דרושים רופאי משפחה בניו-זילנד!!

URI135

New member
דרושים רופאי משפחה בניו-זילנד!!

רופאים ובעיקר רופאי משפחה ישראלים- אתם מאוד מבוקשים בניו-זילנד!!
התהליך אינו כ״כ מסובך והתוצאה שווה את הכל.

מעונינים ביותר פרטים:
http://nzdoctors.blogspot.com
 

shmoolikipod3

New member
רופאים ב NZ

הי,
רציתי לשאול לגבי רופאים מומחים שאינם רופאי משפחה - האם יש עבודת מרפאה בקהילה, או שהרופאים עובדים רק בבתי חולים? (אני אאג). האם ידוע לך במקרה האם אחרי FELLOWSHIP יש אפשרות להשאר לעבוד ב NZ?
תודה רבה,
ממשיכה לעקוב אחרי הבלוג המצויין :)
 

kiwi2b

New member
יש עבודה בקהילה

אני לא רופאה ולא מבינה בהגירת רופאים, פשוט ביקרתי אצל רופאים מומחים כמטופלת (לא אאג במקרה). אבל זה נכון שזה שונה מבארץ, ה-GP עושה יותר מרופא משפחה בארץ.
 

URI135

New member
רופאים מומחים בניו-זילנד

המערכת בניו זילנד שונה מזו שבישראל.
מטופל שרוצה לראות רופא מומחה צריך לבחור בין המסגרת הציבורית לפרטית:
הציבורית- פועלת במתכונת של ״מרפאות חוץ״ בבתי החולים השונים ובמרכזים רפואיים גדולים. אין מרפאות קהילה ציבוריות דוגמת אלו המוכרות מהארץ אותן מתפעלות קופות החולים.
המערכת הציבורית בניו-זילנד מסורבלת מאוד והסחבת בתורים גדולה מזו המוכרת בארץ. אם ברשותך ביטוח פרטי (יקר למדי=רפואה לעשירים)

המערכת הפרטית- זו איכותית ומהירה בזמינותה. כאן בהחלט יש רופאים מומחים שמתפעלים מרפאות עצמאיות ונותנים שירות מעולה ויקר למי שידו משגת. אך כדי להגיע לפוזיציה מקצועית שכזו יש צורך כידוע לבנות מוניטין במערכת הציבורית.
איני בקיא לגבי הביקוש לאאג פה אך שווה לברר דרך סוכן דוגמת לוק המוזכר בבלוג שכתבתי או לחלופין לפנות ישירות למנהלי מחלקות אאג בבתי החולים הגדולים.
להישאר אחרי fellow בהחלט אפשרי כל עוד עומדים בתנאי ההגירה והמועצה המדעית המקומית ואלו אינם מהווים רף גבוה לרובנו המכריע.
בהצלחה
אורי
**בהזדמנות זו עוד כמה מילים לגבי רפואת המשפחה בניו-זילנד:
זו מדינה שבה רופא המשפחה הוא ה-case manager ב-90% מהמקרים. מצופה שכל מקרה ייפתר במסגרת המרפאה הראשונית ויעבור עיבוד מקיף ע״י רופא המשפחה. רואים המון ילדים, רפואת עור ורפואת נשים בסיסית, המון פעולות והכל בעבודת צוות מאוד מפרה ועם אופק מקצועי ופירגון רב.
סביבת העבודה מאובזרת ומאפשרת, הצוות הסיעודי הוא רחב ומיומן ואי אפשר גם להתעלם מהמטופלים שרובם המכריע מאוד מנומסים בחדר הרופא.
תוסיפו לזה היקף משרה מלאה של 32 שעות שבועיות והרי מתכון להיעדר שחיקה, חיי משפחה נעימים וזמן לעיסוקים ותחביבים לצד הרפואה.
 

ANZ1

New member
ההשוואה בן ניו זילנד לישראל ממש לא נכונה

אני לא רופא ולא מומחה בטיפולים, אבל בכסף אני כן מבין
בשתי המדינות יש רפואה פרטית ורפואה ציבורית
בישראל, הרפואה הציבורית "בחינם", עולה לכל אזרח 15 אחוז מס ביטוח לאומי ו5 אחוז מס בריאות, ובניו זילנד אפס.
כך שהרפואה הציבורית בישראל (20 אחוז מהמשכורת ברוטו) הרבה יותר יקרה מהרפואה הפרטית בניו זילנד, וזאת צריכה להיות ההשוואה.
וזה לפני שרוב אזרחי ישראל צריכים ועושים ביטוח משלים , מושלם וביטוחים פרטיים.
גם כל שאר ההוצאות.
בניו זילנד המקסימום שמשפחה יכולה להוציא בשנה על תרופות זה נדמה לי 150 דולר קיווי, שזה מקביל לתקרה הישראלית לאדם אחד בחודש אחד.
מה שזקן בישראל יכול להוציא על תרופות בחודש, בניו זילנד מוציאה משפחה שלמה במשך שנה שלמה, לא לדבר שאותו זקן יקבל פי 10 קצבת זקנה, כך שיהיה לו ממה לשלם.
וגם עלות התרופות שהן מסובסדות הרבה יותר זולות מאותם תרופות בישראל, הסבסוד הרבה יותר גבוה.
לא נתקלתי בהרבה צורך ברפואה מחוץ לGP , אבל מה שהייתי צריך , קיבלתי בחינם, בבית חולים מסובסד ממשלתית שכל בית חולים ישראלי היה שמח להראות כמותו.
 

