופן כיף חיים.. למי שמפחד יש עוד דברים לעשות, פחות מפחידים... משם לבואנוס איירס! בהתחלה הלכתי לאלקימיסטי, הוסטל סבבה, המון ברזילאיות ותיירים שונים (בקושי ישראלים) אח"כ עברתי לקאסה דה פאפא, גם הוסטל משתלם, עם יחס אדיב מאוד, אך שילוב הישראלים והסמים לא קסם לי והחלטתי לעבור לפונדק עם חבריי שהגיעו אחריי, אחלה הוסטל! הכי זול שמצאנו, ובכל זאת הכי נקי, הכי אדיב ובקיצור הכי משתלם ! בבואנוס...: * קניות * קארטינג, חוויה אדירה, אין לי מושג איך זה בארץ אבל שם הלכנו לזה פעמיים... חובה ! * איגואסו - נסיעה ארוכה למפלים בצפון בגבול עם ברזיל ופרגוואי, אנחנו עשינו רק את הצד הארגנטינאי ולקחנו את הסירה שנכנסת מתחת למפלים טיפה יקר אבל לדעתי שווה את זה, פשוט להרגיש את העצמה של המפלים, משהו אדיר! בפורטו איגואסו ישנו בהוסטל פיטר פן, והיה סבבה. * מסעדות - יש המון מסעדות טנדור ליברה - אכול כפי יכולתך, להלן 2 יקרות שמאוד נהניתי בהן: "santa fe 3666" ו- "Siga la Vaca" ועוד מסעדה ממולצת הלוא היא מסעדת הזקנים... היא ליד ההוסטל קאסה דה פאפא, תבררו פרטים... בכל אופן ממליץ בחום לקנות בשרים מאיזו קצביה ולעשות על האש ענק בהוסטל... אנחנו עשינו על האש עם איזה 8 קילו בשרים, בהחלט חוויה :) * 2 גני חיות, אחד רגיל, ואחד שמסממים את החיות ואפשר להצטלם איתם... לשיקולכם! * צניחה חופשית - חובה חובה חובה! יותר זול לעשות בקורדובה \ רוסריו... אני לא הגעתי לשם אז עשיתי בבואנוס. בכל אופן זה פחות כיף מבארץ כאן קופצים מהרבה יותר גבוה! אבל גם יקר יותר כאן. * קניון אבסטרו - קניון ענק, המון חנויות בגדים, מקדונלדס כשר, קולנוע וארקייד ענק. * מסיבות - המקומות שאני נהניתי בהם - ACQUA ו ASIA DE CUBA, בנוסף יש המון פאבים באיזור PLAZA CERRANO * בוקה - השכונה והאגדה! חובה לבקר שם! ומי שיספיק גם להנות ממשחק כדורגל, אני לא הספקתי, אבל נהניתי מאחלה קוראסונים ואמפנדות... בכל אופן יש עוד המון לעשות בבואנוס, ואני גם הייתי ב"אוף סיזון" מה שכן זו עיר גדולה וכבר לא אותם אטרקציות וטרקים שרגילים אליהם מהיעדים הקודמים.. פה הטרקים הם בשדרות הענקיות לצד החנויות. ב-19 לאוגוסט עשיתי קניות אחרונות של יין ואלפחורס לטובת המשפחה שלא זכתה להינות מהטיול שלי... ונדדתי חזרה ארצה! מקווה שהסיקור הקצר על טיול עוד יותר קצר של 4 חודשים יעזור לכם! אשמח לענות על כל שאלה ולתת טיפים בהצלחה! רן.

coullette

New member
איך קראו לפונדק השלישי שהייתם בו בבואנוס אייר

שאמרת שהוא הכי משתלם?

lala land

New member
כשמו הוא - פונדק !

בכתובת: Santiago del estreo 260 שכחתי לציין של PUNDUCK יש אח גדול, ה- BARDUCK, בר מסעדה, והאוכל פשוט סוף הדרך ומהמקומות היותר זולים שמצאתי בבואנוס

The Cat Woman

New member
איזה המלצות של ישראלי מצוי...

