שוקרוט
מתכון להכנת שוקרוט. יש הרבה גרסאות, מי ששומר על כשרות יחליף את הבשר הלא כשר בבבשר מעושן כשר. 1/2 ק``ג כרוב כבוש נקניקיות לפי מספר הסועדים בשר בייקון מעושן, כ-1/2 ק``ג ספייר ריבס מעושן, וניתן להוסיף נקניקים שונים לפי החשק בעקרון גם 100 גרם שומן אווז (ניתן לוותר עליו). 8 תפוחי אדמה קטנים, 2 גזרים, 2 בצלים, 2 שיני שום. 2 כוסות יין לבן יבש, מלח ופלפל שחור לפי הטעם. ממיסים השומן או הנקניקים, מטגנים בצל, גזר וכל הבשרים למינהם. מוסיפים את בכרוב הכבוש, היין תפ``א. מבשלים בסיר לחץ כ 1/2 שעה, או בסיר רגיל כשעה. בתאבון!