דרום קוריאה מדינה מתוקנת?

• פותח הנושא EmGee
  • פורסם בתאריך

יניבל1

New member
אני לא מבין את הקטע של להצטלם עירום לפרופיל

זה קטע של אנשים שמרגישים מעצמם "גבר-גבר", נראה אופייני לאדם מיליטריסטי כמוהו , מה שמצחיק זה שהם לא מבינים שזה רק מעביר מסרים הומוסקסואלים.......

EmGee

New member
דרום קוריאה מדינה מתוקנת?

המדינה שהביאה לעולם את סמסונג, קיה, LG, SK ועוד כמה שמות פחות מקוריים... מה דעתכם על זה?

למען האמת,

זה יהיה משמח אם יסגרו את האתר של פרופיל חדש, לפחות את החלק שנותן עצות אחיתופל כיצד "לעבוד על הקב"ן". כלומר, זה יהיה קצת מרתיע מבחינת התקדים, אבל נקודתית בהחלט יהיה דבר חיובי.

vinney

Well-known member
לא

גם מעולם לא הייתה. הסיבה היחידה שעוד לא יצאו נגדה האומות ה"נאורות" זה כי היא עומדת מול צפון קוריאה. גם בסין הכלכלה צומחת ומגיעים משם מותגים כמו lenovo, אז? שנקרא כולנו את כתבי מאו?

EmGee

New member
דרום קוריאה היא מדינה מאוד דומה לישראל

מדינה קטנה חסרת אמצעים שמוקפת במדינות אויב וים. היא בעלת ברית של ארה"ב, וכל התעשיה שלה נשען על המוח. בדרום קוריאה יש בחירות דמוקרטיות כל 4 שנים. דרום קוריאה מתמודדת עם מצב דומה לשלנו, כלומר מדינה עם סכנה קיומית אמיתית שחיה בבועה של היי-טק. וכן, גם שם יש חילוקי דיעות לגבי השתמטויות. מתוך סקרנות, מה "האומות הנאורות" צריכות לצאת כנגד דרום קוריאה? איזה פשעים המדינה הזאת עשתה?

vinney

Well-known member
הבחירות שם לא דמוקרטיות

זכויות האדם במדינה הזאת הן בגדר המלצה, ואם אתה מאוד רוצה לחיות בדרום קוריאה - בבקשה, רק אל תשכח שאין שם חוקי עבודה, וגם רמת החיים שם הרבה יותר נמוכה מפה, אז סע, תהנה, אל תתפלא אם תצטרך לעבוד מצאת החמה עד צאת הנשמה כמו שהם עובדים, בשביל כמה גרושים.

EmGee

New member
אתה טועה בקשר אליהם

בזמנו עבדתי בחברה שעובדת עם סמסונג ויצא לי להפגש עם כמה דרום קוריאנים שבאו לסיפוח. אבל זה לא הנושא, אני לא מחפש מקום שיותר טוב לגור בו. בסופו של דבר נתתי את הדוגמא הזאת כדי להמחיש מצב מקביל במדינה מאוד מקבילה לנו (לדעתי המדינה שהכי אפשר להקביל אותה אלינו).

vinney

Well-known member
ומה גילית?

שגם אצלם האנשים לא חושבים ששירות חובה זה ניצול הכי טוב של משאבים, רק שמשום שהם לא הכי דמוקרטיים מלכתחילה, הם מרשים לעצמם דברים שפה בארץ אנחנו (עדיין) לא מרשים לעצמנו. תחשוב טוב טוב, אם גם הם לכאורה במצב של סכנה קיומית כאן ועכשיו, וגם אצלם האוכלוסיה לא ממש מסכימה עם הקביעה ומצביעה ברגליים, אולי הבעיה היא בגישה של "סכנה קיומית"? כמה אפשר לאיים על אנשים ולהחזיק אותם בפחד? אנשים נולדו, חיו ומתו במדינה הזאת מאז קומה, ועדיין כולם מדברים כאילו מחר המדינה הולכת להתפרק, והיא לא. לצבא לא חסר אנשים, יש מספיק פקידים בקיריה, מספיק מתכנתים בממר"מ, מספיק טמבלים בגולני, ומספיק דתיים-לאומיים בקורס קצינים, אז על מה כל המהומה???

EmGee

New member
אם למדינה היו מספיק חיילים

אז אחרי שכל הצוות שלי פונה במסוק מתוך לבנון אחרי שנפצע, לא היו שולחים אותי חזרה ללבנון עם צוות שאני לא מכיר שכל אחד עם סיפור דומה לשלי. אז כנראה שאין מספיק חיילים בצבא. וכן, המדינה בכל רגע נתון עלולה לחדול מלהתקיים, והיו לכך תקדימים.

vinney

Well-known member
למה, מה רצית לעשות

לשבת בבית ולראות מישהו אחר מחליף משמרת?

EmGee

New member
רציתי לקבל טיפול בבית חולים

אבל היו אנשים שהיו עסוקים בלשתות קפוצ'ינו.

vinney

Well-known member
אתה טוען שרופא צבאי שתה קפוצ'ינו

במקום לטפל בך? למה אתה טוען את זה פה, למה לא העדת בוועדת וינוגרד על כך?

EmGee

New member
מצטער טעיתי

חשבתי שפעם אחת תוכל לנהל דיון נורמלי. אני אחזור לקלל אותך ואת קיומך הפתטי.

vinney

Well-known member
מה אני עשיתי רע הפעם?

אמרת שבמקום לטפל בך מישהו שתה קפוצ'ינו, וזה נשמע לי מוזר שלא דאגת להתלונן נגד הרופא הזה, הוא די לא בסדר, אתה לא חושב? אחרת למה אמרת את זה?

EmGee

New member
כי באותו רגע היה יותר חשוב

לשמור על בטחון המדינה. לא אני החלטתי את זה ולא היתה לי את הפריווילגיה לקבל טיפול רפואי שהייתי זקוק לו בזמן אמת, למרות שלא נפצעתי קשה. אם לצבא היו מספיק לוחמים אז הייתי יכול לקבל טיפול כמתבקש, אבל לא היו חיילים. מי שהיה אמור להלחם לצידי או במקומי העדיף להאכיל כל מיני רופאים ולוקשים ולא להפסיד את הבריזה הנפלאה החופי תל אביב. יש מליון דוגמאות לחוסר סד"כ (סדרי כוחות) בצבא. המשימה שהצוות שלי נפצע בה היתה אמורה להיות עם 11 צוותים אבל הצליחו לגרד רק 7. אתה רושם שטויות על זה שבצבא יש מספיק חיילים או מספיק לוחמים שזה שטות מוחלטת.

vinney

Well-known member
אז תן לי לשבור לך את ההשליה

לצבא היו די ויותר חיילים, גויסו מעט מאוד כוחות מילואים יחסית לסד"כ הכללי של צה"ל, כך שההקרבה שלך הייתה לשווא.

antidot

New member
אתה יודע למה ?

כי כמה קציני רמי דרג פיתחו אמנזיה ושכחו דברים פשוטים שכח חפ"ש לומד בטירונות: - הקרב לעולם לא יוכרע מהאוויר - אתה לא יכול להלחם בגרילה תוך שימוש בשיטות גרילה הייתם 7 צוותים כי למעלה קיבלו החלטה שמסתכמת ב: 4 שנים עבדו על תוכנית מגירה, ליטשו, עשו תרגילים, הדגימו אפילו להירש בתרגיל אוגדה (שמיטב הבנתי נעצר אחרי יום והוסבר לו שלחימה "נקודתית" מביאה אותו להפסד ושתוכנית מגירה שמדברת על פעולה קרקעית רחבה אכן מביאה תוצאות), אבל ברגע האחרון חשבו שהם יותר חכמים, לא גייסו את המילואים וחשבו שיוכלו להפעיל כמה יחידות שושו שיביאו ניצחון (מבזק חדשות: לבנון זה לא מבצע אנטבה). אני לא יודע כמה חסר תאים אפורים צריך להיות בשביל לשלוח יחידות שבחיים לא עשו תרגיל שטח פתוח ולקוות שקורס לוט"ר יהווה תחליף טוב יותר בלבנון. 3 אוגדות מילואים חיכו שיגייסו אותן. שים לב: 3 אוגדות. לא היה חסר חיילים. אנשים התחננו שיחיילו אותם למרות שהם שוחררו מזמן משירות מילואים. 3 אוגדות חיכו. אתה חושב שמתוך 3 אוגדות לא ניתן היה להשלים 4 צוותים ? משום מה נראה לי שבר רפאלי בקריה או שירות לאומי לא הייתה הבעיה של אף אחד באותו רגע. הבעיה הייתה "קצת" יותר גבוה. עוד אלף מחלקי צוים או מאבטחי מתקנים לא עניינו אף אחד. היה מספיק לוחמים ב3 אוגדות...

the new L

New member
לא ממש

על פי מדד השחיתות העולמי לשנת 2007, דרום קוריאה היא אחת המדינות המערביות המושחתות ביותר.

Dorothy, You're Not in Kansas Anymore

מישהו פה כבר לא אדום יותר

למעלה