דרושה עיצה: דחייה בהגשת השלב הסופי של PR

TrigATUSA

New member
דרושה עיצה: דחייה בהגשת השלב הסופי של PR

שעה טובה קיבלתי בקשה לבדיקות רפואיות (ותעודות יושר) ואני צריך עיצה לגבי סיום ההגשה (או יותר נכון דחיית סיום ההגשה) לגבי קבלת PR: אז הסיפור שלי הוא כזה: הכנתי את הבקשה לפני 3 שנים, והגשתי לפני כמעט שנתיים וחצי, בזמן שהתור לטיפול בבקשות היה הרבה יותר קצר בינתיים, לא רציתי סתם לשבת ולחכות, ומסיבה זו וסיבות אחרות עברתי לאירופה, שם אני חי כבר מעל שנתיים הקנדים לקחו את הזמן שלהם, ורק בימים אלה התהליך שלי התחיל להתקדם כרגע, העיתוי הוא לא טוב בשבילי לעבור לקנדה - אני עובד בעבודה חדשה, די משוקע כאן, ולא מתאים לי לזרוק הכל מייד וליסוע לקנדה יש לי כמה שאלות לגבי האפשרויות העומדות בפני: אני מנסה להבין מה הזמן המקסימלי שאני יכול לעכב את התהליך - בעוד שנה-שנתיים זה יכולה להיות הזדמנות טובה בשבילי לעבור כמה זמן אני יכול לחכות לפני שאני עושה את הבדיקות הרפואיות? האם התוקף של הבקשה שלי יפוג תוקף באיזשהוא שלב? אחרי שעשיתי את הבדיקות הרפואיות כמה זמן יעבור לפני שאני אזומן לקבל את החותמת בדרכון? מרגע שקיבלתי את החותמת בדרכון, כמה זמן יש לי לפני שאני חייב לעשות את ה LANDING בקנדה? לאחר שעשיתי את ה LANDING אני מבין שאני חייב לשהות בקנדה לפחות 3 שנים מתוך החמש שנים הראשונות? האם זה נכון? האם זה אומר שאני יכול לעשות LANDING ולחזור בינתיים לאירופה? מה אתם חושבים תהיה הדרך הכי טובה ל"הרוויח" שנה-שנתיים? ושאלה אחרונה - האם תהיה לי אפשרות לעשות את הבדיקות הרפואיות באירופה במקום בישראל? זי טרטור רציני לסוע לישראל רק כדי לפגוש איזה רופא די חמוץ מצטער על המיליון שאלות, כל מידע רלבנטי יתקבל בברכה

amirshuval

New member
תעשה לנדינג

ואחר כך אתה יכול לחיות איפה שאתה רוצה 3 שנים בלי לאבד את מעמד הPR הקנדי.

אתה יכול לדחות את הקץ בחודשיים ועוד 8 חודשים.

כדי שלא יבטלו לך את התיק, אתה צריך ללכת לרופא תוך חודשיים מיום שקיבלת את המכתב. אחר כך אתה צריך תוך עד שנה לעשות לנדינג ממליץ לחכות לא יותר מ 8 חודשים כדי להשאיר "רזרבה" למקרים בלת"מ. אחרי שעשית לנדינג אתה חייב להתגורר בקנדה שנתיים מתוך 5. כך שאפשר לדחות את ההתיישבות בקנדה בעוד כשנתיים וחצי כי אני ממליץ להשאיר 6 חודשים רזרבה למקרה לא עלינו של מחלת קרוב משפחה בישראל או סיבה אחרת שתאלץ אותך להיות מחוץ לקנדה, ותמנע ממך להשלים את חובת השהייה של שנתיים. ניתן לבצע את הבדיקה באירופה, ראה בקישור רשימת הרופאים המורשים ומצא לך אחד באיזור קרוב למקום מוריך. עליך להדגיש לרופא שהתיק מתנהל בישראל, והוא צריך להישלח למרכז הבדיקות של איזור הים התיכון בפאריז.

TrigATUSA

New member
תודה על המידע, עוד שאלה

את תעודה היושר מארה"ב כבר הכנתי אבל מה לגבי תעודה יושר מישראל - האם זה דבר שאני יכול לעשות מרחוק, בלי לבוא לשם באופן אישי? האם אפשר לבקש אותה בטלפון? בן משפחה עם ייפוי כוח?

amirshuval

New member
הנציגות הדיפלומטית הישראלית

הקרובה אליך תוכל לטפל בכך.צריך רק את פרטי השגרירות הקנדית שמטפלת בבקשת ההגירה ומספר התיק.הבקשה ותעודת היושר יעשו את המסלול נציגות ישראלית בחו"ל-משרד החוץ-משטרת ישראל-השגרירות הקנדית בתל אביב(?)/משרד החוץ-נציגות ישראלית בחו"ל-נציגות קנדית בחו"ל.

3 אפשרויות לעשות תעודת יושר

להוריד את טופס הבקשה מהאינטרנט, לחתום עליו בקונסוליה ישראלית קרובה. להוריד את טופס הבקשה מהאינטרנט, לחתום עליו בנוכחות נוטריון ציבורי במדינת שהותך ולשלוח את הטופס המאושר לקונסוליה הישראלית. להוריד את טופס הבקשה מהאינטרנט, לשלוח לקרוב משפחה בישראל עם יפוי כח ותעודת הזהות הכחולה שלך , והקרוב יתייצב בתחנת משטרה ויגיש את הבקשה בשמך. בנפרד כל אחד מכם ממלא מסמך וורד לכבוד: משטרת ישראל יפוי כח אני החתום מטה שם_____________ מ' ת"ז_______________________________ מיפה בזאת את כוחו של מר _________________ מס ת"ז__________________ להגיש עבורי בקשה להוצאת אישור היעדר מרשם פלילי המיועד למחלקת ההגירה בקונסוליה הקנדית בתל אביב. תאריך ___________________ שם החותם_____________חתימה____________ בכל המקרים יש למלא בטופס במקום המיועד לכך את הכתובת שגרירות קנדה בישראל רח' נירים 3 תל אביב, עבור תיק הגירה מספר XXXXXXX

למעלה