אל תיעלב, אבל יש בבואנוס למשל (רק דוגמא קטנה) דברים הרבה יותר טובים וחבל שישראלים מתרכזים בלקחת טיפים מאתרים אדיוטיים שיוצריהם אפילו לא טרחו שיהיו כתובים בעברית תקנית (ע"ע- גרינגו) במקום לחפש אחר המקומות השווים באמת. סנטה פה 3666- בהחלט מסעדה טובה, אבל הבשר שם עלוב להחריד! רוצים בשר טוב? וואלה- גם אני ממליצה על סיגה לה באקה, אבל יש אחת שמתעלה על כולן ונקראת des-nievel (מקווה שלא טועה באיות השם)- משמע "תת רמה" (מילולית- מתחת לרמה) והמקום הכי לא תת רמה שיש... נמצאת ממש מרחק של טיפל'ה הליכה מאזור השוק של סן-טלמו (פלאזה דורגו) הסטייק הכי טוב ואיכותי שאכלתי בדרום אמריקה- היה שם! פשוט תענוג לחיך! וכן, בהחלט מתעלה על "ויאחו ג'אק" בסלטה ועל "אל בוליצ'ה דה אלברטו" בבארילוצ'ה. בנוגע להוסטל- איכס!!! הפונדק??? מקום מזעזע! ביקרתי שם חברים והרגשתי שאני נחנקת במקום הזה... פשוט מגעיל. המטבח מזוהם ומזעזע, החדרים - המוניים. תמיד יש שם רעש וריח של חומרים לא חוקיים. המלצה להוסטל הכי טוב שקיים ביבשת - דווקא בבואנוס איירס - הוסטל בו מובטח לא לפגוש אנשים מעיקים, רק אנשים טובים ואווירה טובה, לכל אלו שרוצים טיול קצת שונה, מגוון, מעניין ולא מונוטוני עם סיפורים החוזרים על עצמם- הוסטל שקיים רק כשנה ונקרא Puerto Limon. במקום אפילו עובד בחור שמדבר עברית... ולא, אין ישראלים בהוסטל. הוא יודע עברית כי הוא התנדב בארץ. שזו הדרך הבריאה לדעת עברית... ההוסטל עולה 25 פסו ללילה כולל ארוחת בוקר (מושקעת!), מקלחת חמה ונקייה עם זרם נורמלי, לוקרים גדולים מאוד (אפשר להכניס את כל המוצ'ילה) מטבח ענק מאובזר, מנקים ומסדרים את החדר מדי יום ביומו, 5 דקות הליכה מפלאזה דורגו, ההוסטל חדש יחסית לכן גם המזרונים, הכריות- הכל חדש ונוח. ההוסטל משתייך לminihostels כך שאם יש לך את הכרטיס (שלדעתי הוא הכי שווה) כל לילה בהוסטל יעלה לך 22.5 במקום 25. וזה ממש זול תמורת מה שמקבלים. הכתובת- chacabuco 1080 . ניתן לראות תמונות של ההוסטל באתר http://www.puertolimonhostel.com/web2.htm

The Cat Woman

New member
יקח זמן. אני עובדת כרגע ב2 עבודות...

בינתיים יש את ארגנטינה-צ'ילה-ברזיל בסיפור בתמונות אני מקווה שבקרוב יצא לי לפרסם לפי אותו עיקרון לבוליביה ופרו. אפשר תמיד לשאול אותי שאלות פרטניות והמלצות ואני אתן, זה פשוט לא עולה לי בראש סתם ככה... רק אם מזכירים לי ומכוונים אותי ספציפית.

באזזיט

New member
איזה יופי../images/Emo22.gif

תודה שחלקת זאת איתנו...למדה אני לטיול הבא שלי..בתקווה

natyh

New member
ברוך הבא אח שלי ../images/Emo24.gif

יופי של טיול עשיתם . יופי לקרא תענוג לשמוע בדיוק סיפור הטיול מהתחלה . מחכים לתמונות ובקרוב למאמרים. תודה נתי

lala land

New member
תודה רבה!

איפה הכי טוב להעלות תמונות ? פיקאסה ? מאמרים ? יותר מאמר ממה ששלחתי אני לא חושב שאני מסוגל...!

natyh

New member
פיקאסה בהחלט

את המאמר אעלה ממה שכתבת כתבת יפה אכנס ארכז ואעלה . תוכל בינתיים להעלות שירשור תמונות ניתן לצרף תמונה מכווצת לכל הודעה הכי טוב לכוץ בעזרת האאוטלוק אקספרס ולשמור בתיקיה נפרדת . הדרך בוחרים את התמונות עולים עם עכבר ימין בוחרים send to maik recipit בדיאלוג שנפתח ושואל האם להקטין תמונות עונים כן ואז מקבלים הודעת דואר בה הרבה תמונות מכווצות . חותכים את התמונות לתיקיה ומעלים פעם ב להודעה אני כבר אעלה למאמר . בכבוד תודה וכל הכבוד .

למעלה