דרוש מבוא לפגאניזם

shulhi86

New member
דרוש מבוא לפגאניזם

שלום. הגעתי לכאן ממש במקרה (למרות שאני לא מאמין במקרים). טיילתי לי בפורום וקראתי דברים מעניינים, אם כי אני מוכרח להודות שהם נשמעים לי מאד תמוהים... איפה אני יכול לקרוא על הבסיס הפגאני? ואם אפשר, עוד שאלה שמעניינת אותי: מה מביא אדם יהודי שגדל על התרבות והדת היהודית להאמין בפאגאניזם?

מיכל328

New member
וואו

זו הפעם הראשונה שקראו לי בן אדם תמוהה! דבר שני, מי אמר שגדלתי על הדת והתרבות היהודית? אז כן, גרתי כאן חלק נכבד מחיי (ובחלק השני חייתי בארה"ב עם מספר לא מצומצם של יהודים אמריקאיים וישראלים), אבל המשפחה שלי ובעיקר אני מעולם לא הרגשנו או הדגשנו זיקה דתית כלשהי.. עם כל הכבוד ליהדות (ויש כבוד), ביום כיפור אני והמשפחה המורחבת היינו נוסעים לסופ"ש בצפון... אז נכון שפאגאניזם זה לא מי יודע מה בחירה שהמשפחה תאשר, אבל זה הדבר האחרון שיעורר מלחמת עולם בבית... מיכל

Justin Angel

New member
תשובות

בקשר להיכן ניתן למצוא מבוא פאגאני, אני משוחד מראש, אני חושב שאתר הקהילה הפאגאנית הישראלית, הוא מקור מאוד טוב. הוא מרכז בתוכו קישורים לכל מקור מידע איכותי ומאמרים יחודיים. אבל כמו שאמרתי, אני משוחד. אגב, יצא גיליון חדש של "האייל המקורנן", עיתון אתר הקהילה, ויש באתר עיצוב חדש ותוכן מחודש. אם אתה רוצה מבוא, אני ממליץ שתעיין ברחבי האתר (ובפרט בשמונה המאמרים הבסיסים שבמאמרים) ואני בטוח שכבר תבין מה הולך. בנושא השאלה השנייה שלך, אני לא יודע כמה גדלתי על תרבות ודת יהודית. אצלי היהדות היא המקור שלי, כל אמהותיי ואבותיי באו משם ולא אוכל לעולם ולא ארצה להפנות לה את גבי. אני הוא נכדו של יהודה המכבי, נינו של דוד, ובנו של אבי, היהדות היא חלק מהפאגאניות שלי. אני הולך בנתיב הפאגאני וחלק מהעצירות שלי בדרך והמראות שניתן לראות בנסיעה הם יהודיים, אבל תמיד אני אדע וארגיש שיהדות היא חלק ממני כמו שפאגאניות היא חלק ממני.

אגב אתר הקהילה

קודם כל - שלומות! עבר זמן מאז קפצתי לביקור. ג'סטין, טוב לראות אותך שוב במיטבך. ועכשיו בקשר לאתר הקהילה - ביקרתי שם לפני כמה ימים וראיתי שפורסם שם מאמרי על עצים מקודשים בישראל, דבר ששימח אותי. אבל, לאחר בדיקה התברר שלחיצה על השם שלי מובילה לכרטיסו האישי של מישהו אחר. ג'סטין - התוכל לתקן זאת? תודה ויום-פטריק-הקדוש (ובמהרה גם יום שיוויון האביב) נהדר לכולם! -רובין עוטה המגבת.

למעלה