דרושה המלצה

בלגראת

New member
דרושה המלצה

אהלן חבר`ה - אז ככה הייתי רוצה שתמליצו לי על ספר פנטזיה טוב ולא על הסטנדרטיים כבר קראתי כמה אז אל תמליצו על טולקין או משהו. ועכשיו פניה לחובבי המד``ב - מעולם לא קראתי ספר מהז`אנר הזה והייתי רוצה להתחיל (אולי - לתת לזה צ`אנס) נא המליצו. תודה מראש ובלה בלה בלה B-p

Boojie

New member
במה שנוגע למד``ב, אני יכולה להמליץ

על חולית, חולית, וחולית. ספר ענק! עוד ספר שהרבה אוהבים - המשחק של אנדר. ספר נהדר, עם אקשן, עם עומק, עם עניין. ראוי בהחלט לקריאה. בפנטזיה אני יכולה להמליץ רק על המעט שאני אוהבת, שזה לא ממש הרבה כי פנטזיה היא בפירוש לא התחום שלי, אבל בעיני ``קללת הלורד פאול`` מאד מצאה חן בעיני (לצערי קראתי בינתיים רק את הספר הראשון). ספר נוסף מומלץ הוא ``לעולם לא עולם`` של ניל גיימן. וספר שיש לי אליו יחס אישי משהו (...) - שערי אנוביס של טים פאוורס, שאני מאד אהבתי. סיפור מסע בזמן מטורף, מסובך ומרתק. וכמובן, ספרי ההומור של שני הז`אנרים - דגלאס אדאמס במד``ב עם מדריך הטרמפיסט לגלקסיה (טוב, גם בפנטזיה, בספרי דירק ג`נטלי, שבעיני אפילו יותר טובים ממדריך הטרמפיסט), וטרי פראצ`ט בפנטזיה. אני הכי אהבתי את ``בשורות טובות``, הספר המשותף שלו עם ניל גיימן. מצחיק היסטרי. אבל גם סדרת צבע הכשף מומלצת בכל פה.

dragoran

New member
לאחר בוג`י קטונתי ומה שנשאר לי לומר

זה כן, כן, כן על הכל כולל טרי ואדאמס בוג`י השארת אותי ללא מילים !!! הכי טוב להתחיל במד``ב לדעתי זה המשחק של אנדר ואם אתה מעונין במד``ב הכי טהור שניתן למצוא (לפחות לפי הקדמת הסופר) אז תנסה את: שדה קרב ארץ - קורות שנת 3000 העלילה בקצרה מספרת על מאבקו של בן אדם בשם ג`וני גודבויי טיילור בגזע חייזרים שהשתלט על כדור הארץ שנקרא פסיכלו. כל מילה מעבר היא ספוילר!! (-;

Funeral Drum

New member
ג`וני הטמבל ההוא

שדה קרב ארץ הוא לא שום מדע בדיוני טהור.שדה קרב ארץ הוא עירבוב של כל הז`אנרים הממוסחרים שקיימים וכל זה בשק עם ציורים של חלליות עליו. הספר אמנם כתוב טוב מאוד ודי קשה לא לסיים לקרוא, אבל אחרי שמסיימים מבינים בדיוק מה זה היה... לדעתי הדבר הכי טוב שאפשר לקרוא בתור התחלה זה סדרת המוסד של אסימוב. shine

dragoran

New member
אמרתי שלדעת הסופר זה מד``ב טהור

וחוץ מזה מד``ב טהור אומר שאין בפנים אף טיפה של פנטסיה !!!

הייזל

New member
הו בילבולי מוח!

שדה קרב הארץ אפילו בתור מד``ב טהור הוא ספר בינוני למדי ועל הרבע האחרון שלו אפשר בהחלט לוותר. מי שרוצה להתחיל לקרוא מד``ב אני אישית ממליצה לו ללכת על אסופות של סיפורים קצרים שהם המדיה שנחשבת הכי מוצלחת עבור המד``ב (בעיקר כי שם הוא התחיל)וכך הוא גם יתקל בכמה סופרים ולא יצטרך לגבש דעה לגבי סופרים שחלקם לחם וחלק לחמניית פרג מיום אתמול. חוץ מזה איך אפשר להמליץ למישהו לקרוא את אדינגס אם הוא קורא לעצמו `בלגראת`???

Funeral Drum

New member
בקשר לדעת הסופר

ההקדמה שלו לספר הייתה סתם בולשיט שהולך סחור סחור (טחח, מערבולת חרא) והעמדה המוצקה היחידה של הסופר בקשר לספר היא שהוא מאוד ארוך, ועם זה אני מסכים. ואתה לא צריך לצעוק עלי עם כל סימני הקריאה האלה שבמד``ב טהור אין שמץ פנטזיה.. לא אמרתי אחרת וברור שזה נכון (אבל לא ברור מה זה מד``ב טהור, אבל זה לא הנושא). אסיים במשפט לא קשור והזוי אבל לא ממוחי shiny shiny, shiny boots of leather

michael_g

New member
shiny boots of leather...

מעניין, בדיוק חיפשתי חומר באינטרנט על all tomorrow`s parties.

Funeral Drum

New member
ממממ

הממ.. אני אישית התכוונתי עם המשפט ההוא ל venus in furs של velvet undergriund ששם יש אותו הרבה, ו all tommorow`s parties זה של ניק קייב עד כמה שמצאתי... shine

הייזל

New member
נמאס לך מהסטנדרטים?

למה אתה מתכוון סטנדרטים? בעברית? באנגלית? כמה הודעות למטה אולי זה אפילו עבר עמוד יש רשימה של מומלצים שלי בעברית גם מד``ב גם פנטסיה. והרבה הרבה יותר למטה יש עוד כמה ממולצים בפנטסיה באנגלית. יהיה לי קצת יותר זמן אני אפרט יותר.

Sparks

New member
הערה

אני חושבת שכדאי שתתאר קצת איזה סוג ספרים אתה אוהב כי יש המון סוגים שכלולים בתוך מדע בידיוני, אני למשל קוראת עכשיו מד``ב בלשי נחמד מאד. ויש גם מד``ב קצת יותר מדע או קצת יותר קרוב לפנטזיה.

dragonWolf

New member
כמה המלצות

לפנטסיה לא טולקינאית - הסדרה של אמבר - ובראשה תשעה נסיכים לאמבר מעט זילאזני. כדאי לנסות גם כמה ספרים של מורקוק - סופר מעולה

למעלה