דרושה מילה ל"ווסת"

Mנטה

New member
דרושה מילה ל"ווסת"

זה לא בדיוק מחזור חודשי, כי המחזור הוא מה שקורה במשך כל החודש. על אף שהוסת אולי מווסתת משהו, זה שם מגעיל. זה גם לא סתם דימום ובטח שלא דודה-בלה (גם אצלכם זה היה דודה בלה ?) בקיצור חסרה מילה. יש הצעות ?

מה מגעיל?

ווסת זה ווסת, אצלנו קראו לזה בשם הזה ולא בכל מיני תחליפים דודתיים הגועל הוא כנראה באסוציאציה החברתית מהתופעה עצמה, במילה ווסת אין כל קישור לדבר מה מגעיל זה מזכיר לי את עניין האפריקן אמריקן שהחליף בארה"ב הברית את הבלאק מן. למה? יש משהו משפיל או מעליב בהצבעה על צבע העור שאין בהצבעה על המוצא? כמובן שלא, אבל מי שחש אי נוחות בהתייחסות שלו אל כהי עור משייך את אי הנוחות הזאת אל המילה וממהר להחליף אותה. לטעמי ווסת היא מילה טובה כל צרכה.

Mנטה

New member
מגעיל ודי

אני מאז ומתמיד שונאת את המילה הזאת. הצליל שלה קשה, העיצורים מעצבנים, קשה לכתוב אותה (ו' או 2 ?). מילה מגעילה.

giba70

New member
בתחילת מילה כותבים ו' אחת

רק באמצע מילה כותבים פעמיים כדי להבדיל ממקרים בהם היא לא נשמעת. וסת אבל: הווסת (שלא נחשוב שמישהו הוסת לדבר עבירה)

עִידן

New member
זאת פשוט מילה מגעילה.

היא עושה אסוציאציות של סבתות רקובות. באמת. מילה דוחה.

קא זו או

New member
סבתות רקובות?

היו לי שתיים והן לא היו רקובות, גם כשהייתי בן 19 לא חשבתי שהן רקובות. אחת היתה טבעונית. אשה נזירית עם שיער שהגיע עד למטה מישבנה. אחת החוויות המרשימות שזכורות לי היא: חלהתבונן בה פורמת את שתי צמותיה העבות, מסרקת את שערה אט אט, קולעת צמות מחדש. היא הלכה לעולמה בגיל 95, משוער. השניה. סוערת, דרמטית, מפונקת מאוד, בשלנית בחסד עליון. אשה קשה וחסרת סבלנות. לא זכיתי להכיר אותה ממש מקרוב. נפטרה בגיל 80. אמי וחותנתי הן סבתות והן לא רקובות בכלל. גם ילדיי ואחייניי/יותיי ואחייני זוגתי האהובה לא רואים בסבתותיהן נשים רקובות? ייאמר לזכותן של סבתותיי, אמי וחמותי שמעולם הן לא היו "מחורבנות", למשל ומעולם לא ראו בוסת מכשול למשהו, אם בכלל.

קא זו או

New member
שלי היקרה:

לפעמים פ"מ, או בצורתו המלאה, פוליטיקלי קורקט איננו רק התעללות בחופש הדיבור וההבעה. הצירוף "סבתא רקובה", ודווקא לאנשים המכירים שדות סמנטיים, הֶקשרים חברתיים-תרבותיים-פוליטיים - בכלל המילה "רקוב" על כל משמעויותיה. בטח שסבתא שלי לא רקובה, שלך כן? [וזה בלי העלבות אישיות - רק לצורך הדיון]

קא זו או

New member
וזה קשור ל-וסת?

וה-וסת מסמנת את שפת הסבתא הרקובה? אני יודע ששימוש במילה הזו פעמים רבות מצביע על מחלת הסרטן. או אולי את מתכוונת למשהו אחר?

giba70

New member
אוי, ציפורה, לאן נתקענו?

ימים קשים, אויוי או תאמרי במלעיל (מה?) ימים קשים, אויוי כמו לשתות את כל הימים בקשית (קשית?), אויויוי! באיזה תחבושות נחבש הלילה? -יונה וולך-

גרי רשף

New member
דרושה מילה ל"חרא"

מילה יותר ידידותית לסביבה, משהו עם ריח של פאקו-רבאנו מהדיוטי פרי, שיהיה כיף להיכנס אחרי לשירותים וללכת בעקבותי בעיניים עצומות ובנחיריים פתוחים

למעלה