דרושה קסטה אחורית

moosh15

New member
דרושה קסטה אחורית

אני צריך להחליף את הקסטה האחורית שלי הקיימת מסוג 12-27 שימנו, 105. לפני שאני מזמין מאיביי אשמח לשמוע אם מי מכם מחזיק קסטה מיותרת ומעוניין למכור.
לגבי ההחלפה, אשמח למענה מאנשים טכניים שמבינים:
1. האם ההחלפה פשוטה או שרצוי לגשת לחנות אופניים? למעט החלפת פנצ'רים/צמיגי וכד' די הדיוט בכל היתר אבל עם חוש טכני ממוצע+.
2. האם אני יכול לרכוש קסטה 11-28 והיא עדיין תתאים לי לאופניים (טרק מדון 4.5 2010), מעבירים 105.

תודה
משה

ItsikH

Member
החלפת קסטה דורשת ציוד מתאים
לגבי התאמת הקסטה - יש שני מדדים:
רוחב הקסטה - מספר גלגלי השיניים חייב להתאים, הסטנדרט הנפוץ מזה שנים הוא 10.
גודל הגלגל"ש הגדול ואורך המעביר גם צריכים להתאים.

אישית אני רוכב על 105 עם קסטה 11-28, כך שלכאורה התשובה היא כן - עדיין הייתי ממליץ לבצע את ההחלפה אצל מכונאי ולוודא את הנתונים

hornt

New member
אין שום בעייה אתה יכול גם להרכיב 12-30

עם אותו מעביר, הכלים הדרושים : מפתח קסטה שימנו,מפתח שורט לקסטה[שרשרת עם ידית אחיזה] רצוי בוקסה 1 צול וידית ראט'צ. ולא לנסות עם מפתח שוודי .
נוסף לכך יש לך סרטונים ביוטיוב.

moosh15

New member
תודות על התגובות ושאלה נוספת...

כמו שאמרתי, הקסטה האחורית שלי 12-27 והקדמית 34-50. בעליות צובה אני די מתענה (פעם, לא כ"כ מזמן היה יותר קל, פשוט הגיל כנראה וחוסר העקביות..). בכל אופן, לחובב עליות, האם פלטה קדמית של 11-28 תשפר מאוד את יכולת העלייה (פחות עינוי יותר קאדנס) או שצריך לעשות משהו גם עם הפלטה הקדמית?
תודה

ariasdo

New member
עם יחס 1.25 גורם לך עינוי בצובה אתה צריך שינוי קונספציה ...

השינוי המיוחל ל 28 יחס 1.21 זה קטנה . צובה בקטע הרלוונטי זה סה"כ 2 ק"מ עם % 10 ממוצע אם שפועים משתנים .

עתה עדין צעיר בשיא או שתתאמן יותר , תתיעץ עם מאמן , או שתעבור ליחס יותר נמוך משמעותי שווה ערך לטריפל עם 28 יחס 1.07 .
ע"י שינוי משמעותי לקסטה גדולה יותר יש סרם אפקס 11-32 סופר קסטה לכביש - זה דורש להחליף גם מעביר אחורי ארוך מתאים .

לגבי החלפת קסטה מהשאלה הראשונה
עדיף שהעבודה תתבצע ע"י מכנופן משני סיבות ...
החלפת קסטה זה לא פעולה שגרתית ובמיוחד שיש שינוי בגודל 12-27 ל 11-28
צריף לעשות כיוון הילוכים תואם . סה"כ זה מחיר מקסימום תחויב בשעת עבודה במקום מקובל ואמין כולל אחריות

הסיבה הנוספת צריך לתת פרנסה - אחרת העסקים בארץ יסגרו .

יש לי הרבה ידע בנושא - כרגע לפני הפסח אני עמוס זמני מוגבל - המשפחה שומרת פסח ותפקדי בכוח ניקיון צבע והכשרת הבית לפסח כדת וכדין .

