דרושים רעינות לתבשילים

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
דרושים רעינות לתבשילים

אשמח אם תתנו לי רעיומות איך לגוון את הדיאטה שלי.
אני אוכל כוסמת קינואה אורז קטניות(עדשים מש שעועית לבנה) ירקות ופירות. תה צמחים נסקפה ללא קופאין..תחינה מלאה תבלינים שמן. ויכול גם קצת אגוזים ושקדים
רעיונות לתבשילים התקבלו בברכה. כי נמאס לי לאכול כל הזמן אותו דבר
אשר לדיאטה אני מוריד בין 2 ל3 קילו לחודש. ויש לי כבר פחות פטרת.
הורדתי בסך בכל 18 קילו שהדיאטה תיגמר- אני מקוווה בעוד שנה- אוכל לאכול יותר מאכלים. אבל יש לי להוריד עוד 20 25 קילו.
אני שוקל עכשיו 99 קילו
מה הבעיה? יש לי כוסמת קטניות יש לי רק מתכון אחד בסיסי לכל מאכל- וזה משעממם
 
לא כתבת מה אתה כבר מכין אבל

מהכוסמת אתה יכול להכין לחם- בלי שמרים בלי שמן למעט שימון קליל של התבנית, אתה יכול להכניס בו מן האגוזים שמותרים לך ולאכול אותו עם טחינה.

אני מניחה שיש ירקות בתפריט ללא הגבלה לפיכך מציעה סלט כוסמת ירוקה עם ירקות ושוב עם טחינה ליד. לתוך כוסמת ירוקה מבושלת אל דנטה מכניסים מגוון ירקות קצוצים דקדק וגם עשבי תיבול. נותנים לזה לעמוד יחד, כמו בורגול ואחר כך אוכלים בתאווה רבה. אפשר לערבב בזה גם קטניות מבושלות ומעט שמן.

מאש- לשרות במים לפחות יום, לבשל במים חמים אל דנטה. לערבב עם אורז ותבלינים , בצל קצוץ וקוסיות גזר. מתאים להוסיף הרבה כורכום. אם יש לך שורש טרי לגרר עודיותר טוב. מתאים גם לגרר לזה שורש פטרוזיליה ושורש סלרי. לבשל יחד. מעולה למערכת החיסון.

כמובן מגוון תבשילי ירקות עם הרבה שום וקוביות עגבניה מבושלות- קישואים, בצל, דלעת, גזר, כרוב. הכל קצוץ קטן קטן. אני הייתי מוסיפה גם חריף ואוכלת ליד אורז.

במיה- עכשיו העונה וזה ירק ברי וחשוב. לחתוך עוקצים. לייבש בתנור. לבשל בתוך רוטב מעגבניות טריות, מועשר בשום ובפפריקה חריפה. מתאים גם עשבי תיבול כמו סלרי קצוץ/ פטרוזיליה/ שמיר/ בזיליקום...לאכול עם כוסמת או אורז.
 

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
תודה

את האורז ואת הכוסמת אני מכין עם כורכום ומלח ים
את הקטניות אני מכין עם מלח ים כמון וכורכום.
הבנתי שלאורז אני יכול להוסיף ירק בזמן הבישול כמו כמו תרד או פטרזיליה- אבל אין לי מתכון.
ובטח אותו דבר עים כוסמת.
אני לא בשלן גדול- אבל אתאמץ כי האוכל משעמם לי
 
אה אז אתה מקצץ

את הירק קטן קטן ומכניס יחד עם האורז או הכוסמת בתחילת הבישול ונותן לזה להתבשל יחד. מצד שני אצלנו אוהבים מאד אורז נקי עם סלט ירקות חתוך טרי טרי ומעט טחינה

לאורז אתה יכול להוסיף כל ירק- גזר, דלעת, קישוא, קולרבי, סלק, בצל, שורש פטרוזיליה, שורש סלרי, כרשה, אפונה ירוקה... כל ירק שהוא , קצוץ קטן יחסית יעניק לאורז טעם אחר.

אתה יכול להוסיף פלפל ירוק או אדום או אתה אוהב זה נותן ארומה חזקה לאורז.
 
