דרושה עזרה בבניית תפריט

דרושה עזרה בבניית תפריט

ביום שישי באה המשפוחה.
בעלי לא בבית, כך שאין לי הרבה זמן לעמוד במטבח ובכל זאת עלי להעמיד ארוחה :)
הצעות למתכונים פשוטים, קלים וזריזים יתקבלו בברכה.
בינתים בתוכנית:
תפו"א בתנור
אורז
סלט 3 שעועיות
סלט ירקות
תירסים

מה עוד? נהיה בערך 15 איש

ירקות בתנור

סלק אפוי בקליפתו ואחר כך פרוס דק עם מעט בלסמי ומלח גס מעל

פרוסות זוקיני שקלפת במקלף עליהן מיצלימון סחוטרי מעט שמן זית זסט לימון מלח גס פלפל שחור גרוס ועלים כלשהם קצוצים דק, אני מעדיפה קורנית אבל לא חייבים

סלט חסה עם הפתעות- פרוסות תפוח דקות, פרוסות נקטרינה, טבעות דקיקות של בצל סגול ורוטב חמוץ מתוק או חרדלי
חומוס, טחינה, חצילים... חצילים ניתן לקלות בתנור ואחר כך המעבד מזון עם טחינה מיצלימון שום פטרוזיליה מעט נענע- לא חובה אבל מוסיף מעט סילן

סלט פסטה עם ירקות קלויים או מוקפצים במחבת עם רוטב מרוטב סויה+שמן שומשום+ סילן או רוטב משמן זית, שום, הרבה הרבה עלים ירוקים הכל בבלנדר עם מיצלימון ומעט סוכר- שוס שתמיד מצליח ואפשר לטחון מה שרוצים כולל בצל ירוק, אפשר להכניס קוביות טופו שקפצו המחבת עם תבלינים.

מרק יוגורט טבעוני מיוגורט סויה הלבן, מלפפונים מגוררים, שמיר קצוץ, נענע קצוצה מיצלימון, מלח לטעם, סוכר לאיזון, חופן שקדים מולבנים וחופן צימוקים בהירים. מגישים עם קוביות קרח

ladybug6

New member
כמה רעיונות

פסטה בולונז (עם טחון מהצומח)
מלא מלא פטריות שמפיניון שלמות צלויות בתנור במרינדה של שמן זית, סילאן, טימין, מלח פלפל, שום, אפשר קצת יין לבן אם יש
תבשיל זיתים ברוטב אדום
שווארמה טופו/סייטן עם מלא בצל ושיני שום שלמות
פרחי ברוקולי ושעועית ירוקה מאודים קלות ואז מוקפצים במחבת עם שמן זית ושום
לביבות כרובית אפויות
סלט תפו"א במיונז טבעוני

אז בסוף היה מגוון לא רע של מאכלים

תפו"א בתנור
תירסים
אדממה
פסטה עם ירוקים (ברוקולי, אפונה ושעועית ירוקה, עם בצל, מלח פלפל ואגוז מוסקט)
סלט שעועיות
סלט ירקות
בטטה בתנור עם גבינת עיזים
אורז עם שקדים וצימוקים
סלט סלק לגדולים ואחד לקטנים
קארי ירקות הודי
והמשפחה הביאו 2 פשטידות ופתיתים.
&nbsp
היה ממש מוצלח- במיוחד לאור העובדה שאני הצמחונית היחידה במשפחה :), ולמרות זאת כולם נהנו ושבעו

למעלה