דרושות נשים שילדו בבית למחקר על ליד

דרושות נשים שילדו בבית למחקר על ליד

שלום לכולן שמי נעמה שובל, אני עו"ס במקצועי. במסגרת לימודיי לתוא שני בעבודה סוציאלית אני כותבת עבודת גמר (תיזה) בנושא לידות בית מתוכננות בישראל זהו מחקר ראשון מסוגו בארץ והמטרה היא לקדם את הנושא ולעשות שינוי במצב הקיים של "ציד המכשפות" גם בחקקה וגם בפיתוח שירותים קיימים עליי לראיין נשים שבחרו ללדת באופן מתוכנן בבית (לא כי לא הספיקו להגיע לבי"ח והופס...יצא)- אני אגיע לראיין היכן ומתי שנוח לכן. הראיון ללא תשלום למרואיינות ולוקח בין שעה לשעתיים. הקריטריונים: נשים ישראליות, יהודיות, שילדו בבית לפחות פעם אחת (אפשר גם אחרי לידה בבי"ח או אחרי קיסרי), מינימום לפני חצי שנה ומקסימום לפני שנתיים וחצי (לא משנה המצב המשפחתי/ ההשכלה/ התעסוקה/ הגיל) הטל. שלי לקבלת פרטים: 378822 0544 או 7361627 03 או במייל [email protected] תודה ענקית!! נעמה

אשכר ש

New member
אני מאוד רוצה אבל

יותם יהיה בן חצי שנה רק בעוד חודש, האם זה יהיה רלוונטי אז?

יהיה רלוונטי ועוד איך

היי אשכר מזל טוב קודם כל כיון שרק התחלתי בראיונות (אני צריכה לראיין לפחות 20 נשים- זה בטח לא יהיה בבת אחת...) יהיה רלוונטי ועוד איך, אשמח לקבל את הפרטים שלך שיהיה בהצלחה לכולנו נעמה

tookmy

New member
ככל הידוע לי זה לא המחקר הראשון

בנושא זה בארץ, יש בהחלט מישהי שערכה תיזה בנושא, לא זוכרת את הנושא המדוייק, אבל בהחלט בהקשר של לידות בית.

tamarama

New member
נהדר!

שלחתי לך מייל. אני חוקרת את התחום בשנה וחצי האחרונות. אשמח לסיעור מוחות משותף
תמר

שָׂרָה

New member
האם זה משנה אם ילדו עם מילדת או לא?

לידת הבית האחרונה שלי היתה לפני שנתיים בדיוק.. והבאה מתוכננת בעזרת השם בעוד פחות מחצי שנה

Manty

New member
נראה לי שהבעיה היותר גדולה היא

שלא ילדת בארץ...

המחקר על לידות בית מ ת ו כ נ נ ו ת

תודה לכולן, קיבלתי המון טלפונים ומיילים הבוקר אולי לא הבהרתי את עצמי נכון אני צריכה לראיין רק נשים שילדו בארץ (ונמצאות פה!!) עם מיילדת מוסמכת באופן מתוכנן בלבד מינימום לפני חצי שנה ומקסימום שנתיים וחצי תודה ענקית ועוד מיליון על ההתעניינות והעידוד מקווה שזה יעזור לכולנו (אני עוד לא בהריון אבל מתכננת) נעמה שובל

mise

New member
לידת בית ללא מיילדת לא נחשבת

לידה מתוכננת? כלומר.. האשה ההרה מעולם בעצם לא תכננה ללדת את התינוק, זה פשוט קרה לו?

אשכר ש

New member
מייס

אני לא הבנתי ממה שהיא כתבה שהיא לא מתייחסת לנשים שילדו ללא מיילדת כלידה לא מתוכננת, היא פשוט לא יכולה להעזר בהן למחקר כנראה.

mise

New member
'ססדר.

או שהיא חושבת שבלי מיילדת זה התפקששות ולא יודעת שיש 'זן' של נשים היולדות בתכנון מראש ללא מיילדת.

שָׂרָה

New member
האי רצון לשתף נשים שילדו ללא מיילדת

נובע מאותן הסיבות שלא רוצים לעשות מחקרים על קבוצת ילדים גדולה שלא חוסנו כלל. אולי הם מפחדים שזה יוכיח משהו שבעצם לא צריכים 'אותם'?

I don't think so...

Just as someone who know a little bit about research, I can imagine why it is important to control for certain aspects. If this particular study addresses women who had a planned home birth wih a midwife, they cannot include any other possibilities. That's why she doesn't want any women who had an unplanned home birth. If her study had to include only women between the ages 20-40, she would not be able to accept a 41 year old even though she "almost made it".​

לידה ללא מיילדת זה סיפור מרתקאחר...

בגדול, אין לי ספק שלידה ללא מיילדת היא חוויה מדהימה, ונושא מרתק למחקר, אבל... בגלל שמדובר במחקר ראשון משיקולים אקדמאיים היה חשוב לנו לעשות הפרדה, גם בגלל המיתוס שכולנו מכירות ש "לידות בית זה נורא מסוכן, וחוסר אחריות ושערוריה ומה אנחנו מדינת עולם שלישי" ובלה בלה בלה... היה חשוב לי שמהמחקר שאני עורכת יצא משהו שיוכיח לציבור, ולמחוקקים שזה בטוח, שהנשים שבוחרות בלידה בבית הן אחראיות ושקולות ומבינות עניין ואמהות נהדרות (זה לא אומר כלום על נשים שבוחרות ללדת ללא מיילדת!) אבל אין ספק שהסיכונים שונים, הקונטקסט שונה, ההש לכות והמניעים שונים, אולי במחקר הבא... נעמה

mamadan

New member
מה עם לידה חוץ אישפוזית לא בבית?

ילדתי לפני 9 חודשים בצימרים של אילנה שמש- זה נחשב? הלידה הקרובה, בעזרת השם, תתרחש בבית.

mise

New member
אוי ואיי.. זה נשמע רע, יקירתי.

"לידה חוץ אישפוזית". זה בסך הכל צימר, אף אחד לא אישפז אותך שם :) נכון שפירוש המילה "אשפוז" היא גם לארח ולאכסן, אבל בגלל שהמילה בשימוש בית חולימי בד"כ, (לי) היא נשמעת רע ככל שמדובר בלידת בית.

למעלה