דרושה עצה

hilli3

New member
דרושה עצה

שלום,
אני בת 27 נשואה כשנתיים לבעל מקסים,
כמה חודשים אחרי החתונה בעלי דיי איבד עניין בדת, הוא עדיין מתפלל כל בוקר אבל הוריד את הכיפה, הוא לא שומר שבת לחלוטין, לבי,כ אנחנו הולכים ביחד בערב אבל בבוקר אני הולכת לבד. כלומר הוא סוג של מסורתי.
עם כל הקושי שבדבר אנחנו מעוניינים להתמודד ואנחנו בדרך לייעוץ זוגי.

הסיבה שאני כותבת עכשיו-
יש לו אהבה מאוד מאוד גדולה לטיולים. והוא מבקש ממני דברים שמתנגשים עם הדת מבחינתי: למשל אני לא רוצה להיות ביו"כ בעיצומו של טיול בחו"ל והוא לא מבין מה הבעיה שלי שנהיה באיזה כפר ביו"כ בצום. ניסיתי להסביר שאני רוצה ללכת לבי"כ ושקשה לי לצום. זה לא עוזר, הוא ממשיך ללחוץ לכיוון הזה.
עוד דבר- הוא רוצה שנטייל בשבת, אמנם שלא נגיע למסלול עם רכב אבל מבחינתו כל השבת אפשר לטייל, ובשבילי זה ממש לא "אווירת שבת".

כשאני אומרת לו שלא מתאים לי ומבקשת שיפסיק ללחוץ לכיוון הוא מאוד נעלב, ונכנס למצברוח כזה של תהיה על המשך החיים שלו ואיך הם ייראו. לי מאוד קשה עם זה.

אם יש למישהו עצות איך להתמודד בנקודה הספציפית הזו, אני אשמח לתובנות.....

hilli3,עןנה אך לא מיקצועי

אהבה היא דו צדדית,ויש לציין שהתחתנתם על מנת לשמור אורח חיים דתי,ולדעתי עם כל הקושי אפשר להסתדר עם בעל שלא שומר דת אך,צריך גם לכבד ולהעריך את בחירתך,ובמיוחד שהתחתנתם דתיים.
להסביר לו שאין לא מה להיפגע,וכן את יכולה לטייל ולהנות איתו,רק בדרך היהודית.אם הוא רוצה לחלל שבת זה עיניין שלו עם הקב'ה,אך שלא יכפה עלייך.ואם הוא לא מבין אז הוא לא אוהב

yoelnd

New member
סטטוסקוו

היי
ממש כרגע על קצה המזלג......
יש לחשוב על העירכות שונה כמו זוג חילוני-דתי. לבנות "הסכם" שמכבד את שני הצדדים ומקובל עד כמה את מוכנה לקראתו והפוך.
מעבר לכך, לא ציינת אם יש ילדים ואז יש צורך בחשיבה נוספת לגבי איזה חינוך? איפה? וכמה? ממ"ד או רגיל?

נסי לקבל דיעות מזוגות מעורבים (כמוני) ואין ספק שאהבה היא מעל לכל!!!

בלי בכי ובלי להתנצל את תהיה חזקה ותעברי את את השינוי והוא אחרייך.

בהצלחה,

יואל לא כ'כ מסכים

כניראה לא הבנתי טוב,אהבה מעל הכל,לא על חשבון חובות יהודיות

דה קומבינה דבריך נכונים אבל

כשמדובר להתחתן כך
אבל כשנוצר מצב כזה לאחר החתונה לא תמיד מפרקים נישואים
ולמצבים אלו מתאים לפנות לרבנים/יועצים שעוסקים עם בעלי תשובה
כי שם לא אחת אחד/ת מבני הזוג חוזר בתשובה כשבן/בת זוגו/תו נשארים חילוניים
ותתפלא על הגשרים שמצליחים להקים גם במצבים בלתי אפשריים
ואפשר לפנות (לצורך הדוגמה) לרב נחום דיאמנט רב בישיבת (לחוזרים בתשובה) נתיבות עולם מרצה לחינוך ילדים ויועץ נישואים

למעלה