דרושים למחקר: זוגות שוויוניים

דרושים למחקר: זוגות שוויוניים

לפרויקט מחקר מדעי בינלאומי, המתנהל במקביל על-ידי חוקרים ב-15 מדינות, דרושים זוגות הורים שמחלקים ביניהם את מטלות ההורות ועבודת הבית בצורה שוויונית. אם אתם זוג שוויוני, או מכירים זוגות כאלה, ומוכנים לסייע למחקר שמטרתו להבין את מקורות החלוקה הלא שוויונית ולקדם שוויון בהורות בין גברים לנשים - נשמח מאוד לשמוע על אורחות חייכם, על הבחירות שאתם עושים ועל השקפת העולם שלכם. התנאים הדרושים להשתתפות במחקר הם: • גבר ואשה שחיים יחד ומגדלים לפחות ילד אחד עד גיל 14. • שני בני הזוג עובדים, לפחות 20 שעות בשבוע (כל אחד). • המטלות הכרוכות בגידול הילדים ובמשק הבית מתחלקות בין בני הזוג שווה בשווה (או שהגבר עושה יותר). ההשתתפות במחקר כרוכה ב – • ראיון טלפוני קצר עם החוקר על חלוקת המטלות בין בני הזוג. • זוגות שיימצאו מתאימים ביותר למחקר – ראיון פנים אל פנים של כל אחד מבני הזוג עם החוקר, בביתם של הזוגות (או במיקום נוח להם, לפי בחירתם). זוגות שמוכנים להשתתף במחקר, או המלצות על זוגות כאלה, אנא שלחו אל: [email protected] תודה מראש על שיתוף הפעולה!

schlomitsmile

Member
מנהל
מושגים "עובדים לפחות 20 שעות בשבוע" אני מבינה נכון, שאדם שעובד שלא תמורת כסף, אינו עובד לדעתכם? אם אני מנקה בית של מישהו אחר, זה נקרא עבודה, אבל אם אני מנקה את ביתי- זו לא עבודה. אם אני מחליפה חיתולים לתינוק אחר זו עבודה, אבל לתינוק שלי- זו לא עבודה. אם אני עושה תיווך חברתי לילד אחד זו עבודה- לילד שלי- לא עבודה. כלומר אתם מדברים לא על שעות עבודה, על על התפרנסות. או שפשוט אתם כ"כ קפיטליסטים, שבאמת רק עבודה תמורת כסף נחשבת בעיניכם. "המטלות הכרוכות בגידול הילדים ובמשק הבית מתחלקות בין בני הזוג שווה בשווה" מודדים בסנטימטרים או בקילוגרמים? אמבטיה שווה יותר או פחות מלהרגיע ילד בוכה? ללכת לאסיפת הורים שווה יותר או פחות מלתקן לילד את המחשב?

ronnm

New member
צודקת לגמרי

גם שימו לב שבסוף הזוגות שהכי יתאימו יוזמנו לראיון כלומר רק זוגות שעל פי תפיסתם, מתנהלים בשיוויוניות יוזמנו. שלא יגידו אחר כך שהם ניגשו למחקר ללא משוא פנים ודעות קדומות

gils33

New member
גם אני מסכים איתך

מי הם שיקבעו האם אנחנו הורים שוויוניים. ד"א אתם עושים כביסה ?חחחחח כי זה הדבר היחיד שאני לא עושה.

schlomitsmile

Member
מנהל
../images/Emo13.gif אני אחראית אצלנו על הכביסה, הוא על נקיון המטבח. מה שלא אומר שהוא אף פעם לא מכבס, ואני אף פעם לא מנקה את המטבח. כל ההתייחסות הזאת (של פותחי השירשור) לשוויוניות היא כ"כ שיטחית ולדעתי- מטופשת ופוגענית. אני נמצאת יותר שעות עם הילדים, אז רוב העבודה איתם וסביבם עליי. ויתרתי (בלב שלם ואוהב) על לא מעט, כדי להיות זמינה עבורם. אז אני לא עובדת? מפצחת פיסטוקים כל היום? הוא נמצא באותן שעות בעבודה- רק למען הילדים. אלמלא היו לו ילדים, היה יכול לחיות מתחת לגשר, חופשי ומאושר. הוא עובד ומתפרנס רק בשבילם. אז מי מאיתנו נותן לם יותר? ובשביל מה בכלל ההתחשבנות הקטנונית הזאת? אנחנו צוות הורים. כל אחד עושה ונותן כמיטב יכולתו.

akavishon

New member
אם כבר את מפצחת פיסטוקים כל היום

יש לך במקרה טיפ איך לפתוח את הפיסטוקים הסגורים??

