דרושה חוות דעת שלכן

natali_rh

New member
דרושה חוות דעת שלכן../images/Emo124.gif

ספטמבר התחיל ושני בני הסתגלו יפה לגנים (טפו טפו) ואני נשארתי פנים אל פנים עם הבעיה שהצלחתי לדחות במשך שלושת החודשים האחרונים- מציאת עבודה. התענינתי קצת וגילית משהוא ממש לא חדש והוא שאין לי ממש סיכויים למצוע עבודה במקצוע שלי אבל בגלל שאין לי הרבה ברירות כמו מרבית האנשים בעולם אני חייבת לעבוד ולא משנה במה. אני ממש לא רוצה להתפשר ולמצוא את עצמי יום יום בעבודה שלא תיתן לי סיפוק והנאה ולכן (תוך כדי צביעת היצירה האחרונה שלי ) חשבתי שאולי "אומנות שימושית " באמת יכולה להיות עיסוק מכניס עם עושים את הכל כמו שצריך. אני יודעת שיש לי יכולת ליצור דברים ברמה כזו שיקנו ממני אבל וזה אבל גדול, אני מפחדת להתחיל. יותר מדויק יהיה להגיד שאני לא יודעת עם זה מציאותי, רווחי, איפה לקנות, מה ליצור ועוד אלף שאלות ששאלתי את עצמי. אז מצאתי את עצמי זקוקה לעצתכן והמלצותיכן, אנא הצילו אותי....

sheda0ktana

New member
אין לי הרבה ניסיון אבל

בנות הדודה המאד מוכשרות שלי מנסות להרים עסקים בסגנון הזה כבר הרבה זמן, ומהחוויות שלהן למדתי שיש שני דברים מאד חשובים שצריך לפתור לפני שמתחילים. האחד הוא עלויות העבודה - אני לא יודעת מה סוג הדברים שאת מייצרת, אבל קחי בחשבון שיש היום ייבוא המוני מהודו וסין של דברים יפים שיש בחנויות בעלויות אפס, והחומרים שאת משתמשת בהם מן הסתם יותר יקרים וגם העבודה שלך שווה כסף. זה משפיע על מה שקוראים לו בשפה המקצועית "מיצוב" - מי קהל היעד שלך, וזה מוביל אותי לנקודה השניה - תבררי מה אפשרויות ההפצה שלך - ישירות לחנויות, דרך מפיצים שמפיצים עוד דברים, לאיזה חנויות היית רוצה להפיץ וכדומה. אם יש לך חנות ספציפית שאת יודעת שנניח בה היית רוצה למכור, לכי דברי עם הבעלים. מעבר לזה, יש היום במט"י קורסים ליזמות בדיוק לאנשים כמוך (בגלל המצב הכלכלי) והם גם נותנים חונכות עסקית במחיר מסובסד שמאד משתלם. מצמידים לך מישהו שמבין בעסקים ויודע מה להגיד מתי ואיך לעשות דברים, ואת נפגשת איתו על בסיס שבועי וביחד אתם מרימים את העסק שלכם. חברה שלי עושה את זה עכשיו בעסקי האינטרנט והיא אומרת שהיא נהנית מכל רגע. מפחדת, אבל נהנית. בהצלחה!!!!

kochavit

New member
אני באותו מצב בדיוק....

אני כל כך מבינה אותך, אומנם אני כן עובדת והרבה ומרוויחה מאד מעט מעיצוב אלבומי חתונה ויש לי רעיונות מהממים לעיצובי בתים, דברים יפים, ציורי קיר ועוד ועוד ואני מנסה לעשות כל מיני דברים בבית ומאד הייתי רוצה להתקשם בתחום, אפילו חשבתי לקחת קורסים של ויטארז´ים ולהכנס למינוס עם תקווה שאמצא לקוחות אחר כך אבל גם אני מאד מפחדת, אז אולי צריך בכל אופן להעיז?! לא יודעת.... שתפי אותי במחשבותייך ואולי נוכל לעזור אחת לשניה

הרבה מאיתנו באותה בעיה כמו שלך...

