דרושה דעתכם

צביקה38

New member
דרושה דעתכם../images/Emo124.gif

לאחר שמאמן סיים את לימודיו כמאמן וקיבל את התעודה של מאמן האם: 1.יהיה זה נכון להתחיל לאמן אנשים שהוא לא מכיר? 2.האם יהיה זה נכון בשנה הראשונה להתבסס על היותו מאמן כפרנסה עיקרית? 3.האם יהיה נכון מצידו לגבות כסף על אימונים ראשוניים שלו בתור מאמן? 4.אילו כללים הייתם קובעים אם הייתם אמונים על הקטע הזה באמנת המאמנים? שבת קסומה צביקה ברגמן

דעה אחת, אישית, פרטית

1. כן. ודאי. 2. "נכון" אינה הסוגיה במקרה כזה אלא "אפשרי" "ריאלי". 3. כן. ודאי. גובה המחיר יהיה ביטוי למידת הנסיון (ולכן גם יהיה נמוך יותר בתחילה) אבל תמיד בכסף. כבר מהתחלה. נכון יותר לשני הצדדים. 4. הייתי בודקת מה המשמעות של "סיים לימודיו כמאמן". לא כל קורס אימון הוא קורס המכשיר את משתתפיו לאמן (למרות שהם מתתתתתתתים לקרוא לעצמם מאמנים ורוצים לאמן כבר מהתחלה) . לכן, חשוב לעשות אבחנה בסוגיה - איזה קורס סיים (קורס בסיסי, קורס אימון (המתמקד על ההתנסות בחוויית האימון) , קורס מאמנים) ? האם התאמן ובהצלחה ? האם אימן במסגרת הקורס תחת הדרכה (סופרוויז'ן) ובהצלחה? לא כל קורס אימון הוא קורס להכשרת מאמנים ולא בכל קורס מקבל משתתף הדרכה וליווי באימון שהוא עצמו ינהל. זו הסוגיה הראשונה שהייתי מתייחסת אליה לפני המענה לשאר השאלות שנשאלו כאן. אם הייתי חלק מצוות הבונה אמנת מאמנים, הייתי מקפידה על התוויית משתני ליבה ללימוד מקצוע האימון, רק תכנית לימודים שמעבירה את כל משתני הליבה האלה תזכה את משתתפיה בתעודת מאמן מוכרת ועל בסיס זה הייתי מנחה את המאמנים הצעירים לקחת כסף כבר מהתחלה, לאמן מי שאינם מכירים (עדיף) וכו'. זהו סדר הדברים הנכון יותר לדעתי. ועכשו, לשינה טובה של שבת שבת יפה לכם ענת

צביקה38

New member
לגבי תשובה מספר 3

האם מתאמן ששילם 100 ש"ח לאימון במקום 300 ש"ח כי המאמן שלו הוא מאמן מתחיל ולא הגיע לפריצת הדרך או התאכזב מהתוצאות יחזור אי פעם להתאמן? האם אין כאן כריתת הענף עליו אנו יושבים? לדעתי האישית מאמן שסיים קורס אימון צריך לאמן פרק זמן מסוים ללא תשלום על מנת שיוכל להשתפשף כאשר מהצד השני המתאמן יבין כי מדובר בתהליך ראשוני של המתאמן ויש כאן כלי שניתן להשתמש בו..

הנקודה היא לא כמה כסף המאמן לוקח...

הדבר החשוב הוא כמה המתאמן משלם - הוא צריך 'לשלם' מה שיהיה משמעותי עבורו ושיגרום לו להקשיב. ה'תשלום' לא חייב להיות בכסף, הוא יכול להיות למשל בזמן, העיקר שהוא משלם במשהו שיש לו ערך עבורו ומוכיח מחוייבות שלו לתהליך ולתוצאות. כלומר. אימנתי בהתנדבות וללא תשלום מתאמן נחוש אך מובטל וחסר יכולת תשלום. הוא 'שילם' בהקצאת זמנו, הגעה באוטובוס למפגשים, ומחוייבות מלאה לאימון. אם מחר יגיע אליי גיל גייטס לאימון, נצטרך לבחון ביחד איזה סכום נחשב עבורו למייצר הקשבה ומוכיח רצינות. עמירם.

