דרום ארגנטינה וצ'ילה

שוקי17

New member
דרום ארגנטינה וצ'ילה

שלום, אני טס לברזיל ב-7 ל-11. אני מתכנן לאחר חודש בברזיל לנסוע\לטוס למפלי האגוואסו לצד הברזילאי ומשם לעבור לצד הארנטינאי ( אגב יש איפה לישון שם? באכנסייה הכוונה לא בשטח) ומשם בטיסה להגיע לאשוואיה. הייתי רוצה לדעת איך אני מתחיל לעלות לכיוון בואנוס, ז"א התכנון שלי הוא להתחיל באשוואיה ולעלות לכיוון בואנוס תוך 3 שבועות פחות או יותר ולהיות בערך 10 ימים בבואנוס. השאלה איך אני עושה את זה? ז"א הגעתי לאושוואיה ומה אז? איפה ישנים שם? מה הולכים לראות ומה מזג האויר לאורך המסלול מהדרום עד לבואנוס? הכל באופן עצמאי או שיש שם סוכנות נסיעות עם מדריכים והכל.. ונאם בכלל 3 שבועות מספיקים כדי לראות את הדרום עד בואנוס? ואם לא אז לאן כדאי למקד ואיך מגיעים ממקום למקום. אני יודע שהשאלה קצת ארוכה ומפורטת אך אין לי מושג איך זה עובד.. אשמח לעצות ותשובות.. תודה.

קצת סדר

קרוב לאיגואסו יש שתי ערים - פוז דו איגואסו בצד הברזילאי, ופוארטו איגואסו בצד הארגנטינאי. בכל אחת מהערים יש הוסטלים שישמחו לארח אותך. למיטב הבנתי בד"כ ממליצים לישון בצד הארגנטינאי. אם יש לך רק 3 שבועות להגיע מהדרום לבואנוס איירס אני חושבת שכדאי לך לוותר על אושואייה, היא פשוט רחוקה מדי. אני במקומך הייתי טסה לאל קלפאטה, רואה קרחונים, משם עוברת לברילוצ'ה ומטיילת שם בסביבה כשבוע או יותר, ומשם חוזרת לבואנוס איירס. לדעתי האישית גם אין כל כך מה לעשות 10 ימים בבואנוס איירס, אבל אני פשוט מעדיפה טבע על עיר. אם תחליט לוותר על כמה ימים בבואנוס איירס ולהוסיף אותם לטיול אז תוכל לבקר גם בפארק טורס דל פיינה המדהים. היות ואתה מוגבל בזמן הייתי ממליצה לך לעשות טיסות פנים מבואנוס לדרום וחזרה. אם אתה יכול להרשות לעצמך אז גם את כל שאר המעברים לעשות בטיסות. המרחקים שם הם כאלו שאנחנו פשוט לא מבינים פה בארץ הפיצפונת שלנו.

שוקי17

New member
עוד קצת שאלות ברשותך :)

קודם תודה על התשובות, נניח שאני פועל לפי המלצתך וטס מהצד הארגנטינאי של המפלים (אפשרי ?) לאל קלאפטה האם אני חייב לישון בטבע או שיש שם עיירות עם אכסניות וכדומה. אני לא הכי טיפוס של לישון בטבע.. אני מעדיף להגיע למקום מסויים לראות להסתובב מהבוקר ולחזור לישון במיטה חמה בלילה. האם זה אפשרי? מאל קלאפטה לברילוצ'ה יש אפשרות של אוטובוס ואם כן כמה זמן נסיעה? והאם גם כאן ניתן לישון בהוסטלים או שאלו ממש שמורות טבע בלי התיישבות? מה לגבי טרק הפיץ' רוי זה לחוץ בזמן לשלב אותו? וסאן מרטין? שמעתי מקום מדהים.. או שגם כאן הזמן הוא בעייתי? תודה על התשובות.. אני ממש בבלבול לגבי ארגנטינה..

עוד תשובות

1. טיסה מפוארטו איגואסו (העיירה בצד הארגנטינאי של המפלים) לאל-קלאפטה - אפשר לטוס משם לקלאפטה עם החלפת טיסה בבואנוס איירס (בעיקרון כמעט כל הטיסות בתוך ארגנטינה עוברות דרך בואנוס איירס). אם אתה רוצה לחסוך בעלויות האלטרנטיבה היא לנסוע מהמפלים לבואנוס איירס באוטובוס לילה (יש אוטובוסים טובים) ושם לעלות על הטיסה לאל קלאפטה. 2. לינה - בכל זאת מדובר באזורים תיירותיים, כך שבערים ובעיירות (קלאפטה, איגואסו, צ'לטן וכו') אין בעיה למצוא הוסטלים ומלונות לישון בהם. לעומת זאת בטרקים זה משתנה ממקום למקום - שעוד שבפיץ רוי אין בעיה גדולה לישון בעיירה צ'לטן שנמצאת באמצע שמורת הטבע ומשם לעשות טרקים של יום, בשמורת הטורס דל פיינה שבצי'לה כמעט בלתי אפשרי לעשות טרקים בלי לינה בשטח - השמורה הרבה יותר גדולה, יותר רחוקה ממקום ישוב, והטרקים שם ארוכים יותר. 3. מברילוצ'ה לאל קלאפטה - עד כמה שזכור לי יש אוטובוס כל יומיים בין שני היישובים (פלוס לינה באיזה עיירה בדרך), מדובר ביומיים ברוטו של נסיעה בשממה. האופציה שרוב הישראלים בוחרים היא לשכור רכב ולעשות את המסלול דרך צ'ילה (הקראטארה אוסטרל), שהוא מסלול הרבה יותר מעניין אבל יותר ארוך (בדרך כלל עניין של 7-5 ימים). 4. סאן מרטין - זה לא העיירה שכל כך מעניינת אלא הדרך, היא נמצאת בסופה של דרך שנקראת Siete Lagos (שבעת האגמים), אפשר להבין מהשם מה רואים שם. אפשר לשכור רכב ולעשות את זה אפילו בטיול יום מברילוצ'ה (למרות שעדיף לעשות יומיים ולישון יום בסן מרטין כדי לא לרוץ). אם אתה ממש לחוץ - אפשר גם לעשות בטיול מאורגן מברילוצ'ה. אם אתה כבר נוסע לברילוצ'ה, מומלץ גם "לקפוץ" לפוקון שבצ'ילה (עניין של כמעט יום נסיעה הלוך וחזור) - עיירה חמודה (גם אם מאוד מתויירת) עם אטרקציה די ייחודית של אפשרות לטפס על הר הגעש המושלג שלידה, וגם אופציות לטרקים ארוכים יותר). אני מצטרף כאן להמלצה לוותר על אוסואיה (למרות שלא הייתי שם) בגלל קוצר הזמן שלך. אם יש עוד שאלות - אתה מוזמן.