כולנו מוכשרות (איזו צניעות..) כולנו אוהבות ליצור..וכולנו רוצות להתפרנס מזה.. הבעיה שלנו היא פחד..אנחנו מפחדות להכשל.. תחשבי על זה בצורה כזו אם לא תנסי לא תדעי..ושנים מכאן תצטערי שלא נסית.. ההצעה שקיבלת ללכת למט"י היא התחלה מצוינת... שם תראי לפני מה את עומדת.. ותוכלי לעשות החלטות של לאיזה שוק לפנות, איפה ,כמה.. בכל אופן..לדעתי הכי חשוב להתחיל בקטן.. למצוא עבודה קודם כל..כי להתפרנס חייבים.. למצוא לעצמך זמן ללא הילדים..אולי בעלך יוכל לבלות עימם זמן שבועי קבוע בו תוכלי ליצור בקטן..ולמכור לחנויות מקומיות, ירידים.. כשאת רואה שזה משתלם ואת מצליחה למכור טוב..אז ניתן לעשות את השיקולים של עזיבת מקום עבודה ולהרחיב את העסק..אבל מאוד חשוב להתחיל בקטן...ולא להשקיע סכומי כסף גדולים שאולי יוחזרו.. אבל תזכרי שלמצוא את האומץ לעשות את הצעד הראשון זה הכי קשה.. אבל בעוד כמה שנים אם הצלחת..את תדעי שעשית החלטה נכונה..ואם לא לפחות תדעי שנסית... וזה לא יהיה איזה עוד חלום שלא התגשם בגלל פחד.. אני מאחלת לך המון הצלחה.. ועוד משהו קטן, דיברנו כאן הרבה על הקמת דוכן של חברי הפורום..ומכירת יצירות..זה למשל יכולה להיות התחלה מצוינת.. שוב בהצלחה..

sheda0ktana

New member
דוכנים במפגשי "מחרוזת"

אני מנסה לארגן קהילת מחרוזת באיזור עמק חפר, וחלק מהפעילות השוטפת של הקהילה הוא שוק/יריד מדי כמה זמן(זו קהילה שמבוססת על סחר חליפין או "חרוזים" במקום כסף). דוכן של פריטים של יוצרות הפורום יכול מאד להתאים למפגש כזה, ואני אפרסם אותו (ברשותכן) ברגע שיהיה יותר רלוונטי. זה לא כל כך למטרות "רווח" כספי, למרות שאפשר לעשות החלפות מאד שימושיות ו´רווחיות´ מבחינת שני הצדדים, אבל זו גם חשיפה טובה לעבודות וגם טעימה בזמן אמת של ה"שוק" עם סיכון מאד קטן.