אריה סדובניק

hornt

New member
לפי דעתי אם קשה לך לעלות את צובה

עם יחס הילוכים כמו שיש לך יש לך שתי אפשרויות :או לעבור לטריפל או פשוט לא לעלות את צובה, תתחיל עם העלייה של צור הדסה או נס הרים, תכנס לכושר ואז לא תצטרך להחליף קסטה.

ariasdo

New member
זכור לי בעשור הקודם היית שם - אבל לא ברור לי אם ...

הטיפוס שלך באנגילרו היה רצוף ללא עצירות גם ב 6 ק"מ האחרונים שהם הרלוונטים לקושי .
ובמיוחד הק"מ השלשי מהסוף ששם הממוצע כ 17% .

לצורך זה דורש יחס העברה נמוך מתחת ליחס 1.1 לרוב המטפסים .

בעידן לפני הקומפקט השתמשו המקצוענים בטריפל 30/27
בתקופת הקומפקט נעשה שימוש ב 34-32 אפילו קונטודור , ניבלי והמטפסים הטובים 36-32
יש גם רוכבים שעשו שימוש בדאבל עם קסטה 36 , הכל כדי להוריד את יחס העברה לאזור 1.1

הערה - לגבי יחס העברה שהמקצוענים משתמשים – לדעתי אין להם בעיה לטפס זאת ביחסי העברה גבוהים יותר גם עם דאבל .
אבל המשמעות זה יפגע בקצב המהירות בטיפוס , כך שכל רוכב בוחר לעצמו את היחס האידאלי עבורו בתחרות .

לפני כשנה וחצי חיפשתי בנרות ברשת בתכנות הטרינר עם המצאות המדומה את האנגילו והזנקולין ולא מצאתי
כנראה הם לא מתאמים להדמיה ורטואלית גם עבור הטרינריים החזקים ביותר שיש .

אריה סדובניק

ItsikH

Member
4 פעמים ביקרתי שם, בראשונה הגעתי עם דאבל רגיל
וכשהגעתי לקיר [יש לו שם משלו! la cueña les cabres] הרגשתי בדיוק כך
[URL]https://www.youtube.com/watch?v=8gciFoEbOA8[/URL]
לשאלתך - בכל 4 הפעמים לא צלחתי את הקיר המדובר כולו, למרות שהחלפתי יחסי העברה - כי גם הכושר ירד בהתאמה... אני מאמין שהיום לאור נסיוני בצפון רכשתי מעט נסיון בקירות על חשבון זה, עדיין בספק אם אצליח.

ariasdo

New member
זה לדעתי יותר קשה מאנגילרו - נמצא בארץ חוקי ולפני הרגלים .

הכוונה בקובץ לסימון הגרף האדום שצובה משמש ק : מ ויזואלי (את הגרף הזה פרסמתי בעבר)
2 הגרפים אופסו לאותו ק: מ כך אפשר לראות גם ויזואלי את ההבדלים .

למרות שזה הרבה יותר קצר אבל הסיבה לקושי - תנסה לראות בדמיון 2.7 ק"מ עם 16% ממוצע וכולל קירות 20% - 30% .

גם שהייתי לפני שנה וחצי בשיא היכולת בטיפוס קירות עם אופני סגל - סופר טנקר ביחס הילוכים 39/36 זה היה קשה ונעשה עם עצירה בעין קיניא .

היום אני לא מתקרב לשם אפילו אם יצעו לי ארוחת גורמה בחינם .

אריה סדובניק

היתרון של רוב הקירות שהם קצרים: פחות מקילומטר

אולי שניים. רואים כוכבים לכמה דקות, וזה נגמר. הקירות הממש קשים, שנמשכים יותר מזה הם נדירים.

יש לי עכשיו אחד ליד הבית, בדיוק בדרך חזרה מהעבודה: שני ק״מ שנעים בין ה-14% ל-25%. המזל שלי שאפשר לברוח ממנו בערך חצי ק״מ פנימה, בדיוק לפני שהאחוזים עולים את ה-15%, וזה מה שאני עושה.

