דרוש מתכון לעוגה שמיוחדת בדרישות

שחמטית

New member
דרוש מתכון לעוגה שמיוחדת בדרישות

אז ככה:
העוגה היא לבת מצוה (של בכורתי).
בלי אגוזים/בוטנים/קוקוס/פרג.
עדיף בלי יותר מידי קצפת ריץ'.
אולי משהו עם בצק סוכר- אבל אין לי שמץ של מושג בזה אז אני צריכה הדרכה מא' ועד ת'.
עוגה עגולה או בצורה מסויימת. מי עונה לאתגר?

חנהפ

Active member
העוגה יכולה להיות עוגת שוקולד פשוטה

שמורטבת היטב בסירופ טעים, חתוכה ל-4 שכבות וממולאה בקרם או בסגנון שרלוט, ז"א לכסות דפנות של כלי בצורה הנ"ל בפרוסות רולדה או פרוסות עוגה אהובה, למלא במוס יציב, לכסות בפרוסות עוגה ואז לצפות מעל בבצק סוכר, ולתקוע באמצע בובת ברב ללא רגליה

שחמטית

New member
וואו!

כמובן שהברבית לא מתאימה לנו אבל עצם הרעיון... אני צריכה להוציא כ-25 פרוסות מהעוגה.

חנהפ

Active member
אין שום בעיה להוציא

אם חותכים לרוחב יוצאות די פרוסות, זו הבעיה היחידה? אפשר ל"הלביש את הבובה" צנוע

שחמטית אני קמווה שזה ראוי , אני מצרפת

לך קישור לאתר עם עוגות מדהימות מקושטות שודאי שתמצאי שם רעיונות לקישוט כאן

cial 1

New member
שבוע טוב גולדה מאיר1../images/Emo6.gif

מה קורה אני עם בעיה של העכבר הוא אופטי והמקלדת לא והיא משנת תרתח לא נורא בעז"ה שבוע הבא יהיה לי חדש כי אלף בטריות צריך העכבר האופטי שמוטי המחיר של 10 מקלדות? כן היה לי היו לי מקלדות יותר משוחללות אבל מסרתי אותם לטובת המקלדת האופטית והיא עבדה חצי שנה ולא רצו להחליך לי. נותר לי רק העכבר והוא עובד גם בלי ומהשכנה קיבלתי מקלדת שהייתה מלאה במיץ פטל בטעם מנגו. והיום זה בטעם לווי?????????????????????????????????? טעשיו צילמתי את העוגה שהכנתי אבל הכנה לא יכולה לשלוח לי את הצילומים כי יש לה תקלה והיא לא רוצה לתת לי בהשאלה את המעביר כבל. היא לא רוצה להסיר דבר ממנה? והכול היא עושה שאני אקנה ממנה מצלמה יש 2 ומה היא רוצה במחיר חדש.. ועוד שאני חייבת גם לקנות מטען לסוללות בנפרד. ומה מחר אני מקבלת מהבן שלי ללא תמורה . הכלה תקפיץ לי הבן שלי באמריקה. הוא רצה לתת לי מזמן אבל זה נשקח קצת? בעזרת השם הוא מגיע ביום שלישי זה. בשלום אמן וגפ מצלמה של האיטרנט מקבלת מחר בעז"ה יש מהטובות ביותר ויקרה אבל לא מצתי את הדיסק וזה הבן שלי קנה לי שנה שעברה באמריקה. . חבל הבן שלי גולדה מתעסק בצילומים של אירועים גם יש לו את כול הציוד המלה אם משהוא פעם ירצה בשמחה יבוא לכול מטרה נעלה גם ללא תמורה כתרומה לזולת טוב אני כאן עוד קצת . שבוע טוב מתוקה

ערב טוב חנילה! יאללה תתחילי

להציף אותנו בתמונות.... הרחתי טעם של מנגו מההודעות שלך....

מאיוש י

New member
אני לא יכולה לעזור לך

אני לא סובלת בצק סוכר,לא מבינה איך מישהו יכול לאכול דבר כזה דוחה. אפילו שעבדתי בגן ילדים הייתי רואה איך הילדים זורקים את ציפוי הסוכר לפח ואוכלים רק את העוגה וההורים היו מתבעסים שהשקיעו הרבה בעוגה ה"יפה" לכל הציפוי הלך לפח. אלו אולי עוגות יפות אבל הציפוי סוכר דוחה בעיני. את יכולה להכין טורט פשוטה וליצור ממנה צורה מיוחדת ולקשט כאוות נפשך

