דרושה עצה

תירו1

New member
דרושה עצה

שלום, אני משתתפת חדשה בפורום. אבי חולה אלצהיימר ומצבו החמיר בעת האחרונה. יש לו התקפי זעם, מחשבות רדיפה והוא הפך אלים. הרופא רשם לו ריספרדל שאמור להשקיט אותו מעט. אמי מתקשה להתמודד עם המצב. כרגע היא הולכת איתו לכל מקום אבל להערכתי היא על סף קריסה. מה ידוע לכם או לכן על מסגרות אשפוז מתאימות. ובקיצור המצב חמור מאד, מה עושים?

פנטזי1

New member
מסגרות אשפוז לחולי אלצהיימר

תירו שלום אני יכולה לעזור קצת מנסיוני.לפני כחודש וחצי הכנסתי את אבי למוסד ,כמובן שהצעד הזה היה מלווה בהתלבטויות רבות ויסורי מצפון איומים אך היום לאחר תקופה שהוא שם אני רואה שעשינו את הצעד הנכון.כמובן שכל זה תלוי במצב של החולה ושל המשפחה.כל אחד יודע ומרגיש מתי הזמן הנכון עבורו לעשות את הצעד הזה. לגבי מקומות מתאימים ,מכיוון שאסור לפרסם שמות בפורום את יכולה לפנות אלי במסר.אבל עיצה שאני כן יכולה לתת לך היא לעשות רשימה של כל המקומות שיש בהם מחלקה לתשושי נפש באזור שמתאים לכם ופשוט ללכת לבקר בכולם ולהתרשם מהמקום ,מהצוות המטפל,מהיחס לחולים ,מהתנאים וכו' וכו' ורק אז תחליטי מה המקום המועדף בעיניך.כמובן שיש מקומות פרטיים ויש מקומות ששיכים לעמותות שונות,וגם כמובן מה היכולת הכספית של המשפחה, כי המדינה עוזרת רק למי שאין לו יכולת לשלם,ואז צריך להגיש בקשה ל"קוד" למשרד הבריאות ,דבר שלוקח כמה חודשים עד לאישור.לכן כדאי להתחיל בכל ההליכים כבר ולא לחכות למצב חירום. מקוה שעזרתי במקצת.

פנטזי1

New member
תוספת קטנה

כדאי לך לדפדף אחורה בדפי הפורום תוכלי ללמוד המון מנסיונם של הכותבים ,

שריוש2

New member
שלום תירו1!

גם סבתי מאוד אלימה. אבל יש לנו פיליפינית ותודה לאל המצב בסדר. לא ידוע לי על מסגרות אשפוז מתאימות, אבל מה עם פיליפיני/ת (עובד/ת זרה)? חשבתם על הרעיון הזה? אתם יכולים למצוא מישהטו מאוד טוב ויעיל, שיטפל באביך, ואף יוריד מאמך את העול ואת הלחץ.

שלום תירו

אני מבינה שהמצב קשה עבור אמך. האם היא יכולה גם להכנס לפורום ולהביע כאן את דעותיה? זה יכול לעזור גם לה. האם אביך עדיין עצמאי? בכל מקרה , אם יש אלימות , חייבים למצוא פתרון מהיר , ע"י עובד זר או אשפוז מתאים. אני חושבת שאת צריכה לדבר עם אמך על הנושא ולהשיג את שיתוף הפעולה שלה למהלכים הדרושים וביחד תמצאו את הדרך הנכונה גם עבורה. שולחת לכם המון כח , בתקווה שתמצאו את הפתרון המתאים לכולם , טובה

ronnyw

New member
מסגרות אשפוז מתאימות

שלום תירו, גם אנחנו התלבטנו האם לשלוח את אימי למסגרת כלשהיא או לא. מסיבות שונות החלטנו להשאיר את אימא בבית, ולקחת מטפלת סיעודית שניה (לי יש גם אבא וגם אימא סיעודיים, וכרגע יש לנו שתי מטפלות). אבל חשוב לי לספר לך, שבתקופת ההתלבטות התודעתי למנגנון סיוע (שם וטלפון יינתנו, אם תרצי, במסר אישי. יש אחרים כאלה בארץ, בגיאוגרפיות השונות). זו מעין סוכנות תיווך, שהמתווכים הם עובדים סוציאליים. נפגשתי עם עובדת סוציאלית כזו, תארתי לה מה המצב בבית, מה התופעות, מה אני מחפשת (מה התקציב...) וכו'. היא מכירה את כל המוסדות באזור הרלוונטי, יודעת מה יש ומה אין בכל מוסד (סיעודי או תשושי נפש, סוג פעילות, אישורי משרד הבריאות וכו') והפנתה אותי לשלושה כאלה שנראו לה מתאימים. מתוכם שניים היו בדיוק מה שחיפשתי. אגב, במידה ו"יש שידוך" הם מקבלים את התשלום מהמוסד, ולכם השרות לא עולה. אמנם זה נשמע שרות תמורת כסף, אבל כך גם כל מתווך רגיל או רופא פרטי או כל-דבר-אחר. להפך - זה מגביר את האינסנטיב שלהם לבצע התאמה נכונה... אני מצאתי את עזרתם חיונית וחיובית. אגב, סידור מוסדי אינו סותר טיפול מיידי בנושא האלימות, שמתבקש בלי קשר למה שתחליטו. בהצלחה !!

zs1957

New member
להכניס הביתה עובד זר לאבא

שלום תירו, אם הריספרדל לא עוזר ישנן תרופות אחרות להרגעה. יש להתיעץ עם הרופא המטפל. עבד זר יעזור לאמא שלך להתמודד עם המצב ויקל עליה מאד. מסגרת מוסדית יקרה מאד ,מדובר במחירים של 13,000 ש,ח לחודש. הטוב ביותר לקבל חוק סיעוד ולהביא הביתה עובד זר. בהצלחה במשימה. זהבה שחם

להכניס הביתה עובד זר לאבא.

לי יש עובד זר בבית, התלבטתי בהתחלה מאד, אני מברכת על הצעד שעשיתי, החולה מקבל טיפול אחד על אחד, מסור, נאמן, אני ממליצה, יש פתאום עם מי להתחלק באחריות, ולנגד עיניך אתה רואה איך מטפלים, מה עושים, ובנוסף הבית נקי, הוא מנקה, מבשל, מכבד את החולה, מטפל בו בנאמנות, מומלץ.

למעלה