ביום ראשון האחרון היו שניסו להכניס 3,000 מטר על שמונים קילומטר, ובין השאר טיפסו לכל האורך, כולל זוג פסיכים על טנדם. כאב לי רק לעודד אותם.

ariasdo

New member
אפשר לקבל מיקום בגוגל מפות לשני ק״מ שנעים בין ה-14% ל-25%...

ItsikH

Member
זה לא בהמיספירה שלנו... לא בצד הזה של הגלובוס

ariasdo

New member
לפחות לשטוף את העיניים - אם זה בכדור הארץ גוגל יוכל לזהות

The Golden State

אני גר עכשיו בצד המזרחי של המפרץ, ממש על הרכס. מארין אומנם ידועה בנופיה, אבל גם כאן יפה, עם גבעות נחמדות, וסיבוב קבוע נעים בין חוות סוסים ובית העלמין היהודי (עם נוף מאממם, ממש משתלם למות כאן).

Marin Ave, Berkeley

אאל״ט, זה הכביש הסלול הכי תלול בקליפורניה, אבל לא היה בטור אוף קליפורניה (השנה הטור כמעט לא מבקר באזור, ורובו בדרום המדינה).
הקטע שממזרח לכיכר הוא המעניין: https://www.google.com/maps/@37.8913981,-122.2681641,16z
ואריה, הנה כמה חבר׳ה שנראה לי תשמח לפגוש: http://www.niftytenfifty.com/

ariasdo

New member
תודה – לא יאומן ר"ח Marin Ave כ 16% ממוצע לאורך 1.4 ק"מ ..

זה ר"ח שיש בו גם מגורים הקושי בטיפוס זה כביש ישר אין סיבובים .

לפי התמונות בגוגל - הכל נראה נקי ומטופח הכביש נראה מצוין ..
מצורף גרף ומיקום במפה לכל המעונינים .

אם זה היה הדרך לעבודה שלי הייתי מאושר .

חג פסח כשר ושמח

אריה סדובניק

הגרף שלך משקר

השיפוע לא כל כך אחיד: מתחיל ב-14%, ואז מטפס ל-20%+, כולל כמה קטעים מטורפים שלא רואים את המשך הרחוב בגלל השיפוע (ב-Strava)

המזל הוא שכל כמה מאות מטרים יש פניה לרחוב צדדי פחות תלול, שאפשר ״לברוח״ אליה.
מצב האספלט סביר בהתחשב ברחוב אמריקאי. מנסיון, האספלט בארץ הרבה יותר נעים לרכיבה (כאן יש יותר חיבורים בולטים, אספלט יבש, ובורות קטנים).

ariasdo

New member
הממוצע זהה - ברזולוציה שהכביש תלול וארוך גוגל יוצר ממוצע ...

במצבים שהוא לא מכיר , (השיפוע משתנה בנקודות שנכנס כביש ברוחב ) .

בסטרבה לערכתי הרוכבים הגברים מתחת לגיל 60 , ולערכתי הם מטפסים על יחס (1.2) שווה ערך ל 34/28 בסל"ד בערך 70 למעט הרוכב הראשון ...

אני מעל גיל 60 ולערכתי עם קצת אימון מתאים על יחס (1.2) 39/32 ) שווה ערך ל 34/28 בסל"ד בערך 55 - החזיק בערך 8.5 ק"מש ממוצע וגם להנות .

למי שיש טריינר מדמה מציאות יכול להכניס את הנתונים וליצור את הגרף ולבדוק בלי לטוס לקליפורניה .
אבל לקחת בחשבון שבטרינר זה יותר קל .

תודה על שיתוף החומר
אם כל הכבוד לקליפורניה , בכפר שלנו בעין קיניא זה כפול באורך ומקבלים גם קפה ...

אריה סדובניק

למעלה