אכן......
ובעיקר ,אם עסק מבין ומוכן לשחרר אמונות ישנות
ומוכן לקבל שאכן השרותים שלו שווים כסף -ושוב לא בכל מחיר ....יפסיקו להגיע הלקוחות שעושים שוק ויגיעו הלקוחות שרוצים איכות.
סיפור טרי מאתמול
קולגה המליץ עלי לאדם שלישי ,שמחפש לבנות אתר.
אני בונה אתרים בהתאמה אישית,התהליך כולל הרבה מאוד מוטיבים של מיתוג עסקי,ליווי עסקי - והתהליך הוא תהליך עומק
וכולל מכל טוב (גראפיקה יחודית,כתיבה שיווקית ,אין אתר שדומה לשניףאין תבניות לבחירה ,והאתרים מאוד יחודיים ומושקעים ועוד.. )
הוא נקב במחיר המשוער (כמו שהנחתי אותו לפני זה )
והתגובה של הלקוחה הייתה התנגדות
והוא שואל אותי,לא עדיף נניח שאני אנקוב מחיר יותר נמוך (ותנהלי איתה משא ומתן ) או להבדיל שתדבר איתך ?)
תשובתי הייתה :
היא לא רוצה אתר,היא רוצה לצאת מידי חובה ולהגיד "הנה עשיתי אתר " ובטח השאלה הבאה שלה הייתה ,"האם אתה מכיר מישהוא שעושה אתר בסכום סימלי "
ואכן,בהלם וחיוך אמר :נכון,היא אמרה שהיא רוצה אתר פשוט,בינוני ,ושהיא שמעה שיש אתרים ב1000 שח ופחות "
עכשיו - (ולא אינני פוסלת שיטות כאלו ואחרות אך \ו שיטת עבודה אחרת והתנהלות אחרת )
לקוחה כזו הייתה מגיעה אלי (אם הייתה עוברת את רף השיחה ,ואני אישית לא מנהלת משא ומתן- מי שרוצה איכות מוזמן,מי שרוצה שוק הכרמל אז כנראה שלא ..*)
אם התקציב היה יותר נמוך והייתה נניח מקבלת "אתר פשוט " -אחרי היו טענות למה זה לא כמו של זה וההוא "
אם הייתה משלמת בהתאם לאיכות ,היא הייתה בתחושה שזה כסף שהיא לא הייתה צריכה להוציא והיו וויכוחים לאורך כל הדרך............
אז שורה תחתונה - הלקוחה לא הגיעה
ואצלי גם לא הייתה מקבלת דלת להגיע
אני מעדיפה לתת את ה200% (כי כך אני עובדת )
למי שרוצה ,צריך,ומבין.
המחיר ?
גם כשהייתי בתחילת דרכי,העסקית
והיה צורך לכל שקל (ויש חודשיים וימים כאלו )
מבחינתי תמיד זה היה
מה ערך המוצר,מה ערך השירות ,מה אני מציעה בתוך זה
ולא מה מצב החשבון ברגע הנתון
זה אגב הפער בין עסק קטן לעסק שגודל..........