דרושים אנשים - איוש האוהל למען גלעד במעבר ארז

סביבה1

New member
דרושים אנשים - איוש האוהל למען גלעד במעבר ארז

אוהל למען גלעד הוקם בשם המטה במעבר ארז בגבול רצועת עזה, המעבר היחיד בו יוצאים ונכנסים מעזה תושבים, ארגונים בין-לאומיים ודיפלומטיים. מדובר בנקודת חזית נוספת חשובה ביותר במאבק למען גלעד. זקוקים למתנדבים (בעיקר בעלי מכוניות ותושבי האזור) להגיע ולעזור לאייש את האוהל שעות הפעילות העיקריות הן כול יום בין 8:00 ל13:00 (וגם אח"כ), ביום ראשון עוברים במקום כ200-300 נציגים מעולם (דיפלומטיים, ארגונים בנ"ל, מתנדבים מחו"ל) דוברי שפות שונות -במיוד בימי ראשון לפרטים נוספים -בכתבה באתר צבא החברים www.gilad.org אנשי קשר: אורי אופיר - 052.4840619 אגף המשימות תק"מ 03.6925398 יואל מרשק 0522465474

קמנצינד

New member
אולי תבטלו את האוהל הזה ?

ואת כל שאר הפעילויות, למעט הפעילויות מול רוה"מ ? או שמחכים לאחרי שיואל מרשק יבחר לתפקידו בתנועת הקיבוצים ?

מעסה11

New member
רעיון כיכר רבין רוקם עור וגידים

עכשיו חזרתי מהחופשה.. היה סבבה (תודה על ההתענינות) בינתים שוחחתי עם כמה מנהיגות שהיו בזמנו בכיכר רבין, נפגש בקרוב,ונחליט על המשך צעדנו בכיוון זה, בינתיים צץ עוד רעיון,נרכז נציגים מהמגזרים הסובלים בישראל, כמו חד הוריות, נכים,חולים במחלות קשות, מובטלים, משתכרי שכר מינימום, ... בכיכר רבין תחת הכותרת, לא מפקירים אזרחים, לא מפקירים חיילים, שחררו את גלעד מיד. כמו כן נרכז נכי צהל תחת הכותרת, לא מפקירים פצועים, לא מפקירים שבויים , שחררו את גלעד מיד , המעונינים להצטרף למחאה בכיכר רבין יפנו אליי, המעונינים לשלוח מיל לראש הממשלה ברוח הנאמר, יעשו זאת דרך הכתובת המופיעה מטה בהודעה זו תודה

האמת, לא ברור לי הרעיון של ערבוב כל הנושאים

השונים יחד. מה הם קשורים זה לזה? הפתרון לשחרורו של גלעד שליט לא זהה ואפילו לא דומה לפתרון בעית האבטלה למשל...

מעסה11

New member
אני מסביר חמודה... :)

לסוגיית גלעד שליט, ולתחלואים אחרים בחברה,יש מכנה משותף מאד חזק,והוא: סחבת,אנטיפאטיות ,חוסר אנושיות,רוע, התאכזרות, של ראש הממשלה,חברי כנסת,שרי הממשלה,ופקידי הרשויות השילטוניות השונות ,לכן ניתן לאחד את המאבק,למאבק אחד חזק ומשפיע....... זה מה זה פשוט:)

../images/Emo45.gif

גם אני חושבת שלא כדאי לערבב בין הנושאים. כותרת המאבק למען גלעד שליט צריכה להיות גלעד שליט. נכי צה"ל ושבויי מלחמה, מתאימים לרוח המאבק והנושא, אבל המאבק כנגד העוני, האבטלה ומשפחות חד הוריות צריך להתקיים במסגרת המתאימה לנושאים אלו. אם המאבק למען שחרור גלעד יתחיל להיות מזוהה עם נושאים אלו נאבד את הפואנטה,ניצור בליל שלם של מאבקים ונסיח את המאבק מגלעד לעניינים שעלולים ליצור אי סדר,לגרור דעת קהל שאנחנו לא היינו אולי לגרור. אם אנחנו שמים את הכותרת:"אפתיה" אני אוכל להוסיף עוד שורה שלמה של מצוקות, את כולן נאחד תחת גלעד? כפי שוודאי מובן לך, אני פעילה ומשחרת ליום שחרורו של גלעד יותר מכל דבר אחר שאני יכולה לבקש, אני אומרת מכל ה
שלא כדאי לערבב הין הנושאים. כמו כן, אני מניחה שכדאי להתייעץ עם מטה המאבק ומשפחת שליט. אנחנו, אחרי הכל צריכים לפעול לפי הלך הרוח שלהם. קסם.