צביקה38

New member
זמן או כסף

כאשר מתאמן משלם בזמן הוא משלם לעצמו,כאשר הוא משלם בכסף הוא משלם למאמן. אני מסכים איתך לחלוטין שמתאמן חייב בכל מקרה להיות מחויב לתהליך אבל בנקודה שהעלתי אני מחפש את הצד של המאמן החדש. תודה להתיחסותך בשורות טובות צביקה ברגמן

צביקה, משמעות הכסף

היא המחוייבות. זו של המאמן וזו של המתאמן. כשאתה מאמן בהתנדבות אבל בטוח ביכולת שלך לתת שירות מלא גם בחינם - זה לא בהכרח חופף למצבו של המתאמן. בכל המקצועות הטיפוליים והיעוציים ידוע שתשלום פירושו בין השאר מחוייבות של המטופל/נועץ/מתאמן. ידוע גם שאנשים שלא משלמים - מחוייבים פחות. לעצמם, לתהליך ולאיש המקצוע שעומד מולם. ומעבר לכך - אם לא תקח כלום מהמתאמן והוא עדיין לא יגיע לתוצאות או יתאכזב מהן - האם אז יחזור להתאמן ? מבחן האימון הוא מבחן התוצאות לא מבחן הכסף. ברוב מקרי ה"חינמיים" שנתקלתי - לא היו תוצאות טובות. היה משהו.. בערך.. ליד...משני הצדדים. לעומת זאת, מאמנים מתחילים, שגבו מחיר נמוך ובלבד ששולם להם עבור שירותי האימון - עבדו, התאמצו, יצרו והגיעו לתוצאות. שלא לדבר על המתאמנים שידעו שגם להם יש אחריות ליצר את התוצאות הטובות ביותר בשירות שעליו הם משלמים. ענת

צביקה38

New member
דעותינו חלוקות

באימון יש גם את הצד הרוחני ולטעמי עצם תהליך הנתינה הראשוני לעולם של המאמן המתחיל למתאמן,קבלת נסיון תוך כדי אימון וגם ביצוע טעויות תוך כדי אימון משדרגות את יכולת המאמן ומפיצות את תרבות האימון בצורה טובה יותר. לדעתי מאמן מתחיל שיתחיל לגבות כסף מהמתאמן החמישי יתרום לעצמו ולעולם האימון יותר ממאמן שיגבה סכום נמוך "ויתגלח" על פני מתאמן כלשהוא. אין מדובר באימון חינם על פני שנים וגם לא שנה אלא מספר אימונים קטן שהוא יהיה "הסטאז'" של המאמן המתחיל. זו דעתי האישית ולמרות זאת אני מכבד גם מאמן מתחיל שיבחר לנהוג אחרת. בשורות טובות צביקה ברגמן

צביקה38

New member
הדדית-קידה

במקום שכולם מסכימים עם כולם אף אחד לא חושב. בשורות טובות צביקה ברגמן

צביקה38

New member
לזה התכוון המשורר

העיקר שיהיו מספר אימונים חינם. המשך יום נפלא צביקה ברגמן

עפרה ד

New member
עוד אופציה...

גם אני חושבת שתקופת הלימודים צריכה לכלול סטאז', אימון ללא תשלום, מלווה בהדרכה. את אותו מבנה, יכולים מאמנים מתחילים לאמץ לעצמם גם בהמשך- לאמן בתשלום, שאת רובו או כולו - הם מקדישים לליווי האימון ע"י מאמן ותיק יותר. באופן כזה נראה לי שכולם יוצאים נשכרים - המאמן מתקדם ומתפתח והמתאמן מקבל עיניים מנוסות יותר על האימון..

למעלה