דרושים מועמדים לפרויקט אתגרי

  • פותח הנושא RSPA
  • פורסם בתאריך

RSPA

New member
דרושים מועמדים לפרויקט אתגרי


בהמשך לשרשורי ה"תחליפי ביצים" מעלה לכל מומחי הפורום ועוזריהם אתגר לא קטן: לטבען את המתכון המצורף.
מדובר בטארט מרנג לימון שעושה לי ממש חשק להכין אותו בגירסה כלשהי שתהיה מקובלת על המגזר הטבעוני אליו אני משתייך.
http://tinyurl.com/nsrhnfj
אז מי מרים את הכפפה ? האם נוכל לשמוח בשמחת תורה גם עם עוגה כזו ?
 

ladybug6

New member
פאי לימון טבעוני

בפסח האחרון העליתי את המתכון הזה שאמנם מותאם לפסח, אבל אפשר להשתמש בכל בצק פריך טבעוני שרוצים:
http://tivonim-blog.co.il/passover/

זה נכון שהקצף הוחלף בקצפת צמחית ושזה לא אותו דבר, אבל מבחינתי היו לו שלושה תפקידים עיקריים שבהם הוא עמד בהצלחה: לנגוד במתיקות שלו את הקרם החמצמץ, להיות אוורירי ונמס בפה, ולהיות לבן ויפה בתור שכבה שלישית

לדעתי המתכון מוצלח מאוד והחצי שלי שהקינוח האהוב עליו הוא פאי הלימון (הלא טבעוני) של אמא שלי - אישר את המתכון בליקוק שפתיים.. :)

* הערה קטנה: זה לא ייחודי למתכון הזה, אבל כדאי לזכור שמתכונים כאלה רצוי להכין בסמוך להגשה כי המלית מגירה נוזלים והורסת את הפריכות של הבצק אם נותנים לה לרבוץ במקרר יותר מדי זמן (אחרי יום בערך). כלומר כדאי להכין את המלית ולהרכיב את הפאי ביום שמגישים אותו.
 

RSPA

New member
טוב, ברור שהאתגר הממוקד הוא מרנג טבעוני

את שתי השכבות הראשונות של הבסיס והקרם הלימוני ידעתי שאפשר ליצור בדרך כזו או אחרת.
אמנם, לא זכרתי את המתכון שלך (לבושתי
) אבל כעת משהזכרת לי הוא באמת פתרון מצוין עד לקטע שאני מבקש ממש להשיג - דמוי מרנג טבעוני.
אני זוכר במעומעם שמישהו (אולי גבי?
) פעם ניתקל במקרה תוך כדי נסיונות על משהו אחר, במשהו שיצא לו והוא דמה מאוד למרנג. השאלה איך אפשר לנסות לשחזר את הדבר הזה בכלל והאם ניתן לחברו לעוגה, לשתי השכבות הראשות למשל של העוגה שלך?
 

ladybug6

New member
אני יודעת שתחליפי ביצה כמו no egg

אמורים לאפשר משהו די דומה למרנג הזה, לא בטוחה איזה בדיוק ובאיזו דרך.
יש לי את התחליף הזה בבית דווקא, אבל בגלל שאני משתפת מתכונים לישראלים, אני נמנעת מלהשתמש בו...

אני יודעת שגיא מוגרבי בקבוצת בישול טבעוני בפייסבוק בילה לא מעט זמן בנסיונות לייצר את החומר הזה מרכיבים טבעוניים... עד כמה שזכור לי, הוא לא הצליח. לפחות אז. אולי ניסה שוב והצליח מאז, לא יודעת
 

RSPA

New member
מעולה !!! ניסית כבר ?

תחליף ביצה מסחרי לא בא בחשבון מבחינתי פשוט משום שהוא לא זמין בארץ.
לגבי שני המתכונים האחרים בהחלט נראה טוב, רק שלא ברורים לי שני דברים:
1. כשמדברים על "סויה פרוטאין" - מה הכוונה? איפה קונים את זה ואיך זה נראה?
2. בשיטה עם זרעי פשתן - האם משתמשים בזרעים שלמים או שצריך לטחון אותם קודם ?

בכל מקרה, תודה רבה.
 

awareness3

New member
עוד לא, אבל עומדת לנסות

ברגע שיהיו לי המצרכים!
פשתן:
במתכון המקורי כתוב להרתיח 1/3 כוס זרעים שלמים ב 3 כוסות מים, להנמיך את האש ולבשל כ 20 ד' עד שנהייה צמיגי.
לסנן (תשאר בערך חצי כוס), לקרר לגמרי - יכול להשאר עד שבוע במקרר במצב זה.
להקציף 7-8 דקות ולהמתיק.

סויה פרוטאין = חלבון סויה
אני לא בטוחה, אבל יכול להיות כמו זה:
http://www.tevasport.com/product.asp?PID=545
יש באמזון:
http://www.amazon.com/Soy-Protein-Powder-1-lb/dp/B0007YN4YI
ופה:
http://www.bobsredmill.com/soy_protein_powder.html
 

יוספה 51

New member
ועוד שאלה ביצתית דחופה

בתי הקונדיטורית השאירה לי בפריזר עוגת שמרים, ככל הנראה, שוקולד. אני אמורה למרוח עליה עוד שלוש שעות ביצה ולתת לזה לתפוח שעה, ואז לתנור. האם יש אפשרות להחליף את הביצה במשהו אחר? קראתי החלפות אבל לא יודעת מה מתאים לזה..
 

ladybug6

New member
אפשר שמן קנולה

עם קצת סילאן או מייפל.
זה מה שאני עושה במאפי שמרים מתוקים
 

ladybug6

New member
לא הבנתי,

לאיזו מטרה הביצה?
זה לא רק בשביל הצבע והברק מלמעלה?
 

יוספה 51

New member
אהה, נראה שהבנתי. בעקרון אני משאירה

את נושא העוגות לבתי, רק שעכשיו ההבדל בינה הצמחונית לביני הטבעונית קצת מקשה. ההנחיות שקיבלתי טרם נסיעתה היו למרוח ביצה על העוגה לחכות עד שתתפח ואז להכניס לתנור, ושוב למרוח עוד ביצה. אם כך, אני מבינה שהמטרה היא צבע וברק ואז פעמיים למרוח את הסילאן עם הקנולה? כי בנתיים הכנתי תערובת פשתנית אבל עכשיו הבנתי שהכוונה היא להדביק ואין צורך בהדבקה.
 

ladybug6

New member
אכן, הפשתן נועד להדביק

אני לא יודעת מה הסיבה שהיא מורחת את הבצק פעמיים. אני תמיד מתפיחה בלי כלום ומורחת משהו מלמעלה רק לפני הכניסה לתנור. אולי זה כדי למנוע מהבצק להתייבש? אני בכל מקרה מכסה אותו בשלב הזה..
 
למעלה