מעסה11

New member
חמודה,לדעתי את טועה,כי

מה שמעניין את הממשלה זה כמה כוח אלקטוראלי,לא מרוצה מתפקודם, וכמה נזק הוא יכול לגרום, לכוח אלקטוראלי נוסף, לכן ככול שכמות המזדהים עם המאבק לשיחרור שליט יגדל, כך יגדל הכוח האלקטוראלי שאינו מרוצה מתפקוד הממשלה, וכך יגדל גם הנזק שכוח אלקטוראלי זה יכול לגרום לכוח אלקטוראלי נוסף .(כוח אלקטוראלי= כוח הבוחר בבחירות) ובכך יגדל הלחץ על הממשלה לעשות שינוי בכול הבעיות שנגדן יפגינו.

בוקר נפלא לך../images/Emo182.gif

כדי שכוח כזה יתקיים,מספיק יהיה פשוט להגדיל את מספר האנשים התומכים במאבק. מספיק יהיה שיראו שמספרם הולך וגדל: בהפגנות,בעצרות,במחאה מול ראש הממשלה בירושלים, בחתימה על עצומות, הצטרפות גורפת לצבא החברים וכו'.. כך הממשלה תראה שמספר התומכים במאבק צובר תאוצה משמעותית ומדאיגה(מבחינתם) אבל כל זאת,בלי לסטות מהקטגוריה:"גלעד שליט". אם זה לא יגרום נזק, זה אולי לא יהיה אפקטיבי.
יום נעים, קסם

קמנצינד

New member
רעיון מעניין. מן הראוי לבצע אותו בירושלים

מול בית ראש הממשלה, או מול משרדי הממשלה. לא בכיכר רבין...

קורם, מעסה11.קורם עור וגידים (קורם=עוטה קרום)

אין כאן מעשה ריקמה. סתם הערה לשונית, בלי כוונה רעה.

מעסה11

New member
יש כאן "ריקמה" שהיא קרימה:)

זה היינו אך אם הייתי מוסיף גרשיים "רוקם"

היינו הך, מעסה11, וגם קורם עור וגידים

אני מאד שמח ונהנה ל'קרוא או לשמוע אנשים המשתמשים בלשון עשירה ומשובצת 'מכמני-לשון'. אבל אני הרבה פחות מרוצה מ'כשלי-לשון', כלומר - קלקול ועוות 'פניני-הלשון' בהן עושים שימוש. לכן - "קורם עור וגידים" הוא הביטוי הנכון, והתפלפלות לא תשנה זאת. טעית. תודה וזהו. וגם - היינו הך ולא כמו שכתבת 'היינו אך', שאולי זהו פרי של החטאת-אחת האצבעות שלך על המקלדת). טוביה החולב, בספור המפורסם שהפך למחזה, ולמחזמר, ולסרט, מעוות ומסרס את הביטויים העבריים, כי זהו מעין הומור של מי שכתב את 'טוביה החולב', המבקש להראות את בורותו של מי שיודע 'משהו'. דוגמה: "מה שייכת שמיטה להר גריזים", כאשר הביטוי המקורי והנכון, עם משמעות משל עצמו, הוא: "מה ענין שמיטה להר-סיני". כלומר: מה עניינה של הלכה חקלאית להר-סיני שבמדבר שאין בו חקלאות ? ולא אכנס כאן להמשך הפרשנות. "מודה ועוזב, ירוחם".

קמנצינד

New member
כן

חייל בשבי זוהי בעיה לאומית. יש אדם יחיד שאמור להגיע להחלטה כיצד לפתור את הבעיה הזאת, ורק מולו צריכות להתרכז כל הפעילויות.

זאת אומרת, אם אני מבינה נכון את מה שאתה

אומר, כל משמרות המחאה ובכלל הדרישה לפתרון צריכה להיות מראש הממשלה וממנו בלבד. ובפנייה לגורמים אחרים, בעצם מורידים ממנו את האחריות? (או שהלכתי רחוק מדי?)

קמנצינד

New member
פחות עניין של להוריד ממנו את האחריות...

אני רק אומר שצריך לפקוח עיניים, להפסיק עם כל פעילויות הסרק, ולהתרכז אך ורק בפעילות יעילה. כמו שאמרת- כל משמרות המחאה ובכלל הדרישה לפתרון צריכה להיות קודם כל מראש הממשלה.

למעלה