av_i_va

New member
סיעור מוחות../images/Emo132.gif

כפי ששבלולית אמרה, עלה כאן נושא ההשתתפות ביריד סוכות בקבוץ מזרע. המארגן הציע לנו דוכן משותף ואף בהנחה. לא ראיתי התלהבות גדולה אבל הנה הזדמנות להעלות את הנושא לדיון מחודש. מעבר לכך, לכל אלה שרוצים להתחיל - כמה עצות: מי שרוצה להתפרנס מאומנות - לעולם לא תמכור דרך חנויות. העמלה שגובה חנות היא החל מ 100%, דבר שמיקר את המוצר באופן בלתי מוצדק. בעלי החנויות לא משלמים עבור הסחורה אלא עובדים על בסיס קוניסגנציה. הם אוהבים לראות את החנות שלהם מלאה בסחורה אבל לא אוהבים להתחייב בכלום. תמיד לערוך מכירת נסיון על מנת לקבל פידבק לעבודות ולמחיר. כיצד לעשות זאת? אתן כמה טיפים למי שמעוניינת. הפורום נותן לכן הזדמנות להתארגן כקבוצה. נצלו זאת. זה כוח!!! אין ממה לפחד כל עוד נעשה הדבר בשיקולים נכונים ובליווי מקצועי. דרושה לא רק נכונות, אלא גם התמדה ובהרבה מקרים מחוייבות של שעות עבודה רבות למדי. ישנם אנשי מקצוע שמוכנים ללוות כל רעיון עיסקי כזה ולהביא להצלחתו. על מנת למנוע טעויות והפסדים ככל שניתן, מומלץ ביותר להעזר בשרו זה. (בטח שאציף אותכן בעצות נוספות בהמשך) כעת נעבור לפרסומות....
אני נמצאת בתהליך של הקמת רשת גלריות, במסגרת עמותה. הרעיון המרכזי מבוסס על כך, שלכל יוצר מגיעה הזדמנות למכור את העבודות שלו מבלי שהדבר יחייב אותו לרוץ מיריד ליריד. להפך. ליצור מקום קבוע (גלריה) שהקהל יתרגל להגיע אליו, ויש דרכים לעשות זאת. כמו כן קיימת אפשרות נוספת למכור את היצירות וזאת על ידי מכירה בירידים בארה"ב. בשבוע הבא אני חותמת חוזה עם מפיץ שלקח על עצמו לייצג קבוצה של אומנים בירידים המאורגנים על ידי הקהילות היהודיות ברחבי ארה"ב. עידית גל, משתתפת הפורום, תוכל לספר לכן על הצלחה של יריד כזה שהתקיים בעיר מגוריה, וושינגטון. ובחזרה ליצירת חודש ספטמבר. אפשר לעשות מזה כסף גבירותי!!!! (מעט, אבל שווה כי כך בונים "שם" מה שמכונה בשפה המקצועית רזומה). פניתי לגופים שונים שמעוניינים לשמוע פרטים ויהיו מוכנים להשקיע בהפקה ואף בהפצה. לסיכום, אני מציעה: כל מי שיש לה עניין להתמקד ביצירה אומנותית כפרנסה, מוזמנת לשרשר כאן. אפשר ליזום מפגש (וירטואלי או מציאותי) לסיעור מוחות וקבלת החלטות. על הפרק: א. מכירה בדוכן משותף ביריד סוכות. ב. יצוא מוצרים למכירה בקהילה היהודית בארה"ב. ג. להצטרף לרשת גלריות. ד. הכנת פרויקט מיחזור במטרה להפיק חוברת הדרכה מקצועית. ממתינה לתגובת

natali_rh

New member
וואו בנות תודה תודה

כודם כל הופתעתי לראות כמה תשובות הגיעו כ"כ מהר. אח"כ שמחתי לראות שיש פה מגוון רעיונות ממש טובים. ועכשיו אני אוגרת אומץ לעשות משהו. בתור התחלה אני הולכת לעשות סקר שוק בקניון אילון, מישהו גילה לי שיש שם דוכנים של יוצרים בימי חמישי בערב. אז אחרי שאני יחזור אני מבטיחה לספר מהם הגילויים החדשים שלי. ולפני שאני הולכת, תודה לכולכן/כולכם שעניתם והשתתפתם.

לילך1

New member
../images/Emo41.gifאני מתחילה את השירשור......

לי בהחלט יש עניין להתמקד ביצירה אומנותית כפרנסה !!!!! אני מעוניינת להשתתף ביריד סוכות ביצוא מוצרים למכירה בקהילה היהודית בארה"ב להצטרף לרשת גלריות ואשמח לקבל פרטים מלאים על כל נושא.... יש לי קצת בעייה עם הכנת פרויקט מיחזור כי אין לי מושג איך ומה לעשות......

osni

New member
מעונינת להצטרף

גם ליריד בסוכות , למכירת המוצרים בארה"ב וגם לפרויקט המיחזור.

bis fd

New member
אביבה

אהבתי את כל הרעיונות. עם א´ יש לי בעית מרחק אך השאר נראה לי מאוד. אני גם מנסה בימים אלה לארגן חוג למורים אצלנו בבי´ס ...לא קל. אשמח לעשות כל דבר באומנות שיכניס קצת...כסף. (שבתון את יודעת) ביאטריס

אבג

New member
אני מעוניינת

סוכות הזה זה לא מתאים לי מכיוון שאין לי מספיק "יצירות" ולא אספיק להכין. לגבי פרוייקט המיחזור ,זה מעניין אותי אך אין לי רעיון בשלב זה. לגבי מכירת ה"יצירות" יש לי שאלות בנושא העיסקי איך יתקיים הקשר בין רשת הגלריות ו/או עם המפיץ? איך יקבעו מחירי המוצרים? מי יוציא חשבוניות וישלם מע"מ ומיסים אחרים? מי ישלם למי? האם תהיינה עלויות כמו שכ"ד של הגלריות וכדומה שיחולו על היוצרים?