בגזרת הפרות

אתה יכול לאפות תפוח או אגס שלמים בתנור אחר ששלפת את הליבה, למלא בשקדים ואגוזים שמותר ובעוד קצת קוביות פרי קטנות כמו נקטרינה או אפרסק
לכסות ולתת לזה להגיר מיץ ולהתבשל על האדים של עצמו. זה מאד טעים

חוצמזה אתה יכול לבשל תפוח/ אגס/ אפרסק/ שזיף במים רק עד כדי כיסוי, להוציא מהמים ולטחון למחית.
אם יש אבטיח במותרים אז זה בעצמו פינוק וכך גם מלון
 
אתה יכול לפנק את עצמך

בסלט מכרוב חתוך דקדקדק בצל ירוק גזר מגורר וקוביות קטנות של תפוח
 

Dr T noki

New member
זה כמובן החלטה אישית שלך

אך בסוכרת אין איסור עקרוני על מלון או אבטיח, זה רק תלוי בכמות וזה כמובן במקום פירות אחרים כך שזו בחירה שלך.
יש עוד דברים שאסור לך?
 
כידוע לך אני מסכימה איתך אך מאידך

אני נוטה לא לנהל דיונים כאלה מול מישהו שאינני מכירה ושאין לי אפשרות לעקוב ולראות את התהליך וככה.
את בכובעך המקצועי וודאי רשאית יותר ממני לחוות דעה- ובכל זאת.

 

Dr T noki

New member
ברור שאת צודקת
ורק כדי להבהיר ולהדגיש

שכל הנאמר הוא כללי ואינו יעוץ רפואי, וכמו שכתבתי באופן *כללי* אין איסור ספציפי על פרי זה או אחר אך באופן ספציפי אם השואל נמנע ממזון מסוים אין לי אפשרות לייעץ באינטרנט ורצוי כי יפנה ליעוץ תזונתי ורפואי שיותאם לו אישית.
 

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
אני כנובון אשאל את הדיאטנית שלי בנידון

מה שאני לא אוכל זה סויה( גורם לשילשול) וגלוטן גורם לרעב יתר? בגלל אי סבילות למזונות. וגם אגסים שלא מזן ספינודה ( שלשול) וחומוס כי אני אוכל מנה של שלושה ימים ביום אחד- אחרת לא משביע אותי. פרט לכל אני מנצל את זה שרופא יעץ לי לא לאכול לחם לדיאטה. לעשות דיאטה לקנדידה ואוכל יותר שום ואסידופולוס וחמוצים על בסיס מלח. הרווח בינתים הקלה בערמונית. רוב הימים אני לא קם יותר בלילה. פחות פטרת. עם זה אני צריך להיות חצי שנה. ואחר כך אבטיח ומלון לפי עצת דיאטנית ( כמויות).
הקלה מסוימת בפטרת היתה לי אח הורדת אמלגם- והחלפתו בקומפוסיט.
קודם היתה לי חולשה רבה מאוד ממקנדיזזיס.
אולם טיפול באי סבילות מזונות יחד עם דיאטה מראה סימנים ראשונים של סילוק הפטרת לגמרי.
 
אתה יכול

לצרוך חומוס בגרגרים או כתוספת לסלט גדול, ליד מנת אורז וככה
אתה יכול להכין סלט מגרגרי חומוס- לא ממרח
אתה יכול לאכול אותו כמו שעועית לבנה, ברוטב עגבניות עתיר שום עם אורז/ כוסמת/ קינואה/ דוחן

אתה יכול להכין לחם מקמח חלופי שאין בו גלוטן- טף, כוסמת ירוקה, אורז, קינואה, סורגום ומתערובות בינהם.
אפשר ללא שמרים בכלל.

אתה יכול להכין מאפים עם בצק פריך או פסטה אורז עם הרבה ירקות מעורבבים עם אחד מסוגי הקמח שהזכרתי ויהיו לך פשטידות נהדרות.

אתה יכול לאפות חצילים שלמים ולזלוף עליהם טחינה גולמית אחרי האפיה.
כנ"ל לגבי עגבניות, דלעות למינהן לחתוך לחצי להניח עם הפנים למטה וקליפה החוצה ולאפות עד ריכוך, להפוך על צלחת ולזלוף טחינה עם שום ועלים טריים מקוצצים
 

Dr T noki

New member
אני מאד אוהבת גרגירי חומוס מבושלים

עם מנגולד קצוץ מוקפץ או תרד וקצת חמיצות של לימון, עם טיפה כמון או חוואיג׳ למרק. טעים חם או קר.
גם כתוספת לקינואה או אורז מלא.
לגבי תוספת טחינה אני אוהבת מאד רק לענין מי שרוצה לרדת במשקל צריך במתינות עם מודעות לכך של טחינה ערך קלורי גבוה ולכן לא להגזים.
 

