דרושה המלצה על עו"ס דתיה לא ותיקה

שאלה2

New member
דרושה המלצה על עו"ס דתיה לא ותיקה

שלום האם מישהו מכיר עו"ס דתיה לא ותיקה מאיזור השפלה-מרכז המעוניינת לטפל בשיחות פעם בשבוע? תודה

m a n d e

New member
לעניות דעתי,

עו"ס "לא ותיקה", שמחוברת לעצמה, לא אמורה לטפל ב"שיחות". זו יומרה קצת גדולה מדי. (אלא אם כן יש הדרכה צמודה, וגם אז – אפססס, לא נראה לי.) שלוש שנות הלימוד בעו"ס (ולא משנה באיזה תחום) לא מכשירות אותנו לטפל בשיחות, על אף שחלק מאיתנו היה מעדיף לחשוב שכן. בתור עוס"ית דתיה ולא ותיקה (שלוש שנים) לא הייתי מתיימרת להציג מועמדות לתפקיד כזה, ואני רוצה לקוות שגם הקולגות הלא ותיקות שלי בעלות אחריות מקצועית מספיק גבוהה בשביל להיזהר. לא שהותק המקצועי בהכרח מכשיר אותנו, צריך עוד כמה תכונות בסיסיות אחרות, אבל עדיין – טיפול הוא עולם מורכב (ואני מדברת דווקא מהצד של להיות מטופלת) ונדרשת מיומנות גבוהה בכדי לצלוח אותו. וכן, ניסיון עוזר. .

tapuzit123

New member
עו"ס לא ותיק

שלום לך, שמתי לב כי הופעת במספר פורומים במהלך החודשים האחרונים עם אותה הבקשה. מאיפה נובע הקושי המתמשך למצוא עו"ס לשיחות (בד"כ לעו"ס קשה למצוא עבודה, אך לא קשה למצוא עו"ס למטרת טיפול)? מדבריך (בפורומים השונים) עולה כי היית בעבר בטיפול. אולי יש לך קושי להתחבר למטפל אשר לא מתאים באופן מדויק לציפיות וההגדרות אשר אתה מבקש? נסה לדבר עם העו"ס של לשכת הרווחה באיזור מגוריך, אולי היא תוכל לסייע- לאור חזרתך על הודעה זו בכל פורום אשר קשור לע"ס נראה לי כי רצוי שתשוחח עם מישהו גם אם אינו מתאים בדיוק לציפיותיך. עו"ס "לא וותיק" כהגדרתך לא יעסוק בטיפול באופן פרטי- אין לו מספיק נסיוןו/או כלים לטיפול מעמיק שכזה, ומי שכן יענה לבקשתך לא פועל ע"פ אמות מידה של האתיקה המקצועית שלנו. עליך לפנות בבקשה לעזרה למסגרת שבה פועלים עו"סים (כמו לשכת רווחה) והם במידת הצורך יפנו אותך להמשך טיפול במסגרת אשר תתאים לך. בהצלחה!

למעלה