דרוש מידע על הספורט שלכם.

דרוש מידע על הספורט שלכם.

שלום. אודה לכם אם תוכלו להפנות אותי לכתבות, סקרים מחקרים (או אפילו אם תוכלו לענות לי מידע אישי שלכם) בנושאים הבאים: 1. מספר המשתתפים בספורט בישראל, ובעולם. 2. מתי "הגיע" הספורט לארץ וכיצד תפס תאוצה. בתודה.

hagitoz

New member
מידע לגבי ספורט הקייטסרפינג

מה זה קייטסרפינג? בצרפת 2 בחורים בשם ברונו ודומיניק ביצעו ניסיונות במהלך 7 שנים עד שבסופו של דבר הם פיתחו מצנח בעל פרופיל מתנפח צץ על המים ועל ההמצאה החשובה הזאת הם הצליחו לרשום את ההמצאה כפטנט עולמי. מאז ההמצאה בא לעולם ספורט אתגרי חדש שהוא שילוב של מצנח וגלשן והספורט הנ"ל דומה לכמה סוגי ספורט אחרים כגון: סקי מים, סקי שלג, עפיפונים, גלישת רוח וגלישת גלים. ספורט הקייטסרפינג התפתח במהרה והפך לספורט עממי בכל רחבי העולם, ובמהרה גילו אלפים רבים את ענף הספורט הנ"ל ואת ייחודו. קייטסרפינג פירושו גלישה באמצעות מצנח. בפועל, מדובר בגלשן שאליו מחובר מצנח, שפועל כמו עפיפון ומושך את הגלשן על פני המים. הציוד מורכב ממצנח בגודל מסוים בהתאם לתנאי הרוח והגלשן מותאם למשקל הגולש, רמתו ותנאי הרוח. המצנח מחובר לארבעה – חמישה חוטים באורך של כ- 30 מטר המתכנסים לארבעה חוטי היגוי. הגולש אוחז בידיו בר אשר מחובר לרתמה בגופו (טרפז) המחובר למצנח באוויר באמצעות החוטים, ע"י הרתמה (טרפז) הגולש יכול להתנגד לכוחו של העפיפון בעזרת משקל גופו. המצנח מהווה למעשה את הכוח המניע הגורם למשיכה תוך כדי תעופה והנעת המצנח מצד לצד תורמת לייצור הכוח ובכך מאפשרת גרירה או גלישה גם ברוח חלשה יחסית. לרגלי הגולש מחובר גלשן באמצעות רצועות אשר בעזרתם הגולש "ננעל" בתוך הגלשן ויוצר התנגדות לכוח המצנח, מאזן הכוחות בין הגלשן למצנח מאפשר גלישה מהירה ועלייה לגבהים מרשימים. - לגבי מספר העוסקים בעולם-אני יכולה לשער שיש עשרות אלפים שעוסקים בקייטסרפינג וזה גדל באופן מהיר מאוד לדעתי. - לגבי מספר העוסקים בישראל - לדעתי מדובר בכמה אלפים שכבר עוסקים בקייטסרפינג וכמו בעולם גם בישראל משנה לשנה הענף גדל. תודה חגית עוז

למעלה