דרושים רעינות לתבשילים

ladybug6

New member


הטיגון הקצר בשמן לא חם מדי מוציא מהתבלינים והירקות את הטעמים ואז הערבוב עם האורז עוטף אותו בשמן ובתבלינים וזה יוצא יותר טעים ככה. אבל כמובן ששום דבר לא חובה..
כוסמת גם פה לא נוגעת אז לא יודעת
 

Dr T noki

New member
יש הרבה מאד מתכונים ואפשרויות גיוון- לא הבנתי מה אסור לך?

קינואה - לבשל ומזה אתה יכול לעשות הרבה דברים: סלט קינואה , עם לימון, מלח פלפל שחור ושמן זית וירקות שאתה אוהב מקוצצים (פטרוזיליה, כוסברה, בצל ירוק, עגבניות, מלפפונים , צנוניות, מה שבא לך ) , אפשר להוסיף אגוזים לפי בחירתך ועבשים מבושלות, אני אוהבת גם עם קוביות בטטה בתנור.. אותו הדבר אפשר לעשות עם אורז מלא (אני אוהבת אדום) או בורגול.
קינואה יכולה להיות גם בסיס לקציצות או לביבות - כוס קינואה מבושלת, קצוץ ירוקים, גרד בפומפייה ירקות שאתה אוהב (סלק, גזר, בטטה, קישוא או שילוב של כולם) או בשל/אדה תפוח אדמה דלעת או בטטה ומעך אותם,ערבב יחד, תוסיף תבלינים (נסה גם חוואיג׳ למרק, כמון, קינמון, לא רק פלפל ומלח...), אפשר לשים הכל במעבד מזון, להוסיף עדשים מבושלות או עדשים לא מבושלות מושרות כמה שעות... בתנור או לטגן (אני מעדיפה לטגן), לעבות עם קמח חומוס עם קצת מים.
אפשר גם להכניס קינוא. כבסיס לפשטידה עם ירקות. אפשר להכין בורגול או קינואה או אורז מלא, יחד עם ירקות - טגן קצת בצל בשמן זית, גרד גס ירק שאתה אוהב - גזר. בטטה, אפשר אפונה/כרובית , להוסיף קינואה מוכנה או אורז או בורגול ותבלינים ולהכין כמו אורז.
אני אוהבת בורגול עם הרבה בצל וגרגירי חומוס(לא יודעת אם מותר לך כי זה גלוטן - אם לא, תעשה אורז או קינואה), עשיתי עכשיו בסגנון הודי - אורז מלא עם בצל, אפונה, פרחי כרובית קטנים, הרבה כוסברה, מלח פלפל כורכום קארי.
אתה יכול לעשות ממולאים עם כל הרעיונות לאורז/קינואה.

מותר לך איטריות אורז? אתה יכול להקפיץ ירקות בסגנון סיני ולהוסיף אטריות אורז.
אתה יכול להכין אורז ולגלגל סושי עם ירקות חתוכים (אם אתה אוהב) או להכין דפי אורז ולמלא בירקות (ספרינג רולס - תעשה חיפוש, יש. הרבה מתכונים).

ירקות בתנור - קישוא, תפוח אדמה, בטטה - לקלף לפרוס, שמן זית פלפל ולתנור. רוצה מתקתק? ערבב שמן זית עם קצת טחינה גולמית וסילאן ומרח על הירקות לפני הכנסתם לתנור.
דלורית או דלעת ערמונים חצויה בתנור עם מלח גס, שפריץ מספריי שמן ז׳ת וקצת פלפל גרוס. טעים ובריא ולא הרבה קלוריות.

קטניות מבושלות יכולות להצטרף לקציצות/לביבות, לסלטים.
פירות - אפשר לאכול חיים, סלט פירות, קומפוט, מאפינס ועוד.
להוסיף ליוגורט סויה ועוד.

בהצלחה!
 

Dr T noki

New member
בהצלחה ובתיאבון

ולחורף הייתי מוסיפה את כל הדייסות (אמרנו, קוואקר ועוד), ואת כל המרקים, בעיקר מרקי ירקות שהם משביעים, בריאים ודלי קלוריות.
 

Dr T noki

New member
לעוד רעיונות - האינטרנט מלא בבלוגים ואתרים עם מתכונים

טבעונים וצמחונים, רק לחפש ולנסות

למשל ״תיאבון בריא״ הוא אתר שמאפשר לך לחפש לפי מרכיב (למשל רשום ״חומוס״
) ואז מקשר אותך להמון מתכונים עם המרכיב שחיפשת בבלוגים ואתרים שונים. יש המון אתרים ובלוגים בארץ ובחו״ל אם אתה בענין של אנגלית.
הכי חשוב זה לא לפחד לנסות ולהתנסות ויפתח בפניך עולם שלם של בישול וטעמים.
 
אני חושבת

שההבדל בין לחפש לבד או לבקש הנחיה ועזרה הוא התמיכה, האפשרות לשאול שאלות הבהרה, האפשרות לדייק ולקבל מענה חלופי למוצרים שלא רלבנטיים ועוד
 
וכמובן

אם אתה מסתבך, משהו לא מסתדר לך, לא ממש טעים לא ממש מצליח לטעמך
אתה יכול תמיד לשאול כאן ולקבל תמיכה בישולית

בהצלחה!
 

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
תודה

כבר הכנתי היום לצהרים אורז עם פטרזיליה אני אוכל אותו עם עדשים שחורוחת וירוקות וסלט. וקצת שמן זית. אני סקרן לטעום את האורז.....
 
למעלה