בשמחה ../images/Emo13.gif

אשמח להצטרף לרשת הגלריות, אם אספיק להכין מספיק מוצרים אז אולי גם ליריד בסוכות וכמובן להשתתף בסיעור המוחות. אם הברכות שלי לטעמכן אז אשקול גם את נושא הייצוא. לגבי קבלות על תשלום שמתקבל.. האם יש צורך בהן בדוכני היריד? >זה הדבר שהכי מטריד אותי< ובנושא מיחזור - אם אימצתי רעיון מחוברת שרכשתי ויישמתי על קופסא כלשהי - האם אין הפרת זכויות יוצרים?

avivaht

New member
אביבה אני מוכנה להצטרף

וליצר למען המטרות שכתבת. אם תוכלי רק להסביר מהו פרויקט המיחזור.

orlipo

New member
חשוב מאד בקשר לידיד במזרע

כמארגן היריד, אני ער לתגובותיכן כאן ומוכן לתת ללא תשלום, על חשבון הבית, דוכן משותף לחברי הפורום שיקרא "דוכן תפוז". מכיוון שראש השנה סגור כבר, אני מדבר על סוכות ב21 לספטמבר. אביבה, תרימי את הכפפה בעזרת משתתפות הפורום?????? שוקי - 051763406 שנה טובה

idithgal

New member
אכן מה שהיה כאן היה לא יאומן ../images/Emo104.gif

היריד שהתקיים בוושינגטון התקיים באולם גדול בקאנטרי קלאב המקומי וזה היה ממש טרוף, אי אפשר היה להיכנס מרוב אנשים וכשנדחקתי קצת ראיתי מחירים ממש מטורפים- מה שמוכרים ב40 ש"ח בארץ פשוט "תורגם" לדולרים... 40 $ (וגם 100 ו 200 $ לדברים ממש פשוטים). היהודים קנו בטרוף. אני חייבת לציין שקדם לזה קמפיין ענק של פירסום, בדואר, באי מיילים, בבתי הכנסת, דרך השגרירות ובכל מקום תחת הסיסמא "לעזור לישראל_ קנו כחול לבן". ז"א אין ספק שפירסום הוא תנאי הכרחי! אני מקושרת מעט למחלקת התרבות בשגרירות בוושינגטון, ויש לי גם קבוצת תלמידי יב´ בבית הספר שלקחו על עצמם "עזרה לישראל" (ומדובר בבני עשירים יהודים "מקושרים היטב"....)- השנה החליטו על משהו כמו "שנת יובל ה-55" לישראל בשגרירות יכול להיות שאפשר להתחבר לזה. אני אשמח לעזור לכן ככל שאפשר.

חיובי ../images/Emo45.gif יש עניין ../images/Emo70.gif

הי אביבוש, אני מעוניינת להצטרף לכל ה"חבילה"... אני אתעדכן בפורום. יופי טופי !
לילה טוב

av_i_va

New member
שאלות טכניות../images/Emo140.gif

השאלות הטכניות לא רלבנטיות לכאן. אני בטוחה שיעלו המון שאלות ונצטרך לתת את הדעת עליהן. לגבי היריד: אם לא יהיה מספר מינמלי של משתתפים לסוכות, שווה לבדוק מתי יתקיים יריד נוסף ולהתארגן בהתאם. לא לדאוג לקבלות. קיים הסדר של מכירה חד פעמית.

sigaliot

New member
באופן כללי אני בעד כמובן...

אבל לא יודעת כמה ייצא לי להשתתף במכירות הקרובות כיוון שמועד הלידה שלי מתקרב ואין לי כ"כ זמן לעמול על עבודות חדשות , בטח אחרי הלידה כשאני אתאפס אני אשמח להרוויח קצת מהיצירות שלי... ולכל הבנות שממש להוטות - תנסו לארגן עם חברות , שכנות או קרובות משפחה חוג בית...זה מאוד מקובל ואפשר למכור מצויין!

aviht

New member
אני מוכנה להשתתף ביריד במזרע

מוכנה לעזור בכל דרך. לא יודעת אם יהיה לי מה למכור עד אז, אבל אני מוכנה לעזור במכירות, הכנות, לוגיסטיקה, עצות, ועוד...

למעלה