דרום-מזרח בגוש דן

עופרה8

New member
דרום-מזרח בגוש דן

ראינו בית שמאד אהבנו.התיכנון הפנימי מתאים לנו,הבית אחרי שיפוץ כללי,בטעם שלנו ובאזור שרצינו. אבל הכיוונים שלו הם בדיוק מה שלא הייתי בוחרת. אנחנו כבר 13 שנים גרים בדירה של צפון ומערב. אוהבים את הקרירות של הדירה ואת הרוח הנהדרת מהמערב. אני פוחדת שבית דרום מזרח ייה הרבה יותר חם עם הרבה פחות רוח. מה דעתכם? האם ניתן עם עצים או גגון להפחית את הטמפרטורה בבית שמתחמם מהשמש של הבוקר והצהרים? מדובר כאמור בגוש דן.

בינא

Member
הצללת מבנה עם עצים - במקום מ"א?

בגוש דן, יש עומס חום כ-6 חודשים בשנה, ללא הבדל אם קירות החוץ של המבנה צופניים או דרומיים ולכך כמובן מוסיף הכיוון, אבל היות ויש כבר עומס חום ומפעילים את המגן בין כה וכה, מה זה כבר משנה, אם המבנה לא בנוי מחומרים מבודדים ואין לו זכוכית בידודית בחלונות? מה שלא ברור בשאלה הוא - כיצד ייתכן שלבית יש רק 2 כיוונים? האם כוונתכם לדירה בבית משותף או דופלקס בבית משותף? בכל מקרה, אם זהו בית, 80% מהחום נכנס בכלל דרך הגג, כך שלכיווני הקירות יש רק חלק קטן יחסית החימום/ קירור המבנה. במידה וזהו בית פרטי על קרקע, שורת עצי ברוש או ערערים מהסוג הנכון, אשר צומחים יחסית מהר, ייתנו הצללה טובה למבנה בקירות האמורים, ייתנו ירוק-עד בעיניים ובעיקר, יצלו גם חלק מהגג...אבל אז עשויה להיות בעיה עם קולטי השמש שגם הם יקבלו צל במקום שמש...

עופרה8

New member
הבית בוני מפלסים

באמת יש גם צפון כי זה בית דו-משפחתי שהקיר המשותף עם השכן הוא מערב. אבל בגלל שזה בנוי מפלסים יוצא שבקומת הכניסה אין חלון צפוני יש רק בחצי מפלס למטה חלון צפוני ובחצי מפלס למעלה חלון צפוני, ולכן למטבח ולסלון יש רק 2 כיונים מזרח ודרום. אני דווקא מדליקה מזגן מאד מעט כי אני מעדיפה אויר צח במיוחד מהמערב שיש לי עכשיו בשפע. אני מעדפה בית ממוזג מהטבע ולא מהמזגן. אם נחליף חלונות זה יכול לעזור? במגרש ליד עתיד להיבנות דו-משפחתי באותו גבוה במרחק 6 מטר האם זה יתן צל? אם העצים יתנו צל ויורידו מהחם זה נותן פתרון לשמש אבל לא לרוח המערבית שאיננה תודה על התשובה.

בינא

Member
נכון - רוח מערבית באה מהמערב...

אין לה תחליף. בית קרוב ייתן צל חלקי בחלק מהיום. חלונות עם זכוכית בידודית יהיו טובים מזכוכית רגילה אבל עם קיר לא מבודד, כמעט לא תרגישי בהבדל.

תמר36

New member
אני לעומת זאת כיוונתי את החדרים

והחלקים העיקריים שלי לכיוון דרום ומערב, לשמש. לדעתי, אין מה להשוות, כשהבית בכיוונים של השמש הוא הרבה יותר מואר ולא אפלולי, אותי האפלוליות מכניסה לדיכאון. אני בבית עם ארבע כיווני אויר וחבל שהשמש והחמימות לא מגיעים מכל הכיוונים. חשוב לציין, זו דעתי האישית, מקווה שלא תתאכזבי מהבית במידה ותיקני אותו. בהצלחה

למעלה