דרוש הסבר לבדיקת מרקרים

זוהרה7

New member
דרוש הסבר לבדיקת מרקרים

מה הבדיקה הזאת? מה היא יכולה לגלות? מה זה? למה קוראים לזה מרקרים? אשמח לכל תגובה. וגם לכל לינק לכתבה או מאמר בעברית. תודה. זוהרה*

זוהרה יקרה, המרקרים

המרקרים פירושם סמנים (עם פתח מתחת לס'). בדיקות דם תקופתיות בהם נבדקים חומרים מסוימים בדם הצריכים להיות במינון מסוים בין הגבול העליון המכסימלי לבין הגבול התחתון המינימלי. ולפי תשובות בדיקת המרקרים יודעים אם אנו בריאים או שמתפתח משהו. שיהיו לנו רק מרקרים טובים...אמן ואמן איילת האביב

זוהרה7

New member
איילת יקרה - תודה../images/Emo24.gif ועוד שאלה

האם את יודעת איזה תוצאות הן טובות?. האם בבדיקת הדם יש את הסקלה כמו של שאר הבדיקות כדי לדעת לבד לפני שחוזרים עם הבדיקה לרופא? אני מאלו שאוהבים להבין עוד לפני שמגיעים לרופא. תודה. ורפואה שלמה לכולם/נו. זוהרה*

זוהרה* יקרה, לא אין לי

מידע על גבולות המרקרים, במיוחד שזה לפעמים קומבינציה של מספר מרקרים. אני תמיד מתגנבת לאחות, לפני שהרופא מגיע והיא מגלה לי........חחחחחחחחח אין ברירה מחכים, לפחות לבדיקות הדם מחכים רק יומיים ולא יותר. איילת האביב

זוהרה7

New member
איילת יקרה ../images/Emo24.gif המון תודות

שאלתי את השאלה באחת מתשע בדוקטורס ושם קיבלתי תשובה מאוד מפורטת מהצוות. אתמול קיבלתי מהרופאה שלי למחלות זיהומיות את הבדיקה. אבל עוד לא הלכתי לעשות כי מחר יש לי תור לאונקולוגית ואולי גם היא תרצה איזה שהם בדיקות אז אלך ביחד. חבל שידקרו אותי פעמיים. כך שאולי אלך לעשות את הבדיקות ביום ראשון ועד שאקבל את התשובות יעברו עוד כמה ימים. כמובן שמקווה לתוצאות טובות. ביחד עם זה הפסקתי את הטמוקסי לפני שבוע בהתאם לשיחה טלפונית עם האונקולוגית. ההפרעות בראיה עדיין קיימות ואני רואה כתמים וערפל. די מרגיז כי קשה לי לקרוא. למזלי אני מקלידה בעיוור. נראה מה היא תגיד לי לגבי ההמשך. לילה טוב. זוהרה*

קוסטיקה

New member
אפרופו מרקרים, שמעו סיפור...

אשר מובא (מועתק) כפי שהיה במקור ללא שינויים (קצת ארוך אבל אפשל לקרוא מהר...): שאלתי שהופנתה לקופ"ח כללית: שלום רב הבעיה אותה אבקש להעלות הינה אי האפשרות לראות תוצאות בדיקת β HCG (למקרה שחל שיבוש באותיות הלועזיות: " בטא אייץ סי ג'י " ) באתר הכללית בקליק. בבירור טלפוני שערכתי עם נציג כללית עבור שרותי כללית בקליק הוסבר לי כי קיימות 2 בדיקות שמשרד הבריאות הנחה לחסום את תשובתם באינטרנט והן: בדיקת הריון (קרי β HCG ) ובדיקת איידס. מכאן שאינני מבין מדוע הבדיקה הנ"ל נחסמת גם עבור גברים אשר כידוע בטכנולוגיה הנוכחית נבצר מהם לחוות הריון... מאחר שאני מבצע מספר בדיקות אחת לחודש, וביניהן בדיקה זו, כל היתרונות הטמונים בקבלת התוצאות דרך האינטרנט נמנעים מימני שכן הטרחה הכרוכה במשיכת תוצאה אחת מהמרפאה כמוה כטרחה עבור קבלת כל התוצאות. אודה לתשובתכם והתשובה שקיבלתי: פנייתך התקבלה בלשכתנו ונבדקה עם ההנהלה הראשית שירותי בריאות כללית. מברור שערכנו עולה, שניתן לקבל באמצעות אתר כללית בקליק את רוב תוצאות הבדיקות, מלבד בדיקות לגילוי הריון ואידס. לא ניתן לראות תוצאות בדיקות אלו עקב הצורך בשמירה על סודיות רפואית בכל הנוגע למידע רגיש זה. לצערנו, לא ניתן ליצור גישה לקבלת תוצאות הבדיקה שציינת באתר כללית בקליק לפי מין הנבדק. באפשרותך, בעת ביצוע הבדיקה, לבקש במעבדה שיחתימו אותך על טופס המאשר לשלוח לך את תוצאות הבדיקה באמצעות מספר פקס שתיתן בידיהם. אנו מקווים שמידע זה יהיה לך לעזר. בכבוד רב,

למעלה