דרושה עזרה! עוגת שמרים

elin86

New member
מה עושים עם גריסי פנינה..

פחות בא לי על מרק וחמין זה הרבה זמן בישול..
 

ladybug6

New member
אפשר להתייחס אליהם כמו לפסטה או פתיתים

לבשל ואז לערבב או להקפיץ עם דברים נוספים - למשל גריסים עם אפונה, פרחי ברוקולי צרובים בתנור/מאודים, בצל ירוק, עשבי תיבול, שום, שמן זית ותבלינים..
הכל יוצא קצת יותר עיסתי עם הגריסים מאשר עם פסטה/פתיתים, אבל זה עדיין טעים.
או מעין ריזוטו גריסים על בסיס ציר ירקות, אפשר לקחת את זה לכיוון של פטריות, ירוקים למניהם, בטטה..
 

גםאני5

New member
לא בהכרח

אפשר לבשל אותם עד מרקם "נגיס" יותר ופחות דייסתי ואז הם אכן חמודים כמו פתיתים או צורות פסטה קטנות (משווה אותם לפסטה מקמח מלא שהיא קצת יותר "צ'אנקית" במרקמה)
 

ladybug6

New member
זהו, ה"צ'אנקי" הזה בגריסים יוצר

לפחות אצלי, תחושה שזה לא מוכן..
(אני מאלה שמבשלים את הפסטה עד הסוף, לא אל-דנטה..)
אבל זה עניין של טעם.
 

גםאני5

New member
בהחלט מובן.

 

גםאני5

New member
ממשיכה באותו קוו של הליידי

לבשל, לסנן ולצנן ולהכין כמו סלט פסטה: זיתים קצוצים, עגבניות מיובשות או טריות, פלפלים , בצל (אדום , למשל לסלט שמייח וצבעוני)
או ירקות והרבה פטרוזיליה קצוצה (הייתי אולי מוציאה את הגרעינים והמיץ מהעגבניות מהמלפפונים, כמו שהליידי אמרה, גריסים יהפכו ל'דיסה' יותר מגרגרים אחרים כמו אורז או בורגול)
 

ladybug6

New member
אוי.. בעקרון יש מצב להציל אותו עם שמרים

יבשים בנוסף,
מה שהייתי עושה (וזה לגמרי ניחוש, לא ניסיתי בעבר) הייתי מחממת מעט מים עם קצת סוכר לטמפ' חמימה ולא יותר מזה, מוסיפה את השמרים היבשים פנימה ונותנת לזה כמה דקות שהשמרים יתחילו לעבוד. את זה לשה לתוך הבצק לישה ארוכה וטובה ונותנת לו לתפוח מהתחלה.
אני נוטה להאמין שזה יעבוד.. מצד שני, אפשר פשוט להתחיל מהתחלה. כך או כך תצטרכי להתפיח מאפס
 

elin86

New member
אפשר אולי לעשות מזה פוקצ'ה

או לאפות משהו אחר מהבצק הזה?
 

ladybug6

New member
זה לא בצק של פוקאצ'ה

מקווה שהלכת עם העצות שלי ושל rspa, ותעדכני אם הצלחת להציל את הבצק...
 

RSPA

New member
אפשר לנסות לסדר את זה

אם השתמשת בשמרים טריים אז זה מעט מידי שתי כפיות. זה בערך חצי ממה שצריך.
לשם סידור הענין את צריכה לקחת עוד 2 כפיות שמרים יבשים (בכוונה יותר ממה שנדרש במקור במתכון משום שעבודת השמרים כעת תהיה קשה יותר) לערבב אותם עם 4-5 כפות קמח, לפזר אותם עם הקמח בצורה אחידה על פני הבצק לאחר שתשטחי אותו על משטח - ואז להתחיל ללוש בידיים מחדש ל-10 דקות לפחות. אחרי זה לתת לזה לנוח ולתפוח וההמשך כמו במתכון המקורי.

בהצלחה.
 

elin86

New member
בבוקר חיכתה לי הפתענה וזה תפח

המשכתי במתכון.. נראה מה יצא..
 

elin86

New member
מתכון מעולה!

יצא מאוד טעים.. להבא אשים קצת פחות חלב בבלילת השוקולד כי יוצא ממש סמיך כך שחצי הייתי צריכה להוציא ואז היה קצת חוסר בשוקולד לדעתי. בעלי אמר שזה טעים ככה
הסוכר שמורחים למעלה גם הוא יצא לי הרבה מדי.. הוא מקשה את העוגה? כי אם כן אפשר גם בלעדיו
 

ladybug6

New member
אפשר

אם את לא רוצה שהחלק העליון יהיה פריך אפשר למרוח את סירופ הסוכר רק מיד אחרי האפייה, ולא לפני
 
למעלה