gils33

New member
../images/Emo88.gifשניצלים../images/Emo13.gif

או עם השיניים. לגבי התגובה: תודי - תמיד יש את התתחשבנות הזו,מה אתה עשית?מה אני עשיתי,קומי את לילדה,אתמול אני קמתי וכוליי.... אצלנו זה כמו אצל הילדים תור תור חחחחח

schlomitsmile

Member
מנהל
עם השיניים?? רק אם יש לך מנוי אצל רופא שיניים ../images/Emo13.gif ולגבי התגובה- אני מודה. מודה לאל שאצלנו אין התחשבנות ../images/Emo8.gif כשהבכור היה בן חודש בערך, היה ברור שרק אני קמה בלילה, כי מרטין פשוט לא מאופס אם מקפיצים אותו. וגם לגבי כל היתר, אולי נשמע ורוד מדיי, אבל בחיי שאנחנו לא מתחשבנים על הדברים האלה. לשנינו ברור שכל אחד מאיתנו עושה כמיטב יכולתו למען הילדים.

schlomitsmile

Member
מנהל
תודה ../images/Emo13.gif לא יודעת אם זה עניין של כבוד יש לנו צרות אחרות ../images/Emo13.gif

schlomitsmile

Member
מנהל
../images/Emo6.gif יש פעם ראשונה לכל דבר ../images/Emo8.gif ואני יודעת שהראש שלי שונה משל רוב הנשים, לא במקרה אני בפורום הזה ולא בפורומי אימהות למיניהם../images/Emo13.gif

גרי רשף

New member
הביקורת לא כל כך הוגנת

אני מבין שתפסת אותה במילה לגבי "עבודה", ואכן- ראוי היה לנסח זאת יותר במדוייק. אין הבדל בין ניקוי אמבטיה להרגעת ילד בוכה, או בין אסיפת הורים לתיקון המחשב של הילד; אבל יש הבדל בין: 1. לנקות / לבשל / אסיפת הורים / רופא / חוג בלט, 2. לעבוד בתור איש הייטק / מנהל / מהנדס. ההבדל הוא בנסיבות שיצרו את חלוקת התפקידים הזו בין נשים (עקרות בית) וגברים (מפרנסי המשפחה), בכך שהיא פוגעת גם בגברים, גם בנשים וגם בילדים, ובכך שהיא תוצר לוואי של מציאות בה קופחו זכויות רבות של נשים. אינני מדבר על בני זוג שמתוך שיתוף ושיוויון ויכולת לבחור באלטרנטיבות אחרות- סיכמו שהאשה תהיה עקרת בית והאיש המפרנס, אני בהחלט מבין שיש נשים שרואות הגשמה עצמית בגידול הילדים ולא בקריירה מקצועית, ושיש גברים שנמצאים רוב הזמן בעבודה כדי לפרנס את המשפחה ולא כדי להשתמט מעבודות הבית. ברור שהשיוויון לא מתבטא בכך שכל אחד שוטף בדיוק חצי מהכלים בכיור, אלא במשהו אחר שלא ניתן למדוד אותו והוא חלוקת תפקידים שאינה מתבססת על "זו עבודה לנשים" ו-"זו עבודה לגברים" אלא על יכולתם לבחור את דרכם המשותפת כשני שותפים שווים.

schlomitsmile

Member
מנהל
חוקר אמור להשקיע מחשבה בניסוח שאלות המחקר שלו הגדרת אוכלוסיית המחקר, ומרכיבים אחרים במחקרו. לכן לא תפסתי אותה/ו/ם במילה. לא מדובר בפליטת מקלדת. לגופו של עניין- אני מסכימה איתך. ודאי שיש אנשים רבים- גברים ונשים- השבויים בתפקידים מגדריים. השבי הזה אכן פוגע בכל בני המשפחה. אלא שמהניסוח שבהודעה הפותחת את השירשור, עולה כאילו כל הגברים והנשים שאינם שוטפים חצי-חצי את הכלים בכיור, כל הגברים שהם מפרנסים יחידים והנשים שהן עקרות בית, אינם חיים בזוגיות שוויונית. הגדרת השיוויון שלהם טכנית, שטחית, ואף פוגענית בעיניי. כך גם הגדרתם למונח 'עבודה'.

גרי רשף

New member
מה שמפריע לך מפריע גם לי..

..כלומר- גם אני לא סובל את "משטרת הפמיניזם" שרואה לעצמה חובה לתייג כל מי שאינו עומד בקריטריונים שלה כשוביניסט. יחד עם זאת- לא נוח לי עם התגובה המעט אגרסיבית.

Master Stav

New member
המחקר הזה שווה בפרמטרים שלו

למחקר המדהים על הקשר בין חזה של ארישה בת 55 מול הצורך של תיקן להגיע לקצה השני של החדר בלי לההרג עלידי נעל של עירקי שעלה לישראל בגיל 4 ובגיל 12 כבר מכר גפילטע יש לתימנים שלא הבינו מה הם אוכלים .....

למעלה