שחמטית אני הייתי הולכת על עוגה שהילדה

אוהבת, עוגה משובחת שניתנת לחיתוך. (שוקולד או משהו כזה) מכינה 2 עוגות גדולות וחותכת מכל אחת מהן ספרה. 12. וכאן תוכלי לקשט במה שבא לך. אלא אם כן בא לך להתעסק בבצק סוכר. תקני צבעי מאכל בצבעים שונים (ושלא יהרגו אותי שוחרי הבריאות, בת מצווה יש פעם אחת) ויאללה תתחילי לקשט. אין גבול לדברים שניתן לעשות. בנוסף את יכולה להמיס שוקולד ולהכין קישוטים וציורים על נייר אפיה ולהכניס למקפיא ואז כשזה קפוא השוקולד יפרד בשמחה מהעוגה ותוכלי להניח את השוקולד על העוגה. ניתן להכין סרטי שוקולד מהממים ע"י שאת מורחת שוקולד מומס על רצועות נייר אפיה ומקפיאה אותם כשהן מקופלות לצורת טיפות וארחי ההקפאה הנייר מתקלף מהנייר ואז את מניחה את סרטי השוקולד כשהקצה במרכז העוגה. אוףףף קצת קשה להסביר אני אצרף לך עוגה שהכנתי לא ממש מקצועית והסיום שלה ממש לא משהו אבל אולי תוכלי להבין מהתמונה את עיטור הסרט.

שחמטית

New member
גולדה זה רעיון לעשות סרט מתנה

אשמח להסבר יותר מפורט איך עשית את שלך, ואם לא אצליח עם עניין החלות שרונית הציעה אני אנסה את הרעיון שלך. תודה!

שחמטית קבלי הסבר מפורט שיהיה

לך בכל מקרה לכל ארוע שיתחשק לך להפתיע. אז ככה: את לוקחת נייר אפיה וגוזרת ממנו 4 רצועות בעובי 5 ס"מ בערך ואורך בערך 20 ס"מ ו4 רצועות בעובי 2 ס"מ ואורך בערך 15 ס"מ. תפרשי מפת ניילון על השייש ועליה תניחי 3 רצועות עבות ו3 רצועות דקות. (רצועה עבה ודקה נשארות כרגע בצד) בבן מארי את ממייסה שוקולד מריר עם מעט מאד מרגרינה/חמאה וטיפת מיים. ברגע שהשוקולד מומס את לוקחת את הסיר ומניחה לידך על משטח. ואז לוקחים מהשוקולד המומס ומתחילים למרוח את רצועות השוקולד. לא תלמרוח על כולן ביחד אלא להתחיל רצועה אחת, אחרי שהיא מרוחה בשוקולד את מרימה את הרצועה ב-2 הקצוות שלה ומחברת את שתי הקצוות ומהדקת את הס"מ האחרון של 2 הקצוות ביחד באופן שנשאר חלל בצורת טיפה במרכז הרצועה.הכי נכון להפוך את הרצועה שתעמוד על צידה וכך מולך יש צורת טיפה. אני מקווה שזה ברור אם לא אנסה להעלות תמונות להמחשה . ברגע שהרצועה עומדת לך בצורה הנכונה את שמה אותה על מגש בזהירות כשהיא על צידה כמובן . כך לעשות עם כל ששת הרצועות שהכנו, לשים את כולן על המגש ולהכניס למקפיא. נשארו לך רצועה עבה ורצועה דקה. את הרצועה הדקה את לוקחת מורחת בשוקולד ומכינה ממנה עיגול קטן בקוטר של 2 ס"מ בערך (הרצועה ארוכה יותר אז לגזור) וגם את העיגול מניחה על צידו במקפיא. את הרצועה העבה את גוזרת ל-2 כך יש לך 2 קצרות יותר ואת הסיומת שלהן את גוזרת בצורה של סוף של סרט. גם אותן מורחת בשוקולד ומכניסה למקפיא שטוחות. עכשיו מה נשאר? לעצב את הסרט. מכינה את העוגה כשהיא כבר מוכנה להנחת הסרט עליה. מוציאה מהמקפיא. מקלפת בעדינות רבה את הנייר אפיה מהשוקולד _אם נשאר תמיד אפשר לחמם שוב או להדביק עם שוקולד שחומם) מינחה את 2 הסרטים שהסיום שלהם חתוך כמו סוף סרט. בשתי צידי העוגה (לא סימטרי) מניחה 3 סרטים עבים כשהחלק המודבק במרכז העוגה. בינהם 3 סרטים דקים יותר. במרכז את עיגול השוקולד שמסתיר את כל הקצוות והנה לך סרט. אם הסופים השטוחים ארוכים מדי אפשר לתת להם להנמס מעט ולקפל אותם לצידי העוגה. זה יפה יותר. הערה: אני תמיד מכינה ספייר כדי שאם ישבר יהיה לי עוד טיפות רזרווה. זה מהדברים שקל להראות וקשה להסביר מקווה שהייתי מובנת. זה הרבה יותר פשוט ממה שנשמע.

למעלה