דרושה עזרה דחופה!

yaronraz

New member
דרושה עזרה דחופה!

שלום לכולם. אשתי אזרחית אמריקאית שנולדה, חיה ועבדה בישראל כל השנים. אנחנו והילדים מתכוונים לעבור לארה"ב בחודש יולי ולשם כך שכרנו דירה בארה"ב והשלמנו את כל ההליכים מול השגרירות לצורך קבלת הגרין קארד (כולל ראיון סופי). הדבר היחידי שמעכב אותנו מלקבל את הויזות כרגע הוא דרישה של השגרירות בת"א שאשתי תמציא להם דוחות על החזרי מס (TAX RETURNS) של השנים 1999-2001. אין לנו מושג ירוק איך ולמי צריך לפנות כדי להסדיר את העניין הזה במהירות האפשרית. אנחנו די לחוצים מכיוון שאנחנו אמורים לטוס בעוד קצת יותר מחודש. אם מישהו נתקל במקרה כזה ויש לו עצה, רעיון, המלצה נשמח מאוד! (לאשתי עדיין אין SSN). דנה וירון.

אני לא ממש מבינה את שאלתך

ככל הידוע לי, אזרחים אמריקאים צריכים להגיש דוחות מס ל-IRS כל שנה, אבל אני לא בטוחה מהו החוק לגבי כאלה שאין להם SSN ולמעולם לא עבדו בארה"ב. לא נשמע לי הגיוני שיידרשו דוחות מס מאזרחית שמעולם לא הגישה אותם? עצתי היא לשאול בשגרירות האם אזרחים חייבים בהגשת דוחות מס אפילו כאשר הם לא מימשו את אזרחותם מעולם, ומה עושים במידה ולא עשתה זאת. לא כ"כ הבנתי את שאלתך "למי לפנות" - האם התכוונת למי לפנות כדי "להשיג" את דוחות המס? אם לכך התכוונת אין למי לפנות, כיוון שמדובר בדוחות מס שאשתל כנראה היתה צריכה להגיש ל-IRS בכל שנה, ובמידה ואכן עשתה זאת אמורים להיות לה העתקים.

shaidror

New member
נתקלתי באותה בעיה...

שלום, בדיוק אתמול הייתי בשגרירות וביקשו ממני אותו הדבר. אני אזרח אמריקאי והגשתי בקשה ל-GREEN CARD לאשתי ולבתי. החוק האמריקאי אומר שכל אזרח אמריקאי צריך להגיש TAX RETURNS, גם אם הוא לא עבד אף פעם בארה"ב. כרגע אני מחפש רו"ח בארץ שיוכל לעזור לי להגיש את הטפסים ואם לא אמצא, אצור קשר עם חברה בארה"ב שמגישה החזרים לאמריקאים בחו"ל. -שי

אני מציעה

לעיין בטפסים באתר של ה- IRS - ניתן ואפילו מומלץ להגיש את הטפסים לבד, זה לא מאוד מסובך.

למעלה