קיפודי כבר ענה לך

אני רק אוסיף שכל המקומות שציינת הם ערים, ובארגנטינה וצ'ילה אפילו בחורים הכי מרוחקים מהציוויליזציה יש הוסטלים. אפילו בפארק הטורס דל פיינה אפשר לישון ברפוחיו, שזה דמוי בית ספר שדה - מעונות עם 4-8 מיטות בחדר. רק צריך לקחת בחשבון שזה מאוד מייקר את העסק. אם אתה מגיע לאל קלפאטה אז להגיע לאל צ'אלטן ולטייל בפיץ רוי זה כבר לא כזה רחוק, אבל אתה צריך לראות איך אתה מסתדר עם הזמן. לגבי סאן מרטין - יש בארגנטינה וצ'ילה עשרות עיירות בשם הזה, קיפודי הניח שאתה מתכוון לסאן מרטין דה לוס אנדס שנמצאת קרוב לברילוצ'ה, ובאמת היופי האמיתי הוא בדרכים שמחברות בין סאן מרטין וברילוצ'ה, סיבוב שאפשר לטייל בו יום או יומיים.

0 אור 0

New member
מכיוון שכבר ענו לך בצורה מפורטת ויפה

אני רק אוסיף מילים כלליות על איך שקל להסתדר ועל האופציות מדובר במקומות מאד תיירותיים ובשיא עונת התיירות. זה אומר שבכל עיר שאתה נוחת בה, אפילו אם אין לך אף כתובת של אכסניה מומלצת, איך שאתה מגיע למרכז העיר קופצים עליך ילדים (או מבוגרים) עם פליירים של אכסניות זולות. בגלל שאני יותר מבוגרת מהמוצ'ילר הממוצע וגם יותר מפונקת , בדרך כלל נכנסתי לטוריסט אינפורמיישן וקיבלתי מהם כמה המלצות למקומות עם מים חמים ושירותים בחדר . בכל מקרה מומלץ להכנס לשם, כי הם נותנים לך כל מיני אפשרויות לטיולים באיזור, לאן כדאי ללכת כדי לשכור חדר, מסעדות נחמדות, ארועים מיוחדים בימים שאתה שם, מפות ובכלל כל מה שאתה רוצה לשאול. אחרי עיר אחת או שתים, אתה תגלה שבסיבוב קצר ברחובות , מוצאים בקלות כל מה שאתה צריך , כולל אוכל, מכבסות, מקומות להזמנת סיורים וכו' - להרבה מהמקומות שיוצאים בטרקים יש אפשרות להגיע בסיור של יום אחד במקרה של הטורס דל פיינה כבר כתבו לך שזה יותר מיום, אבל אפשר בהמון כסף להזמין גם את זה כולל אכסניות ומעברים - לא שווה להשקיע לדעתי בטיול קצר. אז או שתסתפק בשני סיורים של יום להגיע לאן שאפשר או שתשקיע יותר במקומות אחרים לא פחות יפים. בואנוס איירס - לטעמי עיר מדהימה שאפשר להיות בה גם יותר מ 10 ימים, אבל אם זה על חשבון הדרום, אז הייתי מצמצמת קצת לטובת פגטגוניה. אתה יכול להתחיל מקאלפטה, לרדת לצ'ילה לפורטו נטלס ולעשות סיור קצר בטורס דל פיינה, לרדת עוד קצת לפונטה ארנה ומשם לטוס או להפליג או לעלות ברכב או אוטובוס לאיזור הצפוני יותר של פטגוניה,תלוי בדרך ההגעה אז או שאתה מתחיל מפורט מונט או ממקום אחר ומסיים בברילוצ'ה ומשם חוזר לבואנוס איירס. דרך אחרת היא מבואנוס איירס או ישר מהאיגוואסו (יש טיסה פעם בשבוע ונדמה לי אוטובוסים קצת יותר) להגיע לברילוצ'ה. משם לעשות את איזור האגמים ולרדת לדרום, לסיים בקלאלפטה ומשם טיסה לבואנוס איירס.

למעלה