Caput femoris

New member
החוויה שלי בבית חולים גדול ומוכר במרכז סידני

לא היתה טובה יותר מאשר בבי״ח רבקה זיו בצפת. רק יקרה יותר.
 

URI135

New member
לא משוכנע שאם היו שואלים קיווי מה מסב לו גאווה ?

היה איזה קיווי מרים את ידו בנימוס ומשיב בלי להסס: מערכת הבריאות שלנו!!
ANZ איני בטוח באילו נסיבות נזקקת לשירות הציבורי פה, אך אני משער ומקווה שהיה מדובר בכאלו שאינן מחייבות טיפול כרוני וביקורי מומחים מרובים. כמו כן, איני יודע היכן אתה מתגורר אך ייתכן ובאיזור הערים הגדולות שלא לדבר על אוקלנד התמונה שונה ומפותחת יותר.
יש דבר אחד מופלא (ללא כל ציניות בהתנהלות מע׳ הבריאות המקומית והוא כל מה שנכנס תחת הכותרת של ACC- אין לזה רע בעולם ומי שמצליח להפוך

את המיגרנה לחבלת ראש מכדור קריקט נהנה מטיפול מיידי ויעיל (סלחו לי על הציניות אך אני נתקל בלא מעט ״פציעות גולף״ פה לאור הסחבת הקשה של המערכת הציבורית).
לצערי החולים הכרוניים, הקשישים ובני המיעוטים העניים נופלים בין הכיסאות ו״נהנים״ מצידה האפל של השיטה הנהוגה פה). התרופות המסובסדות פה הן די מיושנות ולא מעט מהן מהוות ״קו שני״ בעולם המערבי. רק השבוע התפרסם כי NZ ממוקמת אחרונה מבין מדינות ה-OCED בזמינות אזרחיה לתרופות הקו הראשון.
למרות כל זאת, במציאות בה יש סביבת עבודה כל כך מאפשרת (היה מי שהתייחס בתגובתו לתנאי האשפוז- בכל זאת הייתי בוחר לנפוש במקום אחר) לרופאים לאחיות ולמטופלים, במערכת בה הרופא והצוות הסיעודי אינם קפיץ עצבים מתוסכל ושחוק, בחברה שבה עדיין מחייכים האחד לשני, כזו המובנית על אמון וכבוד הדדי- קל לצוות הרפואי (שלרוב מגובש מאוד, מיומן, מעודכן ולא מחפף!!) לייצר בקרב מטופליו את החוויה הטיפולית הנכונה למרות כל הכשלים המצויים מתחת לפני השטח ואין מה לעשות, תמיד יהיו כאלה! מערכת בריאות זה בור בלי תחתית מבחינת הצרכים והמשאבים שניתן להשקיע בה ולשפרה.
וולטר אגב, שייתכן וביקר ב-NZ, הגה פעם את המשפט: ״תפקידו של הרופא לשעשע את המטופל בזמן שהטבע עושה את שלו״. אז לי נראה שכאן הדגדוג נעים יותר ועל הטבע אין בכלל מה לדבר ...
**לגבי כל החישובים המספריים שצויינו בעניין עלויות הביטוחים-איני בקיא במספרים הללו, רק טיפ קטן- למי שידו משגת מומלץ להשאיר בצד ״קופת בריאות״ קטנה או לחלופין לעשות ביטוח רפואי פרטי. הישענות על ״החבילה החינמית״ היא בגדר הימור אם חס וחלילה צריך בנסיבות רציניות (לא על כולנו) טיפול נאות וזמין!
 

Sweet Hereafter

New member
הבהרה - אני מאוסטרליה

WA, ליתר דיוק. משאבים לא חסרים כאן, גם במערכת הציבורית (למרות שתמיד יהיה מי שיתלונן שכן).
 

URI135

New member
מע׳ הבריאות באוסטרליה זו אופרה אחרת

מה שעושה את תגובתך הראשונה לעוד פחות רלוונטית לגבי המערכת בניו-זילנד. אולי באמת בתי החולים ב-golden coast הם אופציה טובה לחופשת החורף.
 

ANZ1

New member
מערכת בריאות בפריפריה

בשום מדינה בעולם, לא משקיעים אותו הדבר במערכת בריאות במרכז המדינה, איפה שחיים מירב האוכלוסיה
לבין מערכת בריאות בפריפריה.
אפשר להשוות בישראל את בתי החולים במרכז, בלינסון ואיכילוב לבית חולים בחדרה או צפת ? לא.
המוטו שלי בישראל היה : לא משנה מה יש לך ולא משנה איפה אתה נמצא, סע לבלינסון.

אם אתה עובד במרפאה רחוקה של אוכלוסיה חלשה, זה לא דומה לאיך דברים נראים באוקלנד.
אגב, גם בישראל, גרתי במושב, עם רופא משפחה מאד ראש גדול שהיה אחראי על הכל, די דומה לתפקיד שלך היום.

ועדיין כשבאים להשוות את ישראל לניו זילנד, ההשוואה הנכונה היא הרפואה הפרטית בניו זילנד מול הרפואה הציבורית בישראל.
אתה משווה מה אתה מקבל תמורת מה אתה משלם.
ועדיין הרפואה הפרטית בניו זילנד יותר זולה, אם כל קיווי ישמור בצד 20 אחוז מההכנסה ברוטו שלו + עוד אחוזים שישראלים משלמים על ביטוח מושלם + הוצאות הרבה יותר גדולות על תרופות, הוא יקבל טיפול מעולה בהרבה פחות כסף ממה שישראלי מקבל במערכת הציבורית.
 

Sweet Hereafter

New member
לא טענתי לרלוונטיות לנ"ז

זהו פורום "ישראלים באוסטרליה ונ"ז" והקבועים כאן (אני ביניהם) מנהלים כאן דיונים חופשיים ולא תמיד שומרים על קו לוגי קשיח בשרשורים שלנו. ברוך הבא.

לתגובתך - אולי התכוונת ל-Gold Coast (אני אישית לא מכיר Golden Coast אבל זה לא אומר שאין). זה בקווינסלנד. אני ב-WA שזה Western Australia. בתי החולים כאן נראים די טוב גם בחורף וגם בקיץ.
 

kiwi2b

New member
אני מאוד מסכימה

אין לי מושג (לשמחתי
) מה זה תרופות קו ראשון וקו שני ואני לא יודעת ממש לחוות דעה על רמת הרפואה פה. אבל אין ספק שלרופאים (הן בבית החולים והן ל-GP) ולאחיות (שוב, הן בבית החולים והן בקהילה - אצל ה-GP או בפלאנקט) יש זמן למטופלים. יש להם כמות סבירה של עבודה לבצע בכמות סבירה של זמן. וזה עושה הבדל עצום. אני לא אומרת שהכל מושלם פה, ממש לא, אבל זו בהחלא נקודה לטובת המערכת המקומית.
 

sbandda

New member
כולם צודקים

ללא ספק שחסרות כאן תרופות זמינות שבישראל הן חלק מ"סל התרופות".
גם כאן יש תרופות וטיפולים שמאושרים על ידי הממשלה בטיפול הציבורי וכאלה שרק בבתי חולים פרטיים ניתן לקבל.
הדעה הכללית כאן היא שרמת המקצועיות של הרופאים בכלל והמומחים בפרט היא לא משהו. לא ביחס לאוסטרליה ובייחוד לא ביחס לישראל. אני מכיר משפחה שבה האם נסעה לטיפולי סרטן ביפן כי הטיפולים בנ"ז היו מיושנים ולא עזרו לה.
&nbsp
נכון שסביבת העבודה רגועה יותר, אבל גם פה חסרים תקנים לאחיות בבתי החולים הממשלתיים ויש לעיתים לחץ לא נורמלי במחלקות מסוימות.
&nbsp
לגבי הרופאים הכלליים, זה שוק חופשי שמורכב מרופאים שחלקם הקטן טוב ורובם בינוניים. בגלל שהם אמורים להיות המענה הראשוני (והשני ולפעמים גם השלישי) לכל הבעיות, לעיתים ניתן לראות חוסר מקצועיות בטיפול בסימפטומים או בעיות מסויימות, ורמת הידע האישית היא בעיקר נשענת על הנסיון שצברו במשך השנים (וגם מה שמעניין אותם).
&nbsp
לפחות כל המערכת פה מתנהלת בחיוך ובאוירה טובה.
&nbsp
לגבי ה-ACC, הכלל הוא נכון, אבל יש מקרים יוצאים מהכלל שבהם הם לא פחות גרועים מבט"ל. כמו כן, יש חברות שאינן משתמשות בשירותי ACC לפציעות עבודה ואז צריך להתמודד עם חברות ביטוח שכמו כל חברות ביטוח, מנסות בכל הכוח להוכיח שאין לך אחות ושאתה למעשה לא באמת פצוע ואתה סתם מתחזה וגנב ושודד.
 
למעלה