ladybug6

New member
עוד כמה רעיונות

תבשיל חצילים עם עגבניות טריות, בצל וגרגרי חומוס. מתבלים במלח ופלפל, פפריקה מתוקה, אפשר גם קצת חריפה. כף-שתיים של רסק עגבניות מוסיפה טעם. את החצילים עדיף לטגן לפני אבל בגלל שאתה בדיאטה עדיף לאפות אותם מרוחים במינימום שמן ואז לסדר במחבת גדולה ביחד עם עגבניות פרוסות או קצוצות ובצל פרוס גס, ולבשל על אש נמוכה עם מכסה עד שהכל רך וטעים. את גרגרי החומוס המבושלים אפשר להוסיף לקראת הסוף.
&nbsp
עוד רעיון: פנקייק מקמח עדשים ובננה
הנה מתכון:
http://simplevfood.blogspot.co.il/2015/05/lentils-pancake.html
אפשר פחות תמרים בשביל פחות קלוריות, ולטגן עם מעט מאוד שמן במחבת נון-סטיק.
&nbsp
עוד רעיון: כיף במיוחד בקיץ, במקום תבשילים מכבידים, להכין ממרחים שונים ולאכול אותם עם ירקות טריים במקום לחם. למשל ממרח מעדשים כתומות וכרובית ומעט טחינה (יוצא טעם של חומוס אבל במרקם קליל יותר). ממרח עדשים שחורות עם חציל ובצל (דמוי כבד קצוץ). ממרח קישואים ובצל עם קצת קשיו מושרה או בלי. ממרח שעועית לבנה ולימון. ממרח אפונה ועשבי תיבול.
אפשר לחפש מתכונים לכל הנ"ל או לזרום לפי התחושה. את כולם אפשר לאכול בעזרת ירקות חתוכים.
לאורז אפשר להוסיף ירקות:
אורז אדום: להוסיף 2 עגבניות מגוררות בפומפיה, גזר מגורר אחד, חופן פטרוזיליה, חופן עדשים כתומות. אתה מחמם מעט שמן בסיר, מוסיף את כל הירקות לטיגון של 2-3 דקות, מוסיף את האורז + מלח ופלפל, מעט פפריקה מתוקה, מערבב הכל, מוסיף את המים הרותחים ומכסה עד שהאורז מוכן.
אורז ירוק: על כוס וחצי אורז מוסיפים כמה כפות של שמיר מיובש (אפשר תערובת של שמיר, פטרוזיליה, כוסברה, מיורן או כל שילוב של הנ"ל. מוסיף הרבה ברזל!) ובערך כוס של אפונה קפואה. על אותו עקרון - מחממים שמן, מוסיפים את האורז וכל התוספות, תבלינים, ואז מים רותחים, מכסים ומבשלים עד שמוכן.
אורז צהוב: על כוס וחצי אורז, בין חצי כוס לכוס עדשים כתומות, ולתבל בכורכום וכמון, ומלח לפי הטעם. העדשים זקוקות למים ביחס של 1:1. כלומר אם הוספת כוס עדשים עליך להוסיף כוס מים לסיר.
את כל הנ"ל אפשר לעשות גם עם כוסמת או קינואה..
 

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
מחר אני ינסה אורז עם פטרזיליה וגזר

קניתי היום פטרזיליה ותרד ואני ינסה את שניהם.
הרעיונות שלך לאורז נראו לי. אבל נראה לי שאבשל את הקטניות לחוד בתחלה.
ורק אוסיף את הירקות
הרעיון לעשות אורז ב 3 צבעים לפי הירקות מדליק
האם חובה לטגן את הירקות לפני הבישול - או רק מספיק לקצוץ אותם דק ולהוסיף לאורז?
אורז מלא אין חובה לטגן בשמן והוא יוצא אחד אחד. בבישול רגיל. 3 כוסות מים לכוס אורז.
 

Dr T noki

New member
שום דבר לא חובה, טיגון קטן משפיע על הטעם

אני אוהבת לשים מעט שמן זית (מרססת שכבה דקה) ולשים את הבצל שיזהיב קצת וגם שתים שלוש דקות את הירקות הקצוצים (חוץ מעשבי התיבול), זה מוציא טעמים אחרים מהירקות ולא צריך לשים הרבה שמן. עם זאת, גם אם לא תטגן יצא בסדר, אני לפחות הייתי מזהיבה את הבצל בהקשר של האורז. בצל לא מטוגן שמבשלים - טעמו משמעותית פחות טוב בעיני, בצל מטוגן קצת מקבל מתיקות ונותן טעם טוב לכל התבשיל.
לגבי כוסמת אני לא מכינה .... אז אין לי המלצות בשבילך, הטעם שלה אינטנסיבי מדי בשבילי בתבשיל כמו אורז.
 
למעלה