דרורוש

דרורוש

אני חושבת שחשוב מאוד גם לציין את הגבורה היהודית שבכל נושא השואה. להביא כמה שיותר את סיפורי גבורתם של היהודים הפרטיזנים, את סיפורה של חנה סנש הי"ד, מסעות של ניצולים עד שהגיעו למולדת, הסיפורים המרתקים של המחתרות, התקוממויות ומרידות - אפילו אם הן קטנות, סיפורים של אנשים בודדים - אני בטוחה שכל סיפור של אדם מיוחד ומרתק בפני עצמו. זה חשוב מאוד להבליט את האופן שבו שרדו אנשים מבני עמנו כיהודים.

schlomitsmile

Member
מנהל
גבורה יהודית? אין ספק שהפרטיזנים וכד' היו גיבורים. אבל מה עם אמהות ואבות שהמשיכו לחייך ולשיר לילדיהם הרכים בגיטו, האין זו גבורה בעינייך? ואדם שחלק פת אחרונה עם אדם אחר, האין הוא גיבור? בעיניי לפחות, דוקא זה סוג הגבורה העמוק ומעורר ההשראה ביותר; ודוקא אותו אנו נוטים, בעוונותינו, להקטין. נראה לי, שאם במורשת הגבורה עסקינן, חשוב גם לשאול את עצמנו, איך אנו זוכרים- איך מעצבים את הזכרון? ומה הזיכרון הזה עושה לנו? הבאתי לכאן פעם שיר שלי בעניין זה, אבל קשה לי להתייחס לנושא בלי להביאו שוב.

גבורה יהודית בשואה

תודה לך שלומית על שירך הנוגע, המצמרר, הנוקב. מצ"ב קישור המכיל אתרים ובהם מידע רב על הנושא.

באותו עניין - אנדרטת רפופורט בורשה

כשהייתי במסע החיים בפולין עם בנות אולפנת להב"ה, ראינו את האנדרטה המפורסמת של רפופורט, זו שכולם מכירים. אני לא יודעת כמה מכם יודעים שמאחוריה ישנו עוד אלמנט ואותו כמעט ולא רואים בצילומים. גם בחיפושי באלבומים של משלחות שונות, תמיד רואים את "הצד הידוע" - אנשים גיבורים,חסונים... בצד השני הראה רפופורט את היהודים הגיבורים, לא פחות. אנשים נשים וטף, עם ספר התורה ואם תסתכלו היטב, תוכלו להבחין בקלגסים עם כובעי הפלדה וכלי הנשק... חבל שהמשלחות האחרות לא שמות דגש גם על חלק זה של האנדרטה. המשלחת שלנו הלחיטה להצטלם דווקא שם. מצורפות התמונות.

תודה אלי7

בבקשה תעלי את התמונות לאלבומים אם עדיין לא העלת אותן, ותודה לך מראש!

כמובן!!

בוודאי. אני מתארת לעצמי שעצם זה ששרדו את הזוועות זו גבורה, שראו את המוות והתופת בעיניים זו גבורה. הורים ששמרו על ילדיהם, וניסו לעשות הכל על מנת להגן עליהם. יש סיפורים על הקרבה יוצאת דופן של אנשים אחד כלפי השני. אבל אני חושבת שרוב הדברים עדיין לא ידועים... ורצוי שיספרו אותם, כדי שנדע.

../images/Emo2.gif../images/Emo45.gif../images/Emo51.gif

באמת גיבורים!! והאמת היא, שבזכות גבורתם, של הורייך ואנשים יהודים אחרים, בזכות נחישותם לשרוד, לחיות ולהצליח לעלות לארץ, לעם שלנו יש המשכיות. תודה להם!! (אפילו אם לא אומרים, יש הערכה